Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 2 hete dolgozom egy cégnél,...

2 hete dolgozom egy cégnél, ki akar rúgatni a "mentorom". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Pénzügyi területről van szó. A vezető azért vett fel, hogy megossza a mentornak kinevezett illető munkáját, hogy ne egy ember kezében legyen minden. A mentor természetesen az első nap közölte, hogy ez egy emberes munka és csak akkor lehet gyorsan és hatékonyan dolgozni, ha egy ember csinál mindent. Az első héten ott ültem mellette, az első két nap magyarázott, de kérte hogy ne jegyzeteljek, majd lesz idő arra is. Mellette utalandó számla lefűzési feladatokat adott - elég furcsán rendszerezi a számlákat, elsőre nem is értettem - de azt mondta nem baj ha elsőre nem kerül minden a helyére, néha még ő is rossz helyre rakja őket. Ezt követően egyre bunkóbb volt, a vezető arra biztatott az első nap, hogy kérdezzek többször is, de hiába kérdeztem a "mentor" azt mondta, hogy már elmondta, próbáljam egyedül. Ezen kívül kaptam számlaiktatási feladatokat, de végig azt éreztem, hogy a hibát keresi. Kedden behívott a vezető megkérdezni, hogy érzem magam, elmondtam, hogy jól, de nem látom mi lesz a munkaköröm, merthogy ez a nő kijelentette, hogy ez az ő munkája. A vezető azt mondta ne aggódjak, tud róla, hogy nem akarja megosztani a feladatait, de ettől függetlenül őt ez nem érdekli. Szerdán a mentor e-mailben elküldött 3 excelt, meg odarakott egy csomó papírt, hogy 1 órám van megcsinálni. Mondtam neki, hogy nem tudom hogy kell,mert még sosem mutatta és nem csináltam még ilyet, erre azt mondta, "azt hittem egyetemre jártál", végül egy másik kolléga segített megoldani a feladatot. Csütörtökön reggel azzal jött, hogy odarakott egy asztalnyi számlát, hogy fűzzem le hónapok szerint, közben néha odajött és lenéző megjegyzéseket tett, például: remélem, hogy csak azért szeded ennyire szét őket, mert hónapokra bontod.

Tegnap ismét behívott a vezető, elmondtam neki a problémámat, hogy a mentornak kinevezett illető nem válaszol a kérdéseimre, nem magyarázza el az új dolgokat se. Ezt követően behívta a "mentort", aki már készült, kb. 10 számlával a kezében érkezett, azokat felcímkézve, hogy ezeket rossz helyre fűztem le és azért nem magyaráz már, mert nem látja értelmét, szerinte a legegyszerűbb dolgokat sem értem meg, és azért nem válaszol a kérdéseimre, mert olyan alapvető dolgokat kérdezek, amik teljesen egyértelműek. Azt, hogy szerdán az excel táblát miért csak elküldte és otthagyott azzal magyarázta, hogy állítólag már az első nap megmutatta, de nem jegyzeteltem. Ez azért gyanús, mert ezt 8-9 között kell elkészíteni, én pedig mindig 9 után ültem oda hozzá, mert azt mondta, hogy addig dolga van.

Természetesen a vezetők neki hittek és közölték, hogy jobb képességűnek gondoltak, mert még a diákok is képesek lefűzni a számlákat, magukat egy "magas fokú egyetemnek" nevezték, ahonnan a gyengék kipottyannak. A röhej az, hogy a munkához középfokú végzettséget vártak, mégis azzal hozakodtak, hogy ezeket a dolgokat már biztos tanultam az egyetemen. Végül arra jutottak, hogy most még nem rúgnak ki, ahogy a mentor kérte, hisz mindenkinek jár még egy esély, de ha nem változtatok, akkor hamar vége lesz.

Délután már odaengedett a mentor a banki utalásokhoz, persze az 80 felrögzített utalásban akadt is 2 db hiba, egyik helyen a 7085 helyett 7088 forint szerepelt, mivel az iktatottat összeget néztem és valaki elírta. Persze utána le akart cseszni, hogy félreiktattam, de az nem az én írásom volt. A másik egy bankszámlaszám hiba volt, korábban azt mondta, hogyha nagyobb cégeknél az a számlaszám is hivatalos, ami nálunk van a bankban, akkor nem kell átírni a számlán megadottra, ennek ellenére ő ezt hibának vélte és átírta. Délután láttam, hogy az asztalnyi számlát amit csütörtökön lefűztem, külön elővette mappánként és átnézte, ki is vett belőle kb. 10 darabot. Azt érzem, hogy lesi minden hibámat, hogy jelenthesse a főnök felé. Szerintetek várjam meg, míg kirúgat vagy mondjak fel magamtól még előtte? /A pénz jól jönne, de a gyomorgörccsel küzdök már tegnap óta. /

2017. márc. 25. 09:38
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
A probléma inkább a pénz. Jó végre, hogy nem itthon ülök pénz nélkül egész nap pénz nélkül. De lassan én is kezdem elhinni, hogy semmire sem vagyok jó, egész nap csak ezen kattog az agyam.
2017. márc. 25. 11:24
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a te hibád hogy nem mennek a dolgok, nincs rend a cégnél, egymást szivatja beosztott és főnök, keresni kell másik helyet.

