Előfordult már valakivel az új munkahelyén (vagy még az interjú előtt/után) hogy titokban érdeklődtek utána a régi munkahelyén?
Ezt mindig megcsinálják, teljesen érthető módon.
Sőt, manapság már a facebook oldaladat is lecsekkolják, amit azért nem értek, mert egyrészt a magánéletedhez semmi közük, másrészt mi az, hogy sok helyen eleve hátrányból ind?ulsz, ha nincs facebookod? Ha valaki nem ripacskodik a neten, akkor az már nem is lehet jó ember??? .... de ez van.
Enyhe túlzás a facebookot magánéletnek nevezni😅.
Ez a módszer a cégeknél jellemző inkább de szerintem azok is csak be blöffölik némelyik. Mert mondjuk egy sima szakmunkás után nem hiszem hogy utánakérdeznek. Én pl fodrász vagyok senkit nem érdekelt a volt munkahelyem.
De szerintem ez az utána kérdezés sokban függ a volt munkáltató korrektségéről hogy ő miket mond,ez alapján elítélni valakit vagy nem felvenni az adott céghez pedig a jelenlegi munkaadót minősíti.
Nekem ilyen volt:
Felvettek egy helyre, fizetés nagyon jó volt, cafeteria minden. Erre egy régebbi munkahelyemről egy volt kolléga megjelent mint jelölt ezen az új helyen, behívták interjúra, 1 órát beszélgettek.
Rá 1 hónapra kirúgtak erről az új helyről.
Szerintem van összefüggés a 2 között, azt a régebbi helyet ahonnan a régi kollégát ismerem "sietve hagytam el".
:D
Volt már interjún, hogy beismerték az előző munkahelyeim végigtelefonálását. Jobb helyen tőlem kértek telefonszámokat, előre bejelenve a leinformálási szándékukat (nem tudom tényleg felhívták e őket, mert azt a főnökömet is megadtam, aki az előző helyről kirúgott, de mégis felvettek)
"Ha valaki nem ripacskodik a neten, akkor az már nem is lehet jó ember???"
Ezt nagyon félremagyarázod. A facebook hiánya nem hátrány. Azt nézik, hogy aki fent van, az mit művel olyat, ami problémát jelenthet neki.
Pl: mindenki által olvashatóan szidta az előző munkahelyét, mindenféle szemét csalónak elmondva (ezzel egyébként jogszabályt sért a dolgozó). Az meg belátható, hogy a sértődött posztok nem mindig fedik teljesen a valóságot, viszont a hírnév romboló hatása akkor is megvan. Ha saját céged lenne, te se szeretnél kockáztatni olyannal, aki láthatóan nem diszkrét.
Ilyen egyébként tényleg van, tiszta hülyeség de tényleg van.
Ha nem vagy fennt "face"-en akkor az hátrány, biztos anti-szociális vagy, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!