Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyha egy munkahelyen nincs...

Hogyha egy munkahelyen nincs biztosítva a minimum hőmérséklet (20fok), az ember méltóságát a munkaadó minden nap megsérti és teljesen alaptalanul, visszaél a hivatali hatalmával, akkor hova lehet fordulni?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 7. 16:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
A munkaügyishez "leszerelő" papírért.
2017. ápr. 7. 16:41
 2/13 anonim ***** válasza:
14%
Hotelben vagy vagy munkahelyen? Munkahely nem arra van hogy te jòl èrezd magad. Oda dolgozni jàrsz. Ha nem tetszik, felmondasz.
2017. ápr. 7. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
De el vagy tévedve utolsó. A munkáltatónak kötelessége biztosítani az normális körülményeket. Az más dolog, hogy sokan tesznek rá.
2017. ápr. 7. 18:16
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Emberi méltóság? Csillagvirág, örülj annak, hogy egyáltalán van munkád, és vegyél fel egy vékony kabátot, ha fázol. Az egészségedet nem veszélyezteti, ha nincs 20 fok, a kényelmed pedig nem érdekli a vezetőséget és semmilyen hivatalt. Az emberi méltóságod akkor sérülne, ha nap mint nap megaláznának, meztelenül dolgoztatnának vagy szégyentáblával a nyakadban kiállítának az utcasarokra.
2017. ápr. 8. 00:30
 5/13 anonim ***** válasza:
51%

"nincs biztosítva a minimum hőmérséklet (20fok)"

Miből gondolod, hogy minimum 20 foknak kell lenni? Hús vagy baromfi üzemekben 6-10 fok között szokott lenni a feldolgozó területen. A 20 miért minimum?

2017. ápr. 8. 11:14
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Panaszkodj anyukának, majd ő megvéd, a csúnya és gonosz ÉLETtől. :)
2017. ápr. 8. 12:32
 7/13 anonim ***** válasza:
58%
Dolgoztam olyan helyen ahol 3 réteg ruha volt rajtam és vacoktam remegtem a hidegtől. Könyörögni kellett a fütésért. Gyorsab ott is hagytam őket mivel fájni kezdtek az ujjaim. Kb 1 hónap volt mire helyre jöttem. Nem állat vagyok...
2017. ápr. 8. 13:17
 8/13 A kérdező kommentje:
A normálisaknak köszi,a selejtek egyértelmű...
2017. ápr. 8. 17:43
 9/13 remetdol ***** válasza:
52%
Oké, de miért is minimum a húsz fok?
2017. ápr. 8. 18:57
 10/13 pptomi ***** válasza:

2017. évi határozat a minimális munkahelyi hőmérsékletről.

De hogy ezt ki tartja be, és van-e értelme panaszt tenni? Elvileg munkaügyi bírósághoz lehet fordulni panasszal.

A minimális munkahelyi hőmérséklet

Az NGM arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkavégzés során a munkavállalók egymásra is figyeljenek, bármilyen egészségi állapotukkal összefüggő panasz, rosszullét, sérülés esetén a tevékenységet azonnal hagyják abba, és igényeljék a munkahelyi elsősegélynyújtást vagy az orvosi ellátást. Mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen arra az esetre, ha segítséget kell hívni!

Az egészségkárosító kockázatok miatt a hideg munkakörnyezetben végzett munka a sérülékeny csoportba tartozó fiatalkorúak és várandós nők számára tiltott.

Az előírások szerint hideg évszakban szellemi munka esetén 20-22 Celsius-fokos, könnyű fizikai munka esetén 18-20, közepesen nehéz fizikai munka esetén 14-18, míg nehéz fizikai munka esetén 12-14 Celsius-fokos munkahelyi hőmérsékletet kell biztosítani a dolgozók számára.

Esetenként hideg elleni védőeszköz, védőruha (meleg sapka, téliesített védőkabát vagy védőmellény, hideg elleni védőkesztyű, bélelt munkavédelmi bakancs) biztosítása is szükségessé válhat. A védőeszközök kiosztásakor tekintettel kell lenni a munka jellegére és a dolgozók általános egészségi állapotára is.

2017. ápr. 10. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!