Szerintetek azt el kell fogadnia az embernek hogy ha egy cég munkaerőt keres, akkor van egy olyan része is a dolognak "ami nem szakmai"? Többit alább.
"Sajnos ez így van, akár elfogadod, akár nem. Te sem vennél fel olyan embert, aki totál ellenszenves neked, ha bárki el tudja látni a feladatot."
Én csak azt magyarázom minden állásnál van egy ilyen része a dolognak.
Csak ezt úgy nem írják bele a hirdetésbe, de leginkább pedig ez a döntő.
Tedd a szívedre a kezed Kérdező!
Van egy munkakör, ketten jelentkeznek azonos feltételekkel (iskolázottság, szakmai múlt, nyelvtudás, stb.)
Az egyik jó külsejű, a másik ronda.
Te melyiket vennéd fel?
Na látod!
Én úgy vagyok vele, hogy minden munkavállalónak megvan a joga ahhoz, hogy olyan munkaerőt válasszon magának, akivel úgy tűnik, jól tud majd együtt dolgozni. Ez lehet bármilyen tapasztalat / előítélet, külső, szimpátia stb. Én pl. kövér nőként is megértem egyes munkáknál, hogy miért karcsú nőt keresnek, mert lehet, hogy az asszisztensnek prezentálnia is kell ügyfelek előtt, ahhoz meg egyértelműen jobban áll egy vékony, csinos, fiatal nő. Illetve egyik munkáltatónak sem kötelessége felvenni csak azért vkit, mert teljesíti a kiírás összes pontját... főleg mert nemcsak egy ilyen személy lesz. Azok között meg dönteni kell vhogy. Az meg hogy szimpatikus legyen... hát sztem alapvető dolog, senki nem akar olyan emberrel dolgozni, akitől irtózik.
Addig ez engem nem zavar, ameddig akit felvesznek, annak megvannak az előírt tapasztalatai, végzettsége. Az már felháborított engem is, amikor kiküldtek egy olyan mailt, hogy nincsenek meg a kellő végzettségeim, amikor ez olyan baromi nagy hazugság volt, hogy rengett tőle a ház, mert én tényleg csak olyanra jelentkeztem, amihez megvolt (1-2 év adminisztrációs tapasztalatot és bölcsész szakos diplomát kértek, ami nálam megvolt).. ha nem vagyok szimpatikus a levél alapján, betöltötték az állást stb., az oké, de azt utálom, amikor nem merik ezt vállalni, hogy nem a saját hibájából nem választják, ezért küldenek egy kamut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!