Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Erről hallottatok?

Erről hallottatok?

Figyelt kérdés

hogy holnap mennék próbanapra, viszont kötőhártyagyulladásom van.

Megkérdeztem hogy a holnapi napot át tudnánk-e rakni későbbre, de azt mondta a főnök hogy nem lehet, mert már le vagyok jelentve. Ilyen van? Még sosem hallottam ilyenről hogy próbanapot nem lehet csúsztatni?

2017. febr. 26. 11:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nincs szakmám még. Egyébként volt másik munka, ami előtt képzésem lett volna, ès szakmát kaptam volna vele. Ez egy 1 hónapos képzés lett volna. 30.000 forintért. És most már kb bankba dolgoznék vele.

De azt mondta hogy fizeted ki?

Nekem nem engedte hogy tanuljak, de ő tanuló. Mikor kiléptem a munkahelyemről 2 hónapja, rá efy hétre kezdett basztatni : menj oda ahol anyum dolgozik. Mondtam nem szeretnék mert nem tetszik hogy egy helybe ülnék egész nap. Aztán azt hallgattam 4 hétig, de jó lesz, fiatalok vannak ők szeretik a helyet. Nekem attól miért kötelező szeretni, mert a többieknek tetszik? Szóval beadtam a derekam. 3 hét telt el és most kaptam próbanapot mióta jelentkeztem február eleje óta. Akkor nem értem miért jobb ez, ha még mindig nem kezdtem el dolgozni...és még az üzemorvos is hátra van, aki csak csütörtökönként van délelőtt.

Mondta párom oké holnap menj orvoshoz (jó hogy megengedi) de jövőhéten már dolgozz. Azóta nem is írok neki, mert anyuméknál vagyok látogatóban. Akárhányszor lázas voltam vagy beteg, párom mindig fenn akadt hogy én otthon maradtam. Attól még hogy vele élek, nem kötelességem neki szólni. Mondtam is mostantól egyedül hozok döntéseket magammal kapcsolatban. És most végig van sértve.

2017. febr. 26. 15:03
 12/15 anonim ***** válasza:
És amúgy mit keresel még mellette?
2017. febr. 27. 08:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy eltértem a témától, de épp ki vagyok akadva. Mi az, hogy nem engedte, hogy elmenj és tanulj? :D Egyrészt ki ő, valami kiskirály? Másrészt te meg hagytad!

Nagyon helyes, ha mostantól te hozod meg a döntéseidet.

2017. febr. 27. 09:16
 14/15 A kérdező kommentje:

Az volt a kifogása a tanulással, hogy hogy fizetem ki a 30 ropit, és hogy akkor (ez még január végén volt) csak március elején dolgoznál, addig meg miből élünk meg. Most dolgozik hétvégente. És még jelentkezni akar fősulira...beleszóltam neki majd pár év múlva megkeresed rá a pénzed mert én szakmát akarok mert nem tudok elhelyezkedni sima érettségivel.

Meg nem mentem ma próbanapra, és tegnap mondtam neki már kiabálva :NEM AZÉRT NEM MEGYEK MERT NEM AKAROK HANEM A FŐNÖK NEM ENGEDI, MERT FERTŐZŐ IS LEHET ÉS MONDTA MENJEK EL ORVOSHOZ! Meg az anyja is a telefonba: gyere holnap dolgozni, ne kezdd megint. Kb összességében eddig többmint 1 évet dolgoztam mióta leérettségiztem, és max 5ször hiányoztam.

És úgy csinálnak, mintha már felvettek volna, közbe csak próbanap, és nem akarok ott dolgozni.

A próbanapot szerdára meg nem mondtam le csak erre a napra. Tisztára kivoltak akadva. Párom tegnap vagy 7-szer szóvá tette,már nagyon idegesített. Este nem volt piros a szemem, de azóta is szúr és ég...de ő ilyet szólt : már nincs is baja a szemednek, szerintem menj holnap reggel. Meg mondtam lehet szerdán sem megyek mert a csaj lehet átrakja, erre rávágta : de menj. Egyébként mindig a munka miatt veszekedtünk. Meg volt hogy egy hetet hiányoztam tavaly (azon a munkahelyen fél évet töltöttem, de családi okokból szar lelkiállapotom volt. És úgy is beküldött volna dolgozni. Mondtam nem megyek mert kivan sírva a szemem, és nem akarok így végig menni az utcán. Délután dühösen jött haza. Amúgy akkor ő tanult, nem dolgozott és egy szavam nem volt. Viszont volt hogy taknyos volt, nem akart iskolába menni én meg elküldtem....

Meg olyan is volt hogy 4:40kor keltem melóba és egyik reggel úgy fájt a fejem hogy nem bírtam felkelni erre 5-kor felkeltett nem kéne mennem? Mondtam nem tudok fáj a fejem. És elkezdett morogni hogy vagy fel kelek vagy kirángat az ágyból és elkísér a buszhoz.

Amúgy nem hagyom magam, csak nem érti amit mondok neki.

Szerintetek hogy érjem el? Mert úgy kezel anyjával mint egy 4 évest.....az anyja pl nyilvánosan úgy hív: Menyus....nem is vagyunk házasok és ciki hogy egy rajzfilm figurához hasonlít 21 éves vagyok.

Mondtam már anyujának de elfelejtette.

Barátomnak is mondtam idegesít hogy a facen is odaírja Menyusom és az a válasza hogy szerinte cuki.....

2017. febr. 27. 12:10
 15/15 anonim ***** válasza:

A kapcsolatodba nem tudok, nem is akarok beleszólni, csak annyit fűznék hozzá, hogy én is 21 vagyok, és érettségi után tovább tanultam. Nem hogy márciusban nem fogok elkezdeni dolgozni, de legkorábban jövő júniusban lehet teljes állásom, ha lediplomáztam :D Eddig még mindig volt diák- meg gyakorlati munkahelyem, de soha, senkinek eszébe se jutott pampogni amiatt, hogy már dolgozhatnék teljes állásban is. Sokkal jobb esélyekkel indulnál, ha már kitanultál egy szakmát - teljesen mindegy, hogy felsőoktatásban, vagy OKJ-n, vagy Aranykalászos Gazdatanfolyamon, vagy tudom is én, mik vannak még, de ezt nem tudom felfogni, hogy hogy nem érti meg.

Egyébként azért nem mentél a tanfolyamra, mert ledumált róla, vagy mert nem volt pénzed? Mert ha csak a 30000 hiányzott, akkor lehet, hogy máskor is indul majd. Az OKJ pedig ingyen van 25 éves korodig, jár hozzá diákigazolvány, és végezhetsz részmunkaidős diákmunkát abban az 1-2 évben. Csak azért mondom, mert én is diákmunkából élek, és egészen jól kijövök a fizetésemből. Azért szurkolok, hogy összejöjjön a mostani munka, meg hogy szeresd, de úgy vettem észre, hogy a probléma nem is ott van, hogy ez a munkahely jó lesz-e, vagy felvesznek-e, hanem, hogy hogy rendezzétek ezt a pároddal.

2017. márc. 1. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!