Van olyan kollégátok, aki mindig Veletek együtt akar hazamenni, akkor is, ha ti nem akarjátok? Hogy szerelitek le UDVARIASAN?
Eléggé kimerítő a munkám jelenleg, így néha élvezem, amikor kilépek az épületből, a buszig elszívok egy cigit, leülök és hazáig csendben nézek ki a fejemből. Viszont - Van egy kolléga, neki a gondolat, hogy egyedül lennék fel se merül.
Illetve magát a társaságát se kedvelem; kedves, aranyos ember, de a beszélgetéseink vontatottak, kb semmilyen közös témánk nincs.
Tudom mindenkinek az a válasz ugrik be először, hogy "Mond meg simán, hogy egyedül mennél haza", de nagyon könnyen sértésnek veszi a szimpla kérést; ő nem azt látja, hogy azt jeleztem, hogy le vagyok terhelve és magányra vágyom, hanem azt, hogy nem vágyom a társaságára. A célozgatásokat pedig nem érti meg.
Én jeleztem neki többször szóban, amikor csatlakozott hozzám úton hazafelé, hogy milyen jó is egyedül lenni munka után, meg hogy jól esik a csönd munka után, meg minden hasonlót, de nem nagyon veszi a lapot.
Gyakran végzünk egy időben; út felénél beér és rögtön elkezd beszélgetni. Vagy volt már olyan, hogy a buszmegállóban megláttam, rámosolyogtam udvariasan, tisztes távolságban megálltam tőle (amivel már bőven jeleztem, hogy egyedül szeretnék hazamenni) aztán elfordultam és elkezdtem a telefonomat nyomkodni és amikor felnéztem látom, hogy ott áll előttem és elkezdett beszélni.
Egyszer volt olyan is, hogy udvariasan jeleztem, hogy a buszon majd telefonoznék, de úgy is odajött a buszon és ott állt mellettem.
Udvariasan szeretném valahogy leszerelni, hogy tehetném?
Visszakérdeznék: a kollégád és te azonos neműek vagytok vagy nem?
Ha pl. te nő vagy, ő pedig férfi, akkor teljesen egyértelmű, hogy miért keresi a társaságodat (akkor is, ha mindkettőtöknek párja van).
Ha mindketten férfiak, vagy mindketten nők vagytok, akkor legegyszerűbb kerek-perec megmondani. Lehet ezt udvariasan is: hogy "ne haragudj, nem veled van bajom, csak szeretek ilyenkor egyedül lenni". És indokként mondd el amit itt is: hogy a munkád kimerít és szükséged van arra, hogy kiszellőztesd a fejed. Lehet, hogy akkor és ott rosszul esik neki, de ha otthon átgondolja, nem hinném, hogy haragudna rád.
A kemény fellépéssel az a gond, hogy ha pl iskolatársak lennénk vagy nem egy irodában dolgoznánk, még beleférne, ha megharagudna rám; de mivel nekünk sok munka során együtt kell dolgoznunk ezért nem lehetünk haragban. Jó megvannak az olyanok, hogy x-nek y annyira nem szimpi, de van különbség aközött, hogy valaki valakinek nem szimpi meg valaki valakit besértett ha a közös munkáról van szó.
(Ha valaki valakinek nem szimpi képesek együtt elvégezni a munkát jó eredménnyel, de ha egy sértettnek kell a sértőjével együtt elvégezni a munkát az a végeredményre is kihat.)
Jó, nem akarok mindenkibe szerelmesnek lenni, meg nem akarom, hogy imádjanak, de azért szeretnék olyan környezetben dolgozni, ahol nem lenne kellemetlen a csapatmunka.
Goldmund73, én nő vagyok és ő férfi
Sejtettem. ;-)
Így teljesen egyértelmű, hogy járni akar veled.
Ha te ezt nem akarod, akkor egyszer őszintén mondj neki valami ilyesmit:
"Figyelj, attól tartok félreértjük egymást. Én kedvellek, mint embert, mint kollégát, de semmi több. Nem szeretnék kapcsolatot veled."
Még lehet, hogy ezt is nehezen veszi tudomásul, mert hiába tudja az ember a fejével, hogy nincs értelme, ha a szíve mást diktál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!