Néhány kolléga állandóan bemegy kamu túlórázni. Nálatok ez előfordul?
Ismeros :) Ezert indokhoz kotottuk a tulorat. Ha a beosztottaim kozul valaki tulorazik, ELORE szolnia kell napkozben, hogy ki fog csuszni az iddobol, szepen elmondja nekem, hogy miert, es en merlegelem hogy valaki besegitsen neki vagy pedig attolhatja masnapra a feladatot.
Egybol csokken a tulorazok szama meglatod ;)
Nálunk egészen egyszerűen emiatt törölték el a túlórát. Én pedig igen, úgy vagyok vele, hogyha nekem nem fizetnek többet, amiért lelkiismeretesen bent maradok, akkor miért is maradnék bent?
16:00-kor kiesik a toll a kezemből, ahogy mindenki másnak is. Ennyi időbe ennyi fér bele.
A munkaköröm viszont megkívánja, hogy a telefont felvegyem az embereimnek, ha úgy van, ezért a vezető beosztásban lévő dolgozóknak létrehoztak egy 20 %-os prémium csomagot, amit béren felül kapnak meg egyfajta "túlóra elszámolásként", ha az adott hónapban a közvetlen vezető jogosnak tartja azt.
A kis emberek, hiba elhárítók pedig a túlórában játszmázni nem igen tudnak. A hibáról jel és/vagy bejelentés érkezik, aminek így nyoma van és kötelesek kimenni. Ha mondva csinált indokkal indulnak rögtön elő vannak véve és nem kerül elszámolásra a túlórájuk. Ezzel abszolút ösztönözve vannak arra, hogy csak is valós, indokolt helyzetben menjenek be túlórázni.
Szóval én azt mondanám ezzel nagyjából mindenki jól járt. Ha a beosztottjaim jó léte, illetve fizetése múlik rajta, avagy ott robotolnak és szükség van vezetőre, akkor mellettük vagyok és velük szívok. Erre kb. elég is az a 20 %.
Nincs az az isten, hogy én felsőbb igényre tovább maradjak csak mert munkaidőben (9 óra alatt) nem volt idő megbeszélni valmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!