Minek tanuljak? Mi éri meg manapság?
Ne add fel. Szakmádban próbálkozz, az több pénz, ha több pénzed van tudsz tanfolyamra menni...
Képezd magad, kezdj el nyelvet tanulni...
Ne törődj bele, ne várd míg a szerencse az öledbe pottyan, mert ez a legrosszabb amit tehetsz.
Nekem csak érettségim volt, és elegem lett a gyári sori munkából... elegem lett felmondtam... igaz 6 hónapig munkanélküli voltam, feléltem minden tartalékot, de addig újra elővettem a németet, jelentkeztem egy céghez, ahova felvettek a német miatt. ( németekkel kellett dolgozni). Az eleje nehéz volt, de beletanultam. Itt 200.000, 260.000 között volt a fizum. De nem szerettem a gyárat, így megcsináltam a kamionra a jogositványt... most ebben dolgozok. Azt csinálom, amit szeretek, és elég jó pénzért. Ezt csak azért irtam le, hogy sose add fel, és csináld azt amit szeretsz, mert ha tényleg szeretnéd el fogod érni a céljaid.
Az érettségid milyen lett?
Ha szükséges tedd le újra amit kell és próbálkozz felsőoktatásba jelentkezni. Nem késő, a szavaidból úgy jön le,hogy anno mentél volna,csak nem voltak adottak a körülmények.
Most is mehetsz ennyi idősen is, nem fogsz kilógni,lesznek nálad idősebbek is bőven.
Munka mellett is lehet egyetemre járni(főleg ha levelező). 3-4 év még szűkösen, utána kicsit jobb lesz a helyzet.
Olyat válassz ami érdekel, de mégis van rá kereslet.
Ha nem egyetemen gondolkozol,akkor esetleg egy okj?Vagy egy 2 éves fosz?
Olvasgass utána,hogy mik vannak .És mindenképpen nézz utána,hogy végzés után milyen lehetőségeid vannak.
Én amúgy a külföldöt sem zárnám ki a helyedben.
Jobb körülmények között tudnál élni és világot látnál, nyelvet tanulnál. Nem csak prosti munka van kint, van igény más munkásokra is.
Mindenképpen élhetőbb országok van nyugaton, mint Magyarország.
De ha itthon maradsz,akkor tanulj mindenképp valamit.
Most olvasom,hogy pl a rajzolás,festés érdekel.Lehet ilyesmi irányban is tájékozódni,hogy milyen szakmák vannak, azok mennyire telítettek stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!