Ti váltanátok munkahelyet csakis a kollégák, közösség miatt?
Egy ideje új városba költöztem, már 1 éve, hogy ezen a munkahelyemen dolgozom. Viszont itt, ahol élek, még ma sem alakultak ki nagyon baráti kapcsolatok, jóformán sehova sem járok el, senkivel. Most 22 éves vagyok, és nagyon hiányzik, hogy velem egy korú társasággal kimozduljak. Viszont a munkahelyemen egyszerűen nincs hozzám hasonló korú, akár férfi, akár nő, mind +30, 40, 50 évesek, családosok, gyerekkel. Ráadásul semmi közös témánk nincs. Nagyon egyedül érzem magam, nem jól, ha dolgozni kell mennem. Jelenleg ez az egyetlen lehetőség számomra, a munkahely, ahol ismerkedni tudnék. De ilyen korúakkal egyértelmű hogy lehetetlen, nem is akarok.
Munkát biztos, hogy találnék, hiszen van sok tapasztalatom, gyakorlatom, szakirányú végzettségem. Viszont itt teljes munkaidőben dolgozom, és ezt márpedig így szeretném, hogy maradjon, de ez nem biztos, mivel inkább részmunkaidősöket keresnek. Szóval emiatt félek lépni.
Én még annyit hozzátennék (hogy láss ilyen szempontot is), hogy most nemrégiben munkahelyet váltottam, és jelenleg olyan helyen dolgozom, ahol a legtöbb kolléganő korombeli. Borzasztó irritáló az egész hely és légkör, ahogy van, mert a fiatalság nem veszi komolyan a munkáját, plusz állandóan megy egymás fúrása, hogy ki jusson előre leghamarabb, és különben is, őrá legyen mindenki tekintettel, mert még suliba jár, mert most költözött össze a pasijával, mert szerelmi bánata van, mert tudomisén. A kollegális viszony nem azon az elven megy, hogy együtt dolgozunk, legyünk jóban, vagy hogy mennyire jól dolgozol, jó lesz nekünk együtt, hanem csakis pofára és haverságra, meg ki a legnagyobb arc.
Visszasírom a régi helyemet az idősebb kollegákkal.
#3-as voltam.
Szia!
Én 23 éves vagyok, megértem a problémádat, de emiatt nem váltanék. Én nemrég hagytam ott egy munkahelyet azért, mert a közvetlen 40-50-es női kollégák rossz néven vették, hogy fiatal vagyok, hazudtak rólam a főnöknek, kibeszéltek a hátam mögött. Szerintem ha alapvetően normálisak, akkor ne válts. Azzal egyetértek, hogy nehezebb velük barátkozni, hisz kevesebb a közös témátok, de nem lehetetlen. Illetve, ha barátokra szeretnél szert tenni, esetleg keress olyan hobbit, ahol erre van lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!