Melyik a legnehezebb fizikai munka?
Én úgy tudom, hogy a bunkó alkeszek nem annyira a szakmájukban dolgozó kőművesek között vannak, hanem inkább a segédjeik között. Emlékszem, egyszer egy kocsmában egy asztalnál ültem egy segédmelóssal, és elkezdett kritizálni, hogy milyen pedáns kinézetű kezem van, bezzeg az övé mennyire kérges, mert ő kemény fizikai munkát végez.
Persze az igaz, hogy a szak- és segédmunkások általában véve nem arról híresek, hogy kultúrális és egyéb színvonalas jellegű témákról lehetne velük beszélgetni.
De nem is erről szól a kérdés. Én úgy hallottam, hogy olajkútnál dolgozni is elég kemény meló. Pláne, hogy ők egy hét munka-egy hét pihenőben nyomják (reggeltől estig, szombat vasárnap is). Ismerőseim legalábbis így csinálták. Oké, annak megvan nyilván a pozitív oldala, hogy egy hét teljes pihenő, de ugyanannyira a negatívuma is hét egymást követ napnak, reggeltől estig melóban.
Ha modern a helyszín akkor sehol sem egetverően nehéz.
Ha meg egy elmaradott ország: Kína, Dél Afrikai Köztársaság, stb ahol az embernek nincsenek jogai akkor bármi pokol tud lenni.
A költöztető valóban kénytelen olyan dolgokat megemelni amit anno lehet, hogy daruval mozgattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!