Manapság mennyit keres egy vagyonőr, biztonsági őr?
Arra lennék kíváncsi hogy a vagyonőröket ugyan ugy kizsákmányolják mint eddig vagy azért el kezdődött ott valami észrevehető bér emelkedés?
Illetve mi a helyzet a bejelentéssel?
Vagyis a kérdés érdemes vagyonőrnek menni vagy ugyan olyan szar a helyzet mint volt?
Azok válasza érdekelne akiik évek óta vagyonőrök.
Jelenleg irodaházban dolgozom, utoljára 2019ben kaptunk béremelést 1100ról 1300ra, kaptunk volna azóta is, korrekt volt a cégem, csak bejott ez a covid stb, de ebből a pénzből még 2021et epphogy ki lehetett huzni 192-240 ora munkákkal, de manapság 300ezer alatt keresni nem nagyon éri meg. Meg azt kéne látni, hogy oké, hogy 240 órákkal jól keresünk, de nem kéne ennyi munkaórát dolgozzon senki, 168 óra tudtommal a normális, és anyival kéne 270-300 és a fölötti összeget keresni, amiből ki tud jönni egy 135-150 ezres albérlet + rezsi, havi kaja ami kb 60.000 ft és meg semmi xtrat nem ettél + ami kell az élethez, 10k bérlet vagy havi 40k uzemanyag, aki dohanyzik annak azert havi 40k is elugrik pluszban, és akkor még ebből kéne félretenni saját házra, jobb kocsira, satobbi...300kbol igen szukosen. 300ezer ft 240 oraval 1250es bért jelent, de mint mondottam nem droidok vagyunk, ezt 168 oraval kene megkeresni, ami 1786 ftos oraber, amit persze ha beszorzunk 240el máris 428572 ftra jon ki, amire a sok okos azt mondaná, hogy túl vagyunk fizetve. Elarulom: ez nem tulfizetes, hanem csak rohadt sok idot adunk az eletunkbol, vagyis dolgozunk sokat. Attol sem számít ez tulfizetettsegnek, hogy tanarok vagy apolok, rendorok vagy masok szintén alulfizetettek és 170-240 ezreket tudnak hazavinni tulora nelkul, hanem ez mindossze annyit jelent, hogy ok is alul vannak fizetve. Rohogve meg kene keressek a 3-400ezreket alhangon a kockazat es terheles miatt, amit viselnek. Es akkor maris nem tunne nagy keresnek, hogy egy or, aki latszolag nemsokmindent csinal, de azert az egeszeget és az eletidejét igencsak zabalja a melo, az egy megelhetesi 300 ezret legalabb megkapjon havont.
Mert igen, ezek a ma már 1000-1100 ftos, de akar videken meg mindig 600-800ftos oraberek MAXIMUM nyugdijjkiegeszitesre elegek, meg arra, hogy mas munkabol beess es aludj egy 10 orat ennyiert, kulonben nem eri meg beulni. Mert elmehetnel melozni mast, pl gépész, burkolo, festo, amivel a havi 400+maszek rohogve megvan. Es ezert van az, hogy csak nyugdijjas fogatlan, angolt nem beszelo alkoholista portasok meg orok vannak, mert nincs megfizetve az, hogy én 25 évesen, mentésre, őrzésre, harcra, fellépésre, problemamegoldasra keszen, angol kozepfokuval, jo megjelenessel, illatosan, jozanul, teli fogsorral, szép, kedves beszéddel ott legyek.
A kerdes pedig valaszolva, bar regi, de a mai berek:
Roszabb helyeken Bp-n és vidéken még mindig 600-1000 Ft között, átlag rossz helyeken 1000-1300 Ft között, normálisabb helyeken 1400-1800 között, a gattyanpapanal meg ahol kitulorazod az agyad is 2400-2600 ft/ora utolso infoim szerint, azota valszeg több, plusz egyenruha plusz cafeteria plusz AYCM edzoterem fizetes.
