Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy cégnek melyik kedvezőbb?...

Egy cégnek melyik kedvezőbb? Magasabb fizetést adni egy alkalmazottnak vagy céges autót adni? Többit alább.

Figyelt kérdés
Van egy cég, és egy alkalmazott mondjuk igazgató lesz, vagy valamilyen vezető, előléptetik. Melyik kedvezőbb egy cégnek, magasabb fizetést adni, mondjuk keresett az illető 200.000 nettót és azt felemelni 500.000 nettóra, tehát annyit utalnak, vagy az a kedvezőbb a cég szempontjából ha vesz egy céges autót és az lesz az alkalmazott céges autója. Utóbbi azért lenne kedvezőbb a cégnek, mert megveszi az autót, a cég tulajdona lesz, csak ugye az alkalmazott használja, az autó veszít értékéből plusz a benzinpénz. Ez hogy szokott lenni, pl. nálatok hogy van?
2017. jún. 7. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a céges autó kedvezőbb, bár nagyban függ attól, mekkora emelést kapna az alkalmazott.
2017. jún. 7. 10:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Én még arra lennék kíváncsi a cégek melyik felé hajlanak inkább, venni egy autót és azt odaadni az alkalmazottnak, és mondjuk haza is mehetne vele, meg oda ahova akar, vagy mondjuk megduplázni a fizetést.
2017. jún. 7. 10:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát, ha valakit ki vesznek vezető beisztasba a bérének emelése elengedhetettlen.

Az autó, meg béren kivüli juttatás...

2017. jún. 7. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a ceges auto, a fizetes utan rengeteg jarulekot is kell meg fizetnie a munkaltatonak, mig egy akar lizingelt ceges autot koltsegkent elszamol.
2017. jún. 7. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj, de ha számoltál volna egy kicsit, akkor egyértelmű lenne. plusz 300e nettó havi az bruttó 557143

az 5 évre vetítve 33,4 millió. Ha vesz az emelés helyett 5 évenként egy új 15-20 milliós kocsit és kidobja 5 évenként a régit, akkor is olcsóbb mint bért ennyivel megemelni.

2017. jún. 7. 16:13
 6/6 anonim válasza:
Egyértelműen a céges kocsi, én is most kaptam emelés mellé, ha lehetett volna választani, hogy havi +50 000+ útiköltség vagy céges kocsi, egyértelműen a másodikat választottam volna, nagy költségektől ment meg és oda mehetek, meg annyit amennyit szeretnék
2017. jún. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!