Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mikor kell bejelenteni, ha...

Mikor kell bejelenteni, ha beteg vagyok? Kirúghatnak érte ha nem jelzem előre?

Figyelt kérdés

A múltkor beteg voltam, és a főnököm nehezményezte, hogy nem szóltam előre, mondván, hogy nem tudja megoldani a helyettesítésemet. Délután dolgozom, így délelőtt szóltam neki.

Hasmenéssel voltam otthon, nem piti kis fejfájással, ráadásul ezt honnan tudhattam volna előre?

Már félek, hogy mi lesz, ha legközelebb beteg leszek.

Ugye ezért nem rúghatnak ki?

2017. márc. 14. 17:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"8-as: nem mindenhol van folyamatos üzem - söt a legtöbb helyen nincs. "

Én nem állítottam, hogy mindenhol az van! Annyira már ne nézd hülyének látatlanul másokat, hogy ezt nem tudják! Ennyire rosszindulatú ember vagy?

"8-ra menne az illetö és 8-kor kezdödik a munka az adott cégnél, akkor nem tud elöbb szólni. "

Elő fordul, hogy nem, de mint írtam a legtöbb betegség előjelei mutatkoznak előzőleg több órával, így az esetek nagy többségében lehet jelezni. Nekem sikerült 20 év alatt minden alkalommal jeleznem. Akinek sose sikerül, az nem is akar.

Ezzel szemben vannak kollégáim, akik reggel nem jöttek, és délután telefonálnak be (talán addigra derült ki, hogy meg tudta e vezetni a dokit, hogy kiírja). Volt aki napokra eltűnt, telefont fel se vette, és már az üzemvezető ment ki a lakására, nem e baj érte.

Ha egy vezető azt tapasztalja, hogy az emberei 80-90%-a időben tud szólni, nem csoda, ha ugyanezt elvárja a maradéktól is.

Nálunk ez már nem okoz problémát, mert a főnökeink a notórius hiányzókat – akiknél soha nem lehetett tudni, hogy jön e aznap – kirúgták az utóbbi egy év során.

2017. márc. 19. 09:39
 12/13 anonim ***** válasza:
HA valaki reggel 6-kor elkezd hányni, az nem tud 8 elött beszólni, ha senki sincs a munkahelyen - hívhatja öket 6-kor is, csak senki nem veszi fel a telefont.
2017. márc. 19. 15:18
 13/13 anonim ***** válasza:
HA munkába menet elüt a busz, és eltörik a lábad, azt se várják el hogy előző napon bejelentsd.
2017. márc. 20. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!