Házaspár (fiókvezető + ügyfeles) dolgozhat-e ugyanabban a bankban?
Figyelt kérdés
Sógorom X bank fiókvezetője, sógornőm Y banknál ügyfeles ugyanabban a városban. Sógornőm jövőre menne vissza baba mellől, de már ő is az X bankhoz akar.
Nincs valamiféle etikai megkötés, hogy házaspár nem dolgozhat egy helyen? (Pár hónapja házasodtak össze.)
2016. dec. 7. 15:00
2/5 anonim válasza:
Banktól függ gondolom, amelyikben én dolgoztam, ott nagyon szigorúak a szabályok ezzel kapcsolatban és külön engedély kellett ahhoz, hogy házastársak ill. akár lakótársak is együtt dolgozzanak a cégnél. Ilyenkor kérelmet kellett benyújtani, majd vizsgálatot indított a Compliance csapat és csak akkor engedélyeztek ilyesmit, ha kizárható volt a visszaélés lehetősége (pl. teljesen más osztályon dolgoztak az illetők, az egyik bankár, a másik takarító, stb., szóval abszolút nincs közük egymás munkájához). Az általad leírt helyzetben páldául 100%, hogy nem lenne engedélyezve.
3/5 anonim válasza:
Nem szeretik. Láttam már ilyet. Ők előbb voltak munkatársak és utána lettek házasok. El kellett jönni egyiküknek. Persze nem azonnal, de jelezték nekik, hogy ez így nem helyes.
4/5 A kérdező kommentje:
Mi is ettől tartunk, viszont ha a sógornőm az Y bankhoz megy vissza, akkor is fennáll bármilyen etikai-visszaélési kockázat, nem? X bankban a férj, Y-nál a feleség, az is veszélyes lehet?
2016. dec. 7. 16:08
5/5 A kérdező kommentje:
Nincs valakinek ilyen irányú tapasztalata?
2016. dec. 9. 13:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!