25 éves vagyok, és munkanélküli lettem, mire számíthatok a munkaügyi központban?
Sziasztok!
Lehet a topik nem tökéletes választás, ezért elnézést kérek.
Sziasztok! Jövőhéten szeretnék elmenni a munkaügyi központba. Az előző munkahelyem eléggé kifüstölt idegileg, így szeretnék egy kis időt eltölteni normális munkahely keresésével, illetve az agyam helyreállításával. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy nem szeretném maximum 1-1.5 hónapig elfogadni az első jövő sz*r melót, ami épp a kezem ügyébe akad.
Ezáltal azt sem szeretném, hogy a munkaügyi központ kiközvetítsen közmunkára 47.000-ért, ez már nagyon a végső eset, szerintem 1 ember sem érdemel ilyen kevés pénzt. 25 éves vagyok. Kiközvetíthetnek, ha csak szimpla álláskeresőként regisztrálok? Hogyan működik a rendszer?
Tapasztalataim alapján azt tudom mondani hogy regisztrációnál, a képesítésekről vinni kell bizonyítványt is, ezeket beviszik az adatokkal együtt.
A legtöbb helyen, a szakmával rendelkezőknek igyekeznek rendes állást keríteni, akinek meg 8 osztályosa van küldik tanfolyamra, vagy közmunkára.
Itt Miskolcon sok embert multikhoz raknak be, operátornak, szóval ilyesmi munkák elérhetőek könnyen.
2# Dehogy igyekeznek neked melot talalni :D Nem csinalnak azok semmit se, engem 1 diplomaval es egy szakmaval akartak beallitani a ciganyok koze szemet szedonek :)
Ez a magyar valosag.
1 évig voltam regisztrálva munkaügyin.. 1 melót nem ajánlottak... még a közmunkát se vetették föl.
töröltettem is magam.
Engem meg küldtek olyan munkára is amihez nincs képesítésem.
Lakatos vagyok, aztán valami pénzügyi tanácsadó vagy mifene állást ajánlottak.
Igyekeznek rendes állást keríteni..
Ja, engem pl kiközvetítettek egy állásra - állatorvos mellé asszisztensnek. Az interjún a pasi elmondta a válását, meg az élettörténetét. Kiderült amúgy hogy rendelője sincs már.
Dohányboltba is küldtek volna, 400 Ft órabérrel.
"Dehogy igyekeznek neked melot talalni :D Nem csinalnak azok semmit se, engem 1 diplomaval es egy szakmaval akartak beallitani a ciganyok koze szemet szedonek :)
Ez a magyar valosag."
Ennek ellenére jobboldali vagy. Érdekes... Pedig te is látod a valóságot, mégis nyomod itt sokszor a jobbos propagandát sok kommentedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!