Miért keres ugyan annyit egy szakmájában dolgozó, és aki ugyanazt végzi, de nincs képesítése?
Mert a cégek nem a képzettségért, hanem a végeredményért, a produktumért fizet.
Ha kiszámolod, hogy egy végzettség mögött hány óra tanulás van csak a szakmai tárgyak valós idejét számolva, akkor alig pár hónap előnye van a végzettség nélkülivel szemben, amit valós tapasztalattal be lehet hozni. Nekem is hiába volt szakirányú végzettségem, a munkahelyen tanultam meg igazán a szakmát.
Ha utóbbi kevesebbet kapna, akkor szépen otthagyná a céget, és betanul máshol, ahol normális bért kap.
Te pedig két ember munkáját fogod elvégezni, ugyanezért a fizetésért, egységnyi (8 vagy 12 óra) idő alatt.
"mert az egyetemen csak anyagot adnak le, de igazi tudást csak a munkahelyeden szedsz fel"
Gondolja ezt az aki eleteben ne jart egyetemre. Na ne rohogtess, oke?
Mert a főnök azért fizet amit elvégzek és nem azért hogy hányasra vizsgáztam.
Tőlem soha nem kérték a papírt és olyan sokan dolgoznak az építőiparban papír nélkül hogy tőlem sokan megkérdezik hogy festő e az eredeti szakmám. Van aki kőművesként gipszkartonozik, fest, más meg festőként burkol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!