Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek? Te mit tennél a...

Mit tegyek? Te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
Kiskoromtól kezdve nagyon sok dolog érdekelt. Nem tudom, hogy mi legyek. Mostanában legesélyesebbnek az éneklés és az írás tűnik. Ezeket kiskoromtól kezdve csinálom rendszeresen. Családom, barátaim, tanáraim szerint meg van a tehetségem hozzá. Egyre többet foglalkozok mindkettővel, és egyre jobban szeretem mindkettőt. Ha kérdezik, melyiket szeretem jobban, nem tudok dönteni. Mindkettőt "művelem" énekkarral, és írói szakkörrel. Melyiket válasszam? Lehetek egyszerre mindkettő? Ez lenne a legjobb szerintem... Ha igen, hogy lehetek? Mit tanuljak?

2017. febr. 24. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell választani. Ha olyan lehetőséged lesz, amikor az egyikkel komolyabban foglalkozhatsz, akkor majd úgy is elrendezi az élet, hogy melyik irányba terel inkább.

Nem biztos, hogy erre tenném fel az egész életem. Azért lehet, hogy mást tanulnék és ezt mellette végezném. Kivéve, ha tényleg különlegesen tehetséges vagy és pl. ösztöndíjat szerzel egy művészeti iskolába, zeneakadémiára. De ha a hobbi szinten éneklő, írók között vagy "csak" tehetséges, akkor ez nem biztos, hogy elég lesz arra, hogy ebből megéljél. Főleg, ha nincs is senki, aki segít, egyengeti az utad, menedzsel.

2017. febr. 24. 10:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Miért kéne az egyiket jobban szeretned, mint a másikat? :)
2017. febr. 24. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Nyertél már versenyt? Egyáltalán küldtek versenyre? Más is elismer, vagy csak a városkád, iskolád szerint vagy tehetséges?

Mert - nem fog jól esni, amit írok - ha "csak" tehetséges vagy, de nem kiemelkedően, akkor nem tudsz belépni a művészvilágba, és döngetheted a zárt kapuikat, a rendszer pedig be fogja darálni a személyiségedet, az önbizalmadat, mindenedet.

Viszont vannak kompromisszumos megoldások, jó énekhanggal lehetsz kántor, óvónő, ének- vagy zenetanár. Jó fogalmazó készséggel lehetsz műfordító (ha az idegen nyelvek is mennek), magyartanár, vagy újságíró (én ez utóbbit választottam, pedig sokáig játszottam a gondolattal, hogy író leszek).

Szerintem járj versenyekre, mutasd meg magad a szakmának, és ha ők is kiemelkedő tehetségnek gondolnak, akkor felteheted az életed erre. De addig én a helyedben a realitás talaján maradnék, és gondolkoznék azon is, miből fogok megélni.

Bocsi.

2017. febr. 24. 14:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Egyébként igen, voltam már versenyeken, elég jó eredményekkel. Akkor ezt azt hiszem így folytatom :)
2017. febr. 24. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!