A mai világban még van olyan hogy a nők nem dolgoznak?
a férfi dolgozik a nő meg főz mos stb tudjátok
de ma még van ilyen? vagy csak akkor ha a férfi jól keres? mert minden ismerősömnél dolgoznak mindketten
A közvetlen környezetemben, korombeliek között nem ismerek ilyet. Max. olyat, aki nőként befúrta magát a családi vállalkozásba, és kap fizut, de érdemlegeset nem csinál.
Volt osztálytársaim szülei között viszont ismerek 2-3 ilyen családot. Na ott tényleg a szó legnemesebb jelentésében vett háziasszonyok és családfenntartók vannak. Azt nem tudom pontosan, apukák mennyit keresnek... ill. van még egy család, ott apuka magánfogorvos, betegre keresi magát, anyu nem dolgozik, és bejárónő jár hozzájuk. Viszont a gyerekekkel rendesen törődött anyuka, és nem volt ilyen plázar...c ő sem.
28N
Igen, van. És több olyan párt is ismerek, ahol meg fordítva működik, a nő pénzt keres, a pasi meg éldegél mellette, viszont a mosás, főzés, stb ugyanúgy a nő dolga.
Mindenki másképp csinálja.
Sajnos nálunk ez van, mert pár hónapja munkanélküli vagyok. A mamák nem vigyáznak a gyerekre, gyakorlatilag segítségem nincs, én szültem magamnak, oldjam meg az intézménybe szállításukat, az összes táppénzt, házimunkát, szünetet, mert én vagyok a nő. Szóval én vagyok az eltartott. A vicc, hogy a férjem sem tudná a gyerekeket ellátni nélkülem, mert hatra jár, ingázik és nem ér haza négyre. De azért én vagyok a lusta, szóvá teszi, ha kosz van az ablakon, azonnal pucoljam meg vagy nincs kimosva valami, amit bedobott a gépbe, pedig amint megszárad a szárogatón a ruha, már mosok megint. Minden házimunka az enyém, nem szakadok bele, de úgy érzem, nincs megbecsülve ez a helyzet, akkor sem, ha belekényszerültem. És ez nem az anyagiakról szól, mert egész eddig volt fizetésem, ő is jól keres. Amint nagyobbak lesznek a gyerekek és lesz munkám, nem fogom ezt elviselni. Amíg volt melóhelyem, akkor meg az volt a baj, mert ahhoz is alkalmazkodni kellett, pl. hétvégén is dolgoztam és nem mehetett amerre akart.
Két sógornőm is otthon volt, míg kisiskolások voltak a gyerekek, de ott ez nem volt probléma, mondták is, hogy jó, hogy otthon van az asszony, mivel a férj egész nap dolgozott, ki foglalkozott volna a gyerekekkel, háztartással, így meg nem kellett azon aggódni a férjnek, hogy ki viszi a gyereket orvoshoz vagy van-e kaja.
Utolsó, én ilyen férfi (és család) mellett nem maradnék otthon. Inkább közölném, hogy mostantól fizetünk takarítónőre, ha kell, bébiszitterre, de el nem viselném, hogy ilyen szinten nem becsülnek meg.
Nálunk is csak azért működik az, hogy én háztartásbeli vagyok, mert a férjem tényleg munkának tekinti azt, amit én itthon elvégzek. Tiszteli, amit csinálok, mert saját elmondása szerint ő erre nem volna képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!