Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nektek erről mi a véleményetek...

Nektek erről mi a véleményetek? Ha kiadtok valakinek munkát és persze nem csinálja meg?

Figyelt kérdés
Mondjuk felvesznek egy céghez, nevezzük "kisfőnöknek". Erre mondjuk egy másik osztályon dolgozóknak kiadok pár kisebb munkát ezt meg azt kellene megcsinálni. Na erre azok meg szelektálnak: mondják: na figyelj ehhez van kedvünk, ehhez nincs, ezt megcsináljuk, ja ezt nincs kedvünk, stb. Én meg ugye hagyom, most mit hadakozzam ezekkel, ha nem nem. Erre az én főnököm ezt rossz néven veszi. Kinek van igaza? Ez részemről "luxus"?? Most én őszintén úgy vagyok vele az én fizetésem sem olyan nagy dobás, most nem fogok leállni még vitatkozni más emberrel, amúgy is van más dolgom, ami hasznos a cégnek. Kinek van igaza? És ha ezért kirúgnak?
2017. febr. 11. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Hat en csodalkozz, ha ezek utan nem tisztelnek. Mas nem tudok hozzafüzni.
2017. febr. 11. 19:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, inkább a kérdésre kellene válaszolni.
2017. febr. 11. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Talán ők régebb óta dolgoznak ott, mint te?

Derítsd ki korábban mi volt a "módi", és mondd el nekik, hogy oké srácok, eddig ez volt, mostantól ezt kérem és így.

A főnöködnek is tisztázni kellene velük, hogy "hallgassanak" rád. Nem tudom ez egy újonnan kialakult pozíció és esetleg nem lettek kellőképpen tájékoztatva vagy valaki helyére kerültél.

Próbálj meg rájönni a viselkedésük okára, nem hinném hogy véletlen. Ezt valami kiváltja, nem feltétlenül veled van bajuk, hanem akár egy korábbi sérelmük jön így ki. És ezt a főnöködnek pontosan kellene tudnia.

2017. febr. 11. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Most komolyan, milyen munka az, ahol megmondják az alkalmazottak a főnöknek, hogy nem csinálják meg a munkát, mert nincs kedvük? A tisztelet oda-vissza érvényes! Ha te valamit mondasz, mert felsőbb utasításra megkaptad, hogy meg kell csinálniuk, akkor azt meg kell csinálniuk (ezért vannak ott, ezért írták alá a munkaszerződést, erre szerződtek). Jogosan haragszik rád a főnököd, mert még csak nem is erőlködtél. Majd ha többszöri figyelmeztetés és felszólítás esetén sem mozdulnak, akkor a főnököd joggal fog rájuk haragudni helyetted. Nem értem, ah ennyire öntörvényűek, akkor miért nem mennek el magánvállalkozónak?
2017. febr. 11. 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkor reszletesen (1. vagyok) en tutira nem türnem el, ha nem csinalnak meg amit kiadtam nekik. Mi az, hogy minek hadakozzak ezekkel? En tudok eleg hatarozott lenni ha kell. Elsöre kedves vagyok, ha masodikra kell szolni meg akkor is, de ha utana sem müködik akkor meg szoktam mondani a velemenyem. Nem bunkon, de hatarozottan es targyilagosan, hogy marpedig ezt meg kell csinalni, vagy hogy ez igy van, mert en azt mondtam. Erdekes modon negyedszerre nem kell kernem. Nem kell felemelnem a hangom, nem kell hadakoznom velük. De nem is vagyok ugy vele, hogy leszarom, ha nem müködik nem müködik. Tudom, hogy vannak akik tartanak tölem ( ezt valahol mulatsagosnak is tartom, mert en tenyleg altalaban kedves vagyok), van olyan is akiröl tudom, hogy nem szeret, de nagyon nem erdekel. Azert vagyok reszlegvezetö, hogy vezessem a reszlegem, nem baratkozni meg vallat vonogatni. Es igenis osztottam ki mar mas reszlegröl dolgozokat is, amikor nem ugy viselkedtek, ahogy az elvarhato lett volna.

Ha te elfogadod azt, hogy ök igy allnak hozza, nem tudod ervenyesiteni az akaratod, soha nem fognak tisztelni. Ugyhogy ha te vagy a kisfönök, akkor mondd meg a dolgozoknak, hogy villamgyorsan szedjek össze magukat es csinaljak meg amit kiadtal, ha nem akarnak rossz vilagot. Szerintem a fönöködnek van igaza. Ha nem követelsz meg semmit a dolgozoktol akiknek feladatot adtal, nem varod el, hogy megcsinaljak, es annyiban hagyod, ha nem teszik, akkor nem tudom miben latod magad vezetönek?

2017. febr. 11. 22:28
 6/9 anonim ***** válasza:

"másik osztályon dolgozóknak kiadok pár kisebb "

az az osztály alád tartozik? Ha nem akkor miért is adsz nekik feladatot?

Nekem van egy főnököm, meg egy osztályom, ahol dolgozom. Ha másik osztály főnöke jön oda pattogni, hogy ezt kellene, meg azt, akkor nézek rá nagy boci szemekkel és közlöm, hogy előbb beszélje meg az én hivatalos, szerződésben foglalt felettesemmel, és ha majd ő mondja/kéri, hogy segítsek.. na akkor segítek. Aztán csinálom a dolgomat.

Voltam más ilyen szituban, ahol egyik főnök adott feladatot ami 1 napra elég volt, aztán a másik is adott kb ugyanannyit.. egyikkel se tudtam végezni, és mind a 2en lebsztak, hogy miért nem csináltam meg, és miért nem mondtam nemet a másik főnöknek.

Na behívtam őket az irodába 6 szemköztre, elküldtem őket a büdös k*** anyjukba és azonnali hatállyal felmondtam. Utólag hallottam a munkatársaimtól.. volt munkatársaimtól,hogy kb azt se tudták mihez kezdjenek, mert nem volt ember ki be tudott ovlna állni a helyemere, átlátni a feladatokat, amiket én egy személyben fogtam össze, határidőre. Meg is érdemelték maximálisan a szívást!

2017. febr. 12. 08:52
 7/9 A kérdező kommentje:

"főnöködnek is tisztázni kellene velük, hogy "hallgassanak" rád "

Szerintem elsősorban ez kellene, vagyis ezzel kellene kezdeni. A főnök annyit mondott "ne hagyd őket békén", vagyis arra gondolt hadakozzam velük.

Nem lenne értelmesebb elmagyarázni nekik hogy ezt meg kell csinálni, vagy nem is tudom nincs fizu, most az én főnököm miért csinál belőlem bohócot??

2017. febr. 12. 10:53
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 Ezt jól megoldottad :)
2017. febr. 12. 14:18
 9/9 A kérdező kommentje:

"Nekem van egy főnököm, meg egy osztályom, ahol dolgozom. Ha másik osztály főnöke jön oda pattogni, hogy ezt kellene, meg azt, akkor nézek rá nagy boci szemekkel és közlöm, hogy előbb beszélje meg az én hivatalos, szerződésben foglalt felettesemmel, és ha majd ő mondja/kéri, hogy segítsek.. na akkor segítek. Aztán csinálom a dolgomat. "

Ezért mondom, hogy mikor felvett a főnököm ezt meg kellett volna beszélni mindenkivel, nekem volt kellemetlen. Én dolgoztam az egyik osztályon, és más osztályokon lévőket kértem meg erre arra.

Ez nem az én hibám az biztos.

2017. febr. 13. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!