Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Új munkahely, bunkó munkatárs,...

Új munkahely, bunkó munkatárs, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Múlt hét hétfőn kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen, kijelöltek mellém egy mentort, akinek segítenie kellene betanulni. A vezető azt kérte, hogy eleinte üljek ott a mentor mellett, ő pedig magyarázza, hogy mit csinál, de azt mondta, hogy annak örülne a legjobban, hogyha inkább az én gépemnél csinálnánk ezt, hogy szokjam.

Az első két nap nagyon kedves volt a mentorom, mindent elmagyarázott, kijött velem megmutatni merre van a bolt, hol lehet ebédelni, stb, azonban már az első nap közölte, hogy ezek az ő feladatai és nem engedi senki másnak, hogy elvégezze azokat, mert megvan a napi rutinja már, hogy mit mikor csinál és szerinte ha valaki más belenyúlna, akkor tönkretenné a munkáját.

Csütörtök óta egyre bunkóbban viselkedik velem, már alig akarta mutatni a feladatokat, ha magamtól nem ülök oda hozzá, akkor felém se néz, ma is csak azért ült oda mellém délelőtt, mert a vezető ott mászkált és gondolom jó színben akart feltűnni.

Ma egy excel táblában dolgoztunk, odaült mellém. Az elejétől eléggé ellenségesen viselkedett, el se akarta mondani, hogy a végén mi lesz ebből, ennek ellenére azt várta, hogy magamtól oldjam meg a feladatokat, meg egyszer még be is szólt, hogy "elvileg egyetemre jártál, nem?" Valamint adott egy segédletet, ami mint kiderült rég elavult, hamis információkat tartalmaz.

Ma behívott a vezető délután és érdeklődött, hogy hogy tetszik a hely és megértjük-e egymás a mentorommal. Mivel előtte agyon dicsérte a mentort, hogy szakmailag milyen felkészült, stb. nem akartam neki mondani, hogy ettől függetlenül egy bunkó, ezért csak annyit mondtam, hogy szakmailag felkészült, de már az elején kijelentette, hogy ez az ő munkaköre, így nem látom, hogy mi lesz az én feladatom.

Erre a vezető azt mondta, hogy ne aggódjak, tudja, hogy a kijelölt mentoromnak megvan már a maga kis napi munkamenete és minden munkát meg akar tartani magának, de ettől függetlenül ő nekem fogja adni a feladatai egy részét, és majd a mentorom is meglátja, hogy így neki könnyebb lesz. A vezetőnek az is a problémája, hogyha a "mentorom" elmegy szabira, akkor az ő munkáját nem tudja elvégezni senki, ezen akar változtatni, hogy ne álljon meg nélküle az élet.

Ez alapján arra következtetek, hogy a vezető is sejti, hogy a mentorom nem túl kedves velem és félti a munkáját, de nagyon rosszul esik, hogy nem adja át a feladatokat, hanem ott ül mellettem és azt lesi mikor hibázok, hogy kijelenthesse, hogy gondolkodjak mit csinálok és hasonlók.

Miatta nem akarok felmondani, de nem tudom mit tehetnék.

2017. márc. 20. 18:42
1 2
 11/15 anonim válasza:
ez a bizonyos illető egy nyomorult,mondanám hogy ne foglalkozz vele de biztos hogy fogsz,pedig nem lenne szabad.Az ilyen semmitérő senkiháziak elmehetnek a ....... Én nem tudok mit mondani,mint hogy kitartást.Mindig van másik munkalehetőség is,ha nem neked "írták" ezt a helyet akkor nem itt leszel.
2017. márc. 22. 18:39
 12/15 A kérdező kommentje:

Ami furcsa, hogy kiderült: az elmúlt 2 évben 20-an jártak ebben a pozícióban, de senki sem bírta sokáig, gondolom nem véletlenül.

Sajnos muszáj vele foglalkozom, mert az ő feladatainak egy részét venném át, így nem csak rövid távon, hanem hosszú távon is kénytelen lennék vele együttműködni, összedolgozni.

Arra jutottam, hogyha megint rákérdez a vezető, akkor elmondom neki a problémámat, így ha esetleg felmondok nem éri majd meglepetésszerűen, de ma sem volt jobb a helyzet, így mindenképp jelentkezek más helyekre.

2017. márc. 22. 18:55
 13/15 anonim válasza:
esetleg ha felül tudnál kerekedni rajta,bár ha olyan fajta lennél akkor már megtörtént volna.Szerintem jobb ha keresel másikat...egészség az fontos
2017. márc. 23. 18:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Ma nem volt a főnök és mivel Bunkócska nem akart velem foglalkozni/nem akar betanítani, így reggel közölte, hogy ma segítsem a diákok munkáját (ők foglalkoznak a papírok lefűzésével és rendezésével), így egész nap lefűztem, persze hozzátette mielőtt rákérdeztem volna, hogy "szerinte ezzel a feladattal a vezető is egyetértene".

Valóban igazad van, ha tudnék már felülkerekedtem volna rajta, gondolkodtam már azon is, hogy megmondom neki a véleményemet, de ő van ott régebb óta, hosszú távon vele kellene dolgoznom, így felesleges vitába bonyolódni, úgyis én húzom a rövidebbet.

2017. márc. 23. 18:53
 15/15 anonim válasza:
értem én,csak ha már opció a felmondás akkor aztán ha beolvasol neki akkor tökmindegy hogy rövidebbet húzod e vagy sem.Viszont az esély még meg lehet arra hogy jól jössz ki belőle. Bár gondolom ez a személy egy tipikus "okoska". Azt hiszi,hogy ő baromi okos és mindenkinél minden jobban tud.
2017. márc. 23. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!