Munkáltató szembemehet a törvénnyel? Munkaszüneti nap húsvét előtt nagypéntek de a főnököt nem érdekli jönni kell?
Felröppentek a hírek korábban is hogy húsvét előtt nagypéntek hivatalos munkaszüneti nap lesz. A vezetőség azt mondta erre nem foglalkozik ezzel majd akkor ha az országgyűlés megszavazza és hivatalosan is munkaszüneti nap lesz.
Hát az lett már idéntől:
Eldőlt: nagypéntek munkaszüneti nap lesz
Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.
Többen jelezték a vezetőségnek hogy arra a napra eső beosztásokat szabadságos kérelmeket törölje mert okafogyottá váltak nem kell szabadság ha valaki nem akar jönni és beosztani se lehet senkit.
A főnökség meg közölte rusztikus hangnemben nem módosít semmit leszarja a törvényt (idézet volt!!) és jönni kell. Nincs apelláta jövünk és kész.
Akinek nem tetszik…
Most ilyenkor mi a helyzet? Mi nem folyamatos munkarendesek vagyunk nem mentősök vagy benzinkutasok és egy munkaszüneti napon menni kell?
Minden hivatal bolt stb zárva lesz mert munkaszünet van.
Névtelen bejelentés = kuka azonnal.
Még a nevesített se mindig menti meg a kukától.
Hol élsz. Ez itt Agyarország.
"Hát próbáltam írni pár lehetőséget, "
Csak jelzem az egyik lehetsőéget én magam vetettem fel...
csak aztán továbbgondoltam hova is vezetne ha eldobnék egy hógolyót a hegyoldalon... lavina lenne de engem temetne be.
Síma fotó nem elég, csak olyan felvétel, ami mutatja a felvétel-készítés dátumát is! Különben annyit ér, mint halottnak a csók.
Másrészt az ilyen fizetett ünnepeken a munkahely kapuja nincs nyitva. Kulcsra zárják, ahogy mindenki beért, így az ellenőrök zárt kapukat találnak. És még csak nem is döngethetik a kaput, ha egyszer "nincs odabent senki"!
Illetve döngethetik, bemenni nem tudnak, így bizonyítani sem lehet semmit nekik, hogy kik vannak odabent, és mit csinálnak.
Pontosan. Hányszor hallottunk olyat hogy a munkaügyi ellenőrzés meghiúsult mert az ellenőrök nemes egyszerűséggel nem jutottak be....
Mit tehetnek? Max rendőrrel visszajönnek... addigra meg adott esetben már tényleg nincs ott egy munkás se...
életszerűség! Ez hiányzik egyes emberek gondolkodásából!
És akkor még a legalapabb forgatókönyvet nem is mondtam: ellenőr be boríték a zsebbe és minden szép és jó onnantól.
Tévedsz kérdező!
Munkaszüneti napon nem törvénytelen, hogy egy munkahelynek zárva van a kapuja!!! Ha valóban nincs odabent senki, akkor is rendőrt hívna egy ellenőr???
Egyszerűen nincs joga ahhoz, hogy nyitvatartási időn (= munkaidőn) kívül bárhova bemenjen ellenőrizni, ha annak a bejárata zárva van!!!
Na ja!!!
és azt mondd meg nekem akkor hogy így mi értelme is van az egésznek? Áruld már el!!
Munkaszüneti nap ajtó zárva odabent munka nem folyhat lévén ünnepnap.
De mégis folyik... csak épp az ajtót bezárják be ne jöjjön senki... ellenőr meg be se jut...
akkor ennek mi értelme is van?
Hát ha ennyi a kijátszása a nagy ellenőrzésnek hogy kulcsra fordítom a zárat akkor ... akkor lófütty az egész!!!
Másik dolog!
Ellenőrnek nincs joga bejönni ha ünnepnap és zárva-és ha az az ellenőr kap egy fülest hogy ajtó ugyan zárva de belül ezerrel folyik a feketemunka? Akkor mi a helyzet???
Áruld már el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!