Hogyan találjak munkát pályakezdő mérnökként ha mindenhol legalább egy éves tapasztalatot várnak el?
Ohh, csak szét kell nézni és próbálkozni kell. Ennyi.
Meg az is lehet hogy idő kérdése míg megtalálod a tökéletes állást, de ha addig csinálsz valamit azt is értékelik.
Kitartás.
Ahova egy évet várnak el simán bekülheted te is a jelentkezésedet. Írj mellé egy frankó motivációs levelet is, próbáld meggyőzni őket. Ha más jelentkezőjük nem lesz, akkor előbb utóbb valahova úgyis felvesznek.
Nyelvtudásod fejlesztésével segíthetsz erősen a helyzeteden! Fizetés szempontjából is nagyon sokat számit ez!
Amúgy egyetem utolsó félévében akik vállaltak gyakornokoskodást, nagyrészüket oda a diploma megszerzése utána fel is vették. Vagy esetleg szakdolgozat írás után külső konzulens ajánlotta be őket a cégéhez.
Amúgy milyen MÉRNÖK szakot végeztél?
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a mérnökként könnyen találok munkát és jól keresek az maximum:
Gépész/Villamos/Infós vonalon működik!!!
Ezen szakon végzett ismerőseim magas szintű nyelvtudással 250 nettó alatt nem helyezkedtek el sehol.
(Aki folyékony angol mellett egy középfokú németet is fel tudott mutatni náluk pl:már inkább 300 ezer Forint (nettó) volt a kezdőbér Budapesten)
-Vannak olyan mérnök szakok amivel el lehet azért helyezkedni (építő, építész) de a fizetés megsem közelíti az előbbi szakokét. Én sajnos építőmérnök vagyok és látom mennyiért dolgoznak a szakmában az emberek.
- Többi mérnök szak sajnos meg nem sokat ér fizu és elhelyezkedés szempontjából.
A jövő a dinamikusan fejlődő iparágakban van, és ez jelenleg a gép/villamos ipar tovább az informatika.
Sok helyen odaírják hogy kell tapasztalat, de lehet felvesznek. Ahova 1 vagy 3 év kell nyugodtan küldd el, hátha felvesznek, sok helyre küldjed.
Próbálkozni kell.
"Nem akarlak elkeseríteni, de ez a mérnökként könnyen találok munkát és jól keresek az maximum:
Gépész/Villamos/Infós vonalon működik!!! "
egy villamos és 2 gépész mérnök van a minőségbiztosítási osztályunkon, vagyunk 15-en csak a mi részlegünkön, a többiek műszaki managerek, 2 agrármérnök, kohómérnök is van
többi részlegen olyan minőségügyi mérnökként foglalkoztatott kollégák is vannak, akiknek semmilyen diplomájuk nincs, ők azok, akik a termelésben kezdték és feljebb jutottak, ha jól számolom 7 ilyen kolléga van a 12-ből, van gépész köztük még, és műszaki manager is
a mi részlegünkön a közel anyanyelvi szintű angol és/vagy német az elvárás
a másik részlegen csak a kicsit több, mint a középfokú szint
szóval minőségügyesként simán el lehet helyezkedni, más diplomákkal is, ha van az embernek nyelvtudása, rajzismerete és műszaki gondolkodása
folyamatmérnökként kicsit nehezebb a gépész/villamos vonalakon kívül, de a műszaki managerek ott is elvannak, ha pl egy sima összeszerelési folyamatról van szó
Igen, a gép/és villamos iparhoz hozzávehetjük valóban a minőségbiztosítási mérnököket. Ezeknél a cégeknél ők is jól keresnek.
Amúgy ezek szerint, hogy agrár meg hasonló mérnökök is betanultak hozzátok, valóban azt jelenti, hogy bizonyos mérnöki területeken nehéz a szakmában elhelyezkedni jó fizetésért.
Nem hiába váltottak ők is, és kitanultak valami mást.
Ehhez kapcsolódóan meg tudnád nekem mondani, hogy akinek nincs konkrét szakirányú papírja, de lépeget feljebb a ranglistán, vagy más mérnöki irányből átképzik, ott fizetések tekintetében van különbözet?
Mármint egy gépész és villamosmérnök fizetéséhez képest?
Ez még érdekes lehet nekem is! :D (Nyelvek mennek. Kár , hogy építőiparba nem nagyon értékelik ) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!