Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van olyan kollégátok, aki...

Van olyan kollégátok, aki mindig Veletek együtt akar hazamenni, akkor is, ha ti nem akarjátok? Hogy szerelitek le UDVARIASAN?

Figyelt kérdés

Eléggé kimerítő a munkám jelenleg, így néha élvezem, amikor kilépek az épületből, a buszig elszívok egy cigit, leülök és hazáig csendben nézek ki a fejemből. Viszont - Van egy kolléga, neki a gondolat, hogy egyedül lennék fel se merül.

Illetve magát a társaságát se kedvelem; kedves, aranyos ember, de a beszélgetéseink vontatottak, kb semmilyen közös témánk nincs.

Tudom mindenkinek az a válasz ugrik be először, hogy "Mond meg simán, hogy egyedül mennél haza", de nagyon könnyen sértésnek veszi a szimpla kérést; ő nem azt látja, hogy azt jeleztem, hogy le vagyok terhelve és magányra vágyom, hanem azt, hogy nem vágyom a társaságára. A célozgatásokat pedig nem érti meg.

Én jeleztem neki többször szóban, amikor csatlakozott hozzám úton hazafelé, hogy milyen jó is egyedül lenni munka után, meg hogy jól esik a csönd munka után, meg minden hasonlót, de nem nagyon veszi a lapot.

Gyakran végzünk egy időben; út felénél beér és rögtön elkezd beszélgetni. Vagy volt már olyan, hogy a buszmegállóban megláttam, rámosolyogtam udvariasan, tisztes távolságban megálltam tőle (amivel már bőven jeleztem, hogy egyedül szeretnék hazamenni) aztán elfordultam és elkezdtem a telefonomat nyomkodni és amikor felnéztem látom, hogy ott áll előttem és elkezdett beszélni.

Egyszer volt olyan is, hogy udvariasan jeleztem, hogy a buszon majd telefonoznék, de úgy is odajött a buszon és ott állt mellettem.

Udvariasan szeretném valahogy leszerelni, hogy tehetném?

2017. jan. 30. 18:27
1 2
 1/17 anonim válasza:

Szerintem ez így teljesen korrekt:

Ne haragudj, Eléggé kimerítő a munkám jelenleg, így néha élvezem, amikor kilépek az épületből, a buszig elszívok egy cigit, leülök és hazáig csendben nézek ki a fejemből. De azért néha mehetünk együtt, csak jelenleg erre lenne szükségem

2017. jan. 30. 18:28
 2/17 A kérdező kommentje:
Első, próbálkoztam neki elmagyarázni, hogy én szeretek egyedül hazamenni, úgy, ahogy írtad Te is a tippben, de nem értette.
2017. jan. 30. 18:33
 3/17 anonim válasza:

Szerintem csak utaltál rá, nem?:/

Vagy esetleg nem bunkón: Bocsi, de most egyedül akarok hazamenni.

2017. jan. 30. 18:40
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ugyan ez a helyzet, csak nekem az osztálytársam szokta. Én azt szoktam, hogy megpróbálok minél savanyúbb arcot vágni, mint aki ki van az élettől, de sajnos van, hogy folytja a beszédét.
2017. jan. 30. 18:43
 5/17 anonim ***** válasza:
65%

Uhh, nekem is ugyanez volt a problémám...azaz most is ez.

Szépen leírtad, meló után nyugiban elszívni egy cigit, aztán a buszon csak nézni kifelé a fejedből. A legszörnyűbb tényleg az, hogy kb. a semmiről KELL beszélgetni.

Én legutóbb megkértem páromat, hogy hívjon fel és addig bezsélgettem vele, amíg le nem tudtam ülni egy kettes ülésen, táska bentre, én meg kívül, így még mellém sem tudtak ülni. :D

Engem már elkönyveltek bunkónak szerintem, de inkább ez, mint fél-3/4 órán keresztül kínos beszélgetés.

Másik trükköm még, hogy azt mondom ha jönnek, hogy bocsi, de eléggé furán érzem magam (köhögés), így még kerülnek is. :D

2017. jan. 30. 18:45
 6/17 A kérdező kommentje:

"Én azt szoktam, hogy megpróbálok minél savanyúbb arcot vágni, mint aki ki van az élettől, de sajnos van, hogy folytja a beszédét." - Pepitában ugyanezt megcsináltam és ugyanez a hatás volt.

Próbáltam szűkszavú is lenni, hátha észreveszi, hogy savabyú arcom és 1 szavas válaszaim tükrözik a vágyamat az egyedül létre, de semmi

2017. jan. 30. 18:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Megmondod hogy egy baratnod a kozelben kapott munkat es egyutt fogtok hazajarni. Megvarod a kovetkezo buszt es kesz.
2017. jan. 30. 18:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok, azt hittem már csak engem súlyt ez az átok 😃 Nem tudom ti, hogy vagytok ezzel, de nálam ezek mindig olyan emberek, aki mellett meg se tudsz szólalni, mert úgy mondja a magáét, mint a hasmenés. 😃
2017. jan. 30. 19:06
 9/17 anonim ***** válasza:

4-es, mert gondolom neked is olyan "jó hallgatóság" fejed van, mint nekem :D

Nekem is mindig tolják, tök idegenek vonaton, buszon. Néha érdekes, de általában nem.

2017. jan. 30. 19:13
 10/17 schamuelson ***** válasza:
100%

Sajnos az a tapasztalatom a hasonló energia-vámpírokkal, hogy udvariasan, megbántás nélkül képtelenség megszabadulni tőlük. Vagy elviselitek, vagy nagyon határozottan eltanácsoljátok az érintettet. Némelyik még ennek ellenére, pár napos duzzogás után újra fog próbálkozni. Ha nem álltok a sarkatokra, örökké a "véreteket" szívja. Mivel ők többnyire nincsenek tudatában, hogy kényelmetlenséget okoznak, ezért a ráutalásból, célzásból nem értenek semmit. Csak a határozott, kemény elutasításból. Sokszor a trükközés sem segít, csak újabb alapot szolgáltat neki a kérdezősködésre vagy "tapadásra".

Hm, udvariasan? "Figyelj, szeretnék egymagamban hazamenni! Nem akarok bunkó lenni veled, de ha nem hagysz más lehetőséget, akkor nagyon udvariatlan leszek!" És tessék komoly arcot vágni hozzá!

2017. jan. 30. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!