Ebből nem lesz semmi jó az biztos, vannak más lehetőségek.

2017. márc. 25. 11:27
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Csinalj mindent jol es mondj fel jovo heten. Elegansan, udvariasan kozold, hogy a Mentoridban csalodtal, szandekosan tart vissza vagy ad rossz infot, ezt ettol a cegtol nem vartad volna es nagyon sajnalod, mert a ceg tetszik de a Mentorral nem tudsz es nem is vagy hajlando egyutt dolgozni.

Hidd el, belejuk ultetsz egy kis ketelyt a mentorral kapcsolatban es ezt o fogja megszivni. Keresel masikat, ez nem tunik nagyszam melonak egyebkent sem...

2017. márc. 25. 12:32
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Te már tettél fel erről kérdést, ugye? Csak hogy jól gondolom-e, hogy ez ugyanannak a sztorinak a továbbfűzése.

Nem tudom, ők nem jártak egyetemre, vagy csak nem jártak be órákra, de rohadtul sehol nem tanítják, hogyan kell dolgokat iktatni, Ms Office programokat használni, stb., mert úgy vannak bele, hogy ez a szakmai gyakorlat, meg a betanulás alatt tanulandó. És eddig nekem még minden helyemen azzal kezdték, hogy elmagyaráztak mindent, vissza a kályháig...

Nem tudom, milyen mentalitású vagy, velem már történt ilyen, és csak még jobban feltüzelt, úgy voltam vele, hogy azért is kitúrom a helyéről azt az idióta p*csát (ami végül sikerült is, szóval én se vagyok jobb), de ha nem szeretnél értelmetlen szélmalomharcot vívni, belemenni a játszmázásba, akkor inkább mondj fel. Mondjuk azt se értem, hogy álltad meg, hogy képenröhögd őket, amikor ezek után "magas fokú egyetemnek" tartják magukat...

2017. márc. 25. 12:51
 15/43 anonim ***** válasza:
Ez egy bohózat inkább szerintem, amiből jó nem lesz semmi az biztos.
2017. márc. 25. 13:13
 16/43 A kérdező kommentje:

Igen, már tettem fel egy kérdést, csak azóta tovább fajult a helyzet. Akkor sokan azt javasolták, hogy beszéljek a vezetővel, meg is tettem, de mint látható semmi jóra nem vezetett, csak közölték, hogy kapok még egy esélyt, hogy bebizonyítsam tudok, mert eddig csalódtak bennem.

A vicces az, hogy az egyetem mellett részmunkaidőben dolgoztam egy sokkal nagyobb cégnél, ott is én csináltam az iktatást, különböző kimutatásokat, sőt a számlák, szerződések lefűzését is, volt hogy a bérszámfejtésben is segítettem, de sosem volt panasz, mindig megvolt minden.

Valóban az egyetemen nem tanítanak az elméleti dolgokon kívül semmi gyakorlatit, eddig 3 helyen dolgoztam, de mindhárom helyen sokkal humánusabban bántak az újakkal, mindent elmagyaráztak és csak utána kértek számon.

Igazából arra gondoltam, hogyha még a jövő héten nem sikerül a mentornak kirúgatnia, akkor a jövő hetet kibírom valahogy, utána elmegyek egy hét táppénzre és aztán felmondok. Hátha ennyi idő alatt találok mást, plusz így lesz egy hetem, hogy eljárjak állásinterjúkra.

2017. márc. 25. 14:38
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

En melletted alltam eddig es allok is, de ezt a tappenzes dolgot ne.....baromi gerinctelen. Ne alacsonyodj le mert a lealacsontodassal nem visszavagsz, hanem olyan "megerdemlitek egymast" sztori lesz :(

(En javasoltam hogy elegansan mondj fel.)

2017. márc. 25. 14:42
 18/43 anonim ***** válasza:
88%
Én is Neked adok igazat, de ne menj táppénzre (tudom, hogy sok helyen ez a "követendő példa", de helytelen) .. és még rád is küldhetik a hatóságot, táppénzcsalást fognak rád. Főleg ez a nő, meg is tenné. Nem okosabb, mint Te, viszont több év tapasztalatot szerzett már és ezzel visszaél.
2017. márc. 25. 14:51
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj ez senkinek sem jó, neked sem, és a cégnek sem.

Ha te nem mondasz fel előbb utóbb megkapod a papírokat, így szokott lenne.

Jobb szerintem ha te felmondasz és keresel egy olyan helyet, ahol a nagyfőnök elmagyarázza a mentorodnak hogy szükség van a munkádra, és nincs ilyen lehetetlen helyzet.

Meg szerintem lefogadom nem is vagy agyon fizetve, nemde???

2017. márc. 25. 16:05
 20/43 A kérdező kommentje:
Jól gondolod, nem fizetnek annyira meg. A táppénzzel kapcsolatban igazatok van. Már előre félek a hétfőtől, egy csomóban van a gyomrom, semmi kedvem odamenni többet főleg így, hogy úgyis bemárt még ez a nő, ha nem talál hibát, akkor kreál egyet, hisz senki sem néz utána, hogy igazat mond-e, így előbb utóbb úgyis kiraknak.
2017. márc. 25. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!