Munkáltató szembemehet a törvénnyel? Munkaszüneti nap húsvét előtt nagypéntek de a főnököt nem érdekli jönni kell?
Felröppentek a hírek korábban is hogy húsvét előtt nagypéntek hivatalos munkaszüneti nap lesz. A vezetőség azt mondta erre nem foglalkozik ezzel majd akkor ha az országgyűlés megszavazza és hivatalosan is munkaszüneti nap lesz.
Hát az lett már idéntől:
Eldőlt: nagypéntek munkaszüneti nap lesz
Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.
Többen jelezték a vezetőségnek hogy arra a napra eső beosztásokat szabadságos kérelmeket törölje mert okafogyottá váltak nem kell szabadság ha valaki nem akar jönni és beosztani se lehet senkit.
A főnökség meg közölte rusztikus hangnemben nem módosít semmit leszarja a törvényt (idézet volt!!) és jönni kell. Nincs apelláta jövünk és kész.
Akinek nem tetszik…
Most ilyenkor mi a helyzet? Mi nem folyamatos munkarendesek vagyunk nem mentősök vagy benzinkutasok és egy munkaszüneti napon menni kell?
Minden hivatal bolt stb zárva lesz mert munkaszünet van.
Fogadsz velem? Ha élére állnék egy helyi "ne dolgozzunk aznap" mozgalomnak a dolgozók zöme mögém állna-most még. Amíg csak pofázni kell.
De amint közeledne nap, amikor cselekedni kéne kezdenének párologni mögülem már nem lennének olyan elszántak.
És ahogy eljönne a nap olyan egyedül lennék mint a kisujjam... és senki el nem ismerné hogy tegnap még mögöttem állt.
És amíg egy egész munkahelyet nem lehet kirúgni, addig 1 embert simán egy pillanat alatt. És ez lennék én...
fogadsz velem hogy ez épp így lenne?
"én tuti azonnal a rendőrséget hívnám"
Feleslegesen. Ez nem rendőri ügy, ez PTK-s ill BTK-s per lehetne. A rendőrség leszarna ki se menne.
Jól írta a 11-es!
Fotó az ellenőrökről, ahol látszanak a dolgozók is.
A bejelentést meg névtelenül tegyed!
Hát a saját megoldásom egy időzített betegállomány lesz.
Jut is marad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!