Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Előfordult már valakivel az...

Előfordult már valakivel az új munkahelyén (vagy még az interjú előtt/után) hogy titokban érdeklődtek utána a régi munkahelyén?

Figyelt kérdés
Megkérdeztek róla egy-két dolgot, de kitudódott a dolog.
2017. máj. 13. 09:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez gyakran előfordul. Nekem meg is mondtát az új helyen, hogy "nyomoztak" egy kicsit.
2017. máj. 13. 09:23
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindig megcsinálják, teljesen érthető módon.

Sőt, manapság már a facebook oldaladat is lecsekkolják, amit azért nem értek, mert egyrészt a magánéletedhez semmi közük, másrészt mi az, hogy sok helyen eleve hátrányból ind?ulsz, ha nincs facebookod? Ha valaki nem ripacskodik a neten, akkor az már nem is lehet jó ember??? .... de ez van.

2017. máj. 13. 09:31
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Némelyik munkahely elég sokat képzel magáról, mindenkinek tökéletesnek kell lennie, de ő nekik azért nem kell változtani.
2017. máj. 13. 09:37
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Enyhe túlzás a facebookot magánéletnek nevezni😅.

Ez a módszer a cégeknél jellemző inkább de szerintem azok is csak be blöffölik némelyik. Mert mondjuk egy sima szakmunkás után nem hiszem hogy utánakérdeznek. Én pl fodrász vagyok senkit nem érdekelt a volt munkahelyem.

De szerintem ez az utána kérdezés sokban függ a volt munkáltató korrektségéről hogy ő miket mond,ez alapján elítélni valakit vagy nem felvenni az adott céghez pedig a jelenlegi munkaadót minősíti.

2017. máj. 13. 09:39
 5/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha beírták az álláshirdetésbe hogy "leinformálható", akkor nem gáz. Engem nem zavarna, nincs rejtegetnivalóm munka ügyben, te se kattogj.
2017. máj. 13. 09:49
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen, szétnéznek. Ismerőst, a fészes képek miatt utasították el.
2017. máj. 13. 11:49
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ilyen volt:

Felvettek egy helyre, fizetés nagyon jó volt, cafeteria minden. Erre egy régebbi munkahelyemről egy volt kolléga megjelent mint jelölt ezen az új helyen, behívták interjúra, 1 órát beszélgettek.

Rá 1 hónapra kirúgtak erről az új helyről.

Szerintem van összefüggés a 2 között, azt a régebbi helyet ahonnan a régi kollégát ismerem "sietve hagytam el".

:D

2017. máj. 13. 12:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt már interjún, hogy beismerték az előző munkahelyeim végigtelefonálását. Jobb helyen tőlem kértek telefonszámokat, előre bejelenve a leinformálási szándékukat (nem tudom tényleg felhívták e őket, mert azt a főnökömet is megadtam, aki az előző helyről kirúgott, de mégis felvettek)

"Ha valaki nem ripacskodik a neten, akkor az már nem is lehet jó ember???"

Ezt nagyon félremagyarázod. A facebook hiánya nem hátrány. Azt nézik, hogy aki fent van, az mit művel olyat, ami problémát jelenthet neki.

Pl: mindenki által olvashatóan szidta az előző munkahelyét, mindenféle szemét csalónak elmondva (ezzel egyébként jogszabályt sért a dolgozó). Az meg belátható, hogy a sértődött posztok nem mindig fedik teljesen a valóságot, viszont a hírnév romboló hatása akkor is megvan. Ha saját céged lenne, te se szeretnél kockáztatni olyannal, aki láthatóan nem diszkrét.

2017. máj. 13. 15:44
 9/15 anonim ***** válasza:
85%
Nem magyarázom félre, konkrétan olvastam róla több forrásból is, hogy a cégeknél hátrányból indul az a jelentkező, akire nem tudnak rákeresni a facebookon, hogy leellenőrizzék. Ez szerintem botrányos, és még a te logikáddal nézve is az ártatlanság vélelmével szembe megy.
2017. máj. 13. 18:17
 10/15 anonim ***** válasza:
77%

Ilyen egyébként tényleg van, tiszta hülyeség de tényleg van.

Ha nem vagy fennt "face"-en akkor az hátrány, biztos anti-szociális vagy, stb.

2017. máj. 13. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!