Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkahelyen kislánynak...

Ha a munkahelyen kislánynak neveznek hogyan kellene reagálnom?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, hétfőn kezdtem el dolgozni egy új helyen, a pénzügy osztályon. Rajtam kívül van egy szintén 24 éves fiú, ő könyvelő, a többiek 30 és a halál között vannak.

Ma hiányzott egy számla a könyveléshez, ezért megpróbáltam megkeresni, közben az egyik idősebb könyvelőt keresték telefonon a számlával kapcsolatban, mire ő azt mondta " a kislány már keresi".

Sajnos kb. 17 évesnek nézek ki, de akkor is sértőnek tartom, hogy kislánynak nevez, mert nem tartom magam már annak. Persze hozzá képest az vagyok, de én se hívom őt " nagyinak" vagy "öreglánynak". Szerintetek túlreagálom?

2017. márc. 16. 17:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Örülj neki hogy fiatalabbnak néznek .Ez az egyik legjobb "gond" főleg nőknek.
2017. márc. 16. 19:23
 12/16 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van! :) Annál mindenképp jobb, mintha idősebbnek néznék ki, sőt később, mondjuk a 40-es éveim közepén főleg hasznos lesz ez, csak sajnos emiatt sokszor nem vesznek komolyan.
2017. márc. 16. 19:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 kollégára használjuk a -ka ragot. Egy férfi egy nő 25, 33 évesek. Nagyon szeretjük őket egyébként és nekik sincs ellenére, szerintem ebben semmi bántó nincs.
2017. márc. 17. 09:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Engem is hívnak így a kollégáim,nekem tetszik.
2017. márc. 17. 12:28
 15/16 anonim ***** válasza:

A mamesz - ha más attrocitásod nem volt vele- biztos, hogy csak kedveskedésből mondta így. :)

Fölösleges túlreagálni, de ha zavarni fog, akkor ha feloldódsz, vagy legközelebb szólsz érte, hogy kislány? Ne már. - De kedvesen és nem bunkón.

EZ annyira apró dolog, én is elengedném a fülem mellett, sőt, tényleg kedveskedésből szokták ezt mondani. Ha meg zavarna, akkor kedvesen mondanám neki. Ennyi. ( De ennél nagyobb baj ne legyen)

26N

2017. márc. 19. 22:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Közben hallottam, hogy másokat is így hív,úgyhogy már annyira nem izgat a dolog :)
2017. márc. 20. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!