23 éves fiatal srácnak hogy-hogy nem ciki közmunkán dolgozni, mert az a kényelmes? ( fater eltartja)
10/10, te unatkozó, közmunkás-megosztó kérdező.
Fogalmad sincsen az egész munkáról.
Közmunkás nem azért lesz az emberek többsége, fiatalon vagy 50évesen akár,'mert nem ért semmihez, és/vagy nem akar dolgozni, nem bírja a fizikai 8órás munkát.
Nekem spec. 3szakmám van, dolgoztam szervízben, aztán közmunkán járdafelújítás, 150kg.os betonlapok emelgetése, cseréje, naponta, aztán gépkezelő letten, és meloztam húsüzemben, vill.szer. Karbantartóként 3műszakban, ahol szombaton is menni kellett, dolgozni.
26év szakmai gyakorlatom van, de mégsem kiváncsi rá senki, a mai rohanó világban, a cégek szakképzett. mindenre elszánt fiatalokat, +középkorúakat keresnek, sokszor 12órás műszakba, és hétvégére is, nettó 120-130ez.ft.ért, amit nem sokan bírnak, viselnek el. Mivel az emberek nem gépek, ráadásul a család sokaknak fontosabb, és igazuk van.
A másik gond az, hogy aki elmaradott orsz. részben éldegél, Alföld dél-keleti részen, az nem biztos hogy talál rendes norm.piaci munkahelyet, de ha mégis, akkor nem veszik fel, az utazási klsg. Vagy a kora miatt.
hiába a kormányzati kommunikáció, miszerint az álláskeresőket segítik, a bejárást, /esetleg, lakhatást is/ támogatják a nagy cégek, vállalkozások ez gyakorlatban nem igaz..
Jelenleg a helyi fürdőben vagyok karbantartó, 69500ft.ért, amíg a kormányhivatal is támogatja, az állást, aztán ki tudja hogy lesz,mert a városi thermál fürdő évek óta milliós veszteségekkel küzd.
Ez az előítéletekkel teli ország, sosem lesz jobb, nem leszünk Ausztria, sem Anglia, ahol évi 9000Font, bevételig nem kell adót se, fizetni, Ausztriában pedig évi-12000Euroig nem kell fizetni semmit, és az utcaseprő+szemétszedőnek is van tekintélye, nem úgy mint szégyenországban minálunk.
Bizony..
Az én fiam teljesen rendben van, diplomás,Bp.en dolgozik, Advanced Medical-nál, és havi 170ez.ft. keres nettóban.
Az albérlet viszont nehezen megfizethető, 3an laknak egy lakásban, 80ez.ft/hó/fő, és 180ez.ft. Volt a kaució.
De még mindig jobb neki mint itt vidéken, xaros min.bérért gürizni napi 10-12órában, meg Szombaton is menni a maszekhoz, vagy a Henkel-hez, 3műszakban,
aki nem vállalja, vagy nem bírja attól megszabadulnak persze, ez Mo-on természetes,
Lengyeleknél, németeknél nem fordulhat elő.
itt a vállalkozók nagy része, állatnak, +rabszolgának tekinti a melost, a szakmunkást, a vendéglátásban dolgozókat pláne.
és persze panaszkodnak hogy nincsen szakember, de dunántúl bizonyos részein, már segédmunkást sem találnak.
Na ná hogy nem, az emberekből nem lesznek robotok, főleg nem havi 80-100ez.ért, persze a sok adót befizeti minden birka, mert kell a pénz az államkasszába stadionokra, uszodákra, kamu-beruházásokra, nemzeti kormányuknak..
De a melostól, az álláskeresőtől, az 50éves emberektől sajnálják, még az állásker.tám.t, is, amit életében befizetett a sok ezer leszúszott szerencsétlen dolgozó ember, akik dolgoztak, amíg volt cég, megvoltak a munkahelyek..
Nem vagyok flusztrált és bírom a nehéz fizikai munkát is, 2015-ben az ökinél brigádvezetőként dolgoztam, mégsem ilyedtem meg a 1,5-2mázsás betonlapok emelgetésétől, amikor a járdajavításokat ,-felújításokat végeztük..
Sok embernek fogalma sincs az egészről, mi megy ebben az országban.
utolsónak, attól még hogy valaki közmunkát tud,szeret végezni, havi 53ez.ért vagy 66ezerért,még nem biztos hogy alkesz, senkiházi, lusta fiatal tróger, ne itélje meg azt akit nem ismer.
mellesleg minden ember azt csinál amihez kedve van, és ott dolgozik ahol akar..
Ebben az országban, mindenki szabadon eldöntheti, mit akar elérni, az életben,kinek mi köze hozzá..
a vállalkozók elfoglaltak, és nem itt a neten tobzodnak.
amúgy meg minden épp eszű tanult dolgozó ember tudja, hogy Mo-n nem lehet szakmunkásként 240ez.ft. t, keresni,kézhez kapni, max. csak a papíron létezik ilyen.
Nem kell hangulatot kelteni, hülyeségeket leadni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!