Van itt olyan fiatal, akinek úgy alakult az élete hogy minden munkahelyen nagy fizetése volt, stb? Többit alább.
Körülbelül ennyikért szoktak felvenni.
Minimálbér papíron, és hozzá meg néha valamennyi, zsebbe, vagy egyáltalán nem.
Céges autó sohanapján.
Hát, engem az első helyre felvettek, ahova jelentkeztem. Céges autó nem volt, minimálbérre jelentett be és még egyszer annyit kaptam zsebbe, de mivel még ez is nevetséges volt, ezért leléptem. Megérezték, de nem marasztaltak. A helyemre hónapok múlva találtak egy kezdőt, akivel megint sokat kell foglalkozni.
Közben én elhelyezkedtem a közszférában, másfélszer annyit keresek, mint korábban a versenyszférában, van céges kocsi és céges telefon is és nyilván be is vagyok jelentve. Közben pedig elkezdtem maszekolni is, amivel elméletileg többet fogok havonta keresni, mint a fizetésem. Igaz sokat kell érte dolgoznom cserébe, de megéri.
28 vagyok és 2015-ben diplomáztam.
Az 5,6 milliót havi fizetésének gondoltad? Annyit kezdőnek csak akkor adnak ha a cég tulajdonos család tagja, és rögtön igazgatónak veszik fel. Azt is csak valami extra gazdag nagy cégnél, de még ott se sűrűn jellemző.
De ha pl a fiat vagy BMW vezér fia akkor nem fog céges kocsinak audit kapni.
Így a leirt személy kvázi mitológiai kitalált mesehős.
Tehát itthon nincs is olyan ember aki kezdésnek céges autót kap, hatalmas fizetés, stb.?
Gondolom akkor ha a fater a cég tulaja, tehát "utcáról" aztán végképp nincs ilyen, nemde?
A párom kapott céges autót az első helyén, de nem BMW, meg Audi, hanem egy idősebb kisautót, mint munkaeszköz, mivel napi szinten mennie kell ide-oda. Szerencséje van, mert nem veszik szigorúan a használatát, így belefér a magánhasználat is, a másik, hogy éves szinten 40 ezer km-t megy vele, így nem is foglalkoznak vele.
A fizu 150 nettó, nem sok, igaz mióta ott van papíron nem, de borítékban emelték.
A fent vázolt kép csak apuci kisfiára, lányára vonatkoznak, akik beleszületnek a céges tutiba. Máshol csak akkor van ilyen, ha nem is első munkahelynek, ha piacképes, használható szakmád van és nagyon vágod azt amit csinálsz.
Tehát nincs!
Egy tapasztalatlan újonc nem termelne ki annyi hasznot, hogy rögtön, bizonyítás nélkül ennyi pénzt ajánljanak neki. A legtöbb magyar cégnél a vezerigazgató nem keres ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!