Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Házaspár (fiókvezető + ügyfele...

Házaspár (fiókvezető + ügyfeles) dolgozhat-e ugyanabban a bankban?

Figyelt kérdés

Sógorom X bank fiókvezetője, sógornőm Y banknál ügyfeles ugyanabban a városban. Sógornőm jövőre menne vissza baba mellől, de már ő is az X bankhoz akar.

Nincs valamiféle etikai megkötés, hogy házaspár nem dolgozhat egy helyen? (Pár hónapja házasodtak össze.)

2016. dec. 7. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Nincs.
2016. dec. 7. 15:04
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Banktól függ gondolom, amelyikben én dolgoztam, ott nagyon szigorúak a szabályok ezzel kapcsolatban és külön engedély kellett ahhoz, hogy házastársak ill. akár lakótársak is együtt dolgozzanak a cégnél. Ilyenkor kérelmet kellett benyújtani, majd vizsgálatot indított a Compliance csapat és csak akkor engedélyeztek ilyesmit, ha kizárható volt a visszaélés lehetősége (pl. teljesen más osztályon dolgoztak az illetők, az egyik bankár, a másik takarító, stb., szóval abszolút nincs közük egymás munkájához). Az általad leírt helyzetben páldául 100%, hogy nem lenne engedélyezve.
2016. dec. 7. 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Nem szeretik. Láttam már ilyet. Ők előbb voltak munkatársak és utána lettek házasok. El kellett jönni egyiküknek. Persze nem azonnal, de jelezték nekik, hogy ez így nem helyes.
2016. dec. 7. 15:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Mi is ettől tartunk, viszont ha a sógornőm az Y bankhoz megy vissza, akkor is fennáll bármilyen etikai-visszaélési kockázat, nem? X bankban a férj, Y-nál a feleség, az is veszélyes lehet?
2016. dec. 7. 16:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Nincs valakinek ilyen irányú tapasztalata?
2016. dec. 9. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!