Meddig mehet el egy munkahely a dolgozó kihasznalasaval?
Azért,mert a munkavállaló jogait nem védi senki.
Főleg mióta fidesz van...
Ha elütöd, az is hiba. Hibákat egy bizonyos határ felett sehol sem néznek el. Ha felfogadsz egy munkást, mit tudom én szobafestőt, szerelőt vagy akármit, aki munka közben elrontja vagy eltöri valami cuccodat, te is kifizettetnéd vele. Sőt, állítom, hogy ő maga ajánlaná fel kérdés nélkül, hogy megtéríti az okozott kárt. Ez mindenhol így működik.
Ha meg hasmenésed van, vagy nem mész be dolgozni, vagy ha muszáj (tudom, hogy sokan nem tehetik meg, hogy nem mennek), akkor jelzed a felettesednek, hogy ilyen jellegű problémád van, és biztosan odafigyelne rád, hiszen gondolom, az egész üzletre negatív hatással lenne, ha a vevők előtt csinálnál be a pénztárnál.
Ha sok a vendég, bizony minket se engednek ki szünetre, várni kell, amíg kevesebben lesznek. Szoktak lenni mindenhol vevőhullámok, aztán nyugisabb időszakok. Legfeljebb karácsony környékén van majdhogynem egész napos nyüzsgés, de olyankor, nálunk legalábbis, vesznek fel időszakos dolgozókat, úgyhogy többen vagyunk. Ha meg nem, azt a pár hetet akkor is ki lehet bírni.
Nos. pld 9.45 percre nem jár csak 1 szünet, 10 óra után jár 2 szünet. A WC én 2perccel tovább voltam ezt kaptam"ebédeltem is?" Az utolsó 4-5 óra szünet nélkül, csak vizet tud inni az ember, Amíg a vezető 4-5 ször megy wc-re .egy kasszás 1 szer. Ő ötször eszik, mig mi egyszer. A rablás a kihasználás megy.
Mint említettük korábban is, vannak, akik 12 órára is egy szünetet kapnak. Pl. én is. Ami ugye azt jelenti, hogy minimum 6 órát kell szünet nélkül dolgozni. És ez nehéz fizikai munka folyamatos talpon levéssel, nem pedig ülőmunka, mint a kasszázás. Amiket itt leírtál, teljesen alap dolgok, amiket minden tisztességes munkahely megkövetel. Nem azért fizetnek, hogy a fél napot evéssel, vécézéssel meg szüneten töltsd, teljesen evidens, hogy a munkaidőd alatt elsősorban dolgoznod kell. Úgyhogy hiába sajnáltatod itt magad, hogy téged mennyire kihasználnak.
A vezetőhöz meg ne hasonlítgasd magad. Nem ugyanaz a végzettségetek, a tapasztalatotok, a munkakörötök. Nyilván azoknak mindenhol rugalmasabb a munkájuk. Cserébe a felelősségük is sokkal nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!