Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy célozzak rá finoman,...

Hogy célozzak rá finoman, hogy ne szólítson így?

Figyelt kérdés

Az egyik dolgozó úgy szólít, hogy csajos. Először azt hittem rosszul hallok, de másodjára is így szólított.

Nem is a közvetlen főnöke, hanem annak a főnöke vagyok, így jó lenne ha egy minimális tiszteletet nyújtana.

Először még magázott, aztán mondtam neki hogy tegezzen nyugodtan, aztán neki ez a másik véglet.

Egyébként rendesnek tűnik, szóval nem beszólogatásból hív így.

Hogyan célozzak rá finoman, hogy ne így hívjon, hanem mondjuk a keresztnevemen?

Azért vagyok ilyen kis tétova, mert még viszonylag frissdiplomás vagyok.

2016. dec. 1. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

minek finoman célozgatni, közöld vele, hogy mi a neved és hogy elvárod a minimális tiszteletet, hogy azon szólít

nekem egy beosztottam sincs, mégis el tudom érni 3 másodperc alatt, hogy a nevemen szólítson az összes kolléga, akármennyire felettem áll a ranglétrán (én elvárom, hogy a teljes keresztnevemen hívjanak, nem becézhető a nevem normálisan és a szüleim is hamar leszoktak róla, hogy becézzenek)

2016. dec. 1. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Kérdezd meg, holnap beakar-e még menni dolgozni, vagy tovább kísérti a sorsot.
2016. dec. 1. 19:30
 3/9 A kérdező kommentje:
1# persze ezt is tehetném, de ez nem olyan cég.
2016. dec. 1. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:

nem milyen cég? nem mondtam, hogy bunkónak kell lenni, csak kerek-perec közölni, hogy nem "csajos"-nak hívnak, hanem Marikának

nem mellesleg nem az első munkahelyemen dolgozom, eddig soha, sehol nem volt abból gondom, hogy megmondtam, hogy nem kérem a nevem hülye, kényszeredett beceneveit, hanem a teljes 9 betűs nevem akarom változatlan formában

2016. dec. 1. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Ennyi a hátránya a diplomának, hogy eddig burokban éltél, és nem tudod, hogy kell állatokkal megküzdeni. Egyetemen, intelligens emberek között fel sem merül az ilyesmi, mert tiszteletben tartják egymást ott az emberek. De a való életben a sok gyökér tényleg olyan, mint az állat, és ahhoz, hogy ezekkel bánni tudj, újfajta rutinokat kell elsajátítanod.
2016. dec. 1. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Az egyik ilyen rutin, hogy ha nem tartasz fegyelmet, és nem reagálod le egyből a bunkóságokat, akkor ezek az állatok nem állnak le. Olyanok, hogy elkezdik a bunkóskodást, és ha hagyod, akkor egyre tovább mennek, és a végén a fejedre nőnek. De ha egyből leszereled őket, és keményen a fejükre taposol, akkor abból érteni fognak, és befogják az egybites pofájukat. Annyi a lényeg, hogy nem kell finomkodni, gondolj mindig arra, hogy a való életben már nem intelligens emberek között vagy, nem kell semmilyen empátia, nem kell azon gondolkodni, hogy talán megbántod őket, mert ezek a vadbarmok tényleg csak abból értenek, ha úgy bánnak velük, mint a hülye állatokkal (mivel azok). Ezt tartsd mindig a fejedben, és akkor nem lesz gond.
2016. dec. 1. 20:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne hallgass rá, akkor leszokik róla, ha hiába szólogat.

Burokban élést említő válaszolónak igaza van, én is tapasztaltam ilyet.

2016. dec. 2. 01:13
 8/9 anonim ***** válasza:
"Ne haragudj, de nem szólítanál inkább Nórának? "Nórikámnak" két éves korom óta nem hív senki, amióta tudok beszélni és el tudom mondani az embereknek, hogy a hideg ráz tőle." - a főnökömnek mondtam, de kedvesen, és jó arc, csak nevetett rajta és azóta a nevemen szólít :) Te is megmondod neki, hogy nem így hívnak, ilyen egyszerű.
2016. dec. 2. 04:29
 9/9 anonim ***** válasza:

"persze ezt is tehetném, de ez nem olyan cég."

Hogyhogy nem olyan? TE vagy a főnök, ő meg csak egy szemtelen nagypofájú beosztott! B+ a főnökének vagy a főnöke, akármikor kirúgathatod, nemcsak őt, de még a főnkét is! Álljanak hozzád így. Menj el gyúrni, legyél szigorúbb, erőteljesebb, tanuld meg kezelni a csürhét. Persze nem mindegyik az, aki normális, ahhoz te is állj hozzá normálisan. De a primitívebb embereknél az a rangsor, hogy a legerősebb, vagy a legnagyobb pofájú a vezér, a többi meg követi.

2016. dec. 2. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!