A magam részéről 1300 alatt fel.sem kelek, de mivel a mostani helyemen 2019ben volt utoljara 1300, ezert 2021re 1500 minimum kellett vna legyen, igy edenre 1600, amibol ki is lehetne jonni normalisan. De ha q minimumot kerdezik, az netto 1450, amiert megeri ma egyaltalan felkelni 240 oraval az 348ezer, szerintem nem egy nagy osszeg, foleg hogy abbol egy normal fiatalnak 300 elmegy alanyi jogon, es akkor marad 45 ezred élni, ami szukosebben 2 bulis szombat este, vagy gyujtesz es talan elmehetsz nyaron a velencei tora.
Egy normal fizunak 1600at mondanam, amiert ott lennek jozanon, ebren, nyelvtudassal, stb amiket irtam, es keves feladattal, nem ugy mint emlitett nagyfizetesu helyen, ott 2600-2800al max, de inkabb oda nem is mennek, nem eri meg a stressz es egeszseg rovasara. Es termeszetesen az osszes helynek rugalmasnak kell lennie abban a tekintetben, hogy lehessen telefonozni, gepezni, olvasni, tanulni, mert nem torteni 024 folyamatosan erdekes dolog, ha pedig igen, akkor odateszi magat az ember arra 2 percre vagy fel napra egyarant, viszont igenis, kompenzalni kell azt, hogy a fel eletemet ott toltom azzal, hogy ne alljon meg az eletem es tudjak ugyeket intezni, vagy akar homeoffice masik munkakort ellatni, mert ez a 300k csak az eletbenmaradashoz eleg, elfolott, pl 500-600 ezerbol mar boldogan el lehet lenni, hitel nelkul! Ha vkinek lakashitele van, annak olyan 1millara szamolnam azt amibol kijohet, latva baratom aki 700ezret keres, de abbol hitel miatt 250ezre marad egy hónapra, amivel kitorolheti kb, pedig ha megnezzuk jol keres. Es igen o valasztotta meg minden, de mashogy nehez ertelmes lakashoz jutni fiatalon, es csak szamokat mondok, nem azt h mindenkinek igy kell elnie stb. Magam reszerol egy havi 4-6 kiloval boldogan elvagyok jelenleg. Csak az a gond, hogy jelenleg ezert 2 munkahelyen 400-480 orakat dolgozok. Barki szerint ez normalis? Mert szerintem nem, de ilyen vilagot elunk.
Sajnos ezert egy hanyatlasi orvenyben a szakma, mert ilyen havi 190ekert meg 800-1100as berekert csak nyugdijjas alkoholistaknak eri meg beesni, nekik nem is akarnak tobbet adni, tehat nem is jelentkezik mas, tehat nem is ad senki tobbet, egymassal igy versenykepesek ezek, de mas szakmakkal nem, es onmagaba omlik a rendszer. Fiatal elott ebben nem lathato karrier, se megelhetes kb, nem is akarjak megadni es igy eloregedo es elrottyuló a korfája és kórképe ennek a szakmának és egyszerűen csak ismételni tudom onmagam: ezert omlik önmagába, mint egy feketelyuk.
Ennek ellenére ugy masnak, mint nekem: zsebpenznek megeri, amig nincs mas szakmaban tapasztalat es keresi meg massal a havi 3-6 kilot hogy otthagyhassa ezt, ami pedig nem sok ido kerdese annak, aki szeretné nem csak tulelni a sajat életét, potom 60-70 évet, hanem kicsit élni is benne. Szoval ha nincs mas, akkor en tudom ajanlani az elvegzeset, tobb labon allas +1 szakma, amugy sem nehez, 90-110k a kepzes +/- vizsgadij, van ahol korrupcio is jatszik es be se kell menned, es akkor igy ennyire jo, hogy ne haljon ehen az ember vagy ne az anyja tartsa el 100%-osan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!