Annyira tanácstalan vagyok, mit tegyek?
A mostani lúzer fiatalok sok százaléka ilyen.
Én nem tapasztaltam ilyesmit.
K**** nehéz lehet kipróbálni új dolgokat és rájönni arra mit szeretsz és afelé menni.
Ha célt akarsz, akkor találd ki, hogy mi az a terület, ami érdekelhet. Találd meg azt a szegmensét, amit meg is fizetnek!
És így soha többé nem kell "dolgoznod".
Tehát ne szakot keress: irányt.
Hogyne gyakran velem is előfordul. Nem tudom hogy vagy vele de valamivel kösd le magad. Nekem ajánlották az animéket. Nem sokára a Full Metal Alchemist-et fejezem be.
Vagy valami hobbi barátok. Amúgy a téli hónapok nagyon ilyen depisek nekem is.
Más is volt-e így?? Ebben az elbatlázott társadalomban szinte semmi nincs a helyén... Hogy a 'csába lehetne 18, vagy 22 évesen tudni, mi akar lenni az ember...? Mármint a többségre értve. Mert nyilván akad, aki már 5 évesen tudja, mit akar, és esetleg élete végéig meg is marad ugyanaz az ambíciója. Akad, aki pont 16-20 évesen jön rá. De a többségnek idő kell, általában 24-26 évesen jön rá a többség, esetleg még később.
És ez normális! Komolyan mondom! Idő kell megérni, sok mindenre. Ebben semmi rendellenes nincs.
Nos, a társasalom az iskolarendszer stb nem igazodik ehhez, sajnos. Hajaj, és ha csupán a társadalmon múlana... A szociális rendszer, az éhezés, az esélyegyenlőtlenségek, lehetne sorolni...
Oh, én is így éreztem, de még később is..
Aztán mostanra már inkább úgy érdemes feltenni a kérdést: Mégis honnan a francból tudhatná egy 18-20 éves manapság, hogy merre tovább?
De komolyan. Nem tudják ám sokan, és az iskolában ülve nehezen is fogod tudni. Tudod hogyan lesz meg? Ha elkezded, és rájössz a majd mi mennyire köt le, mi az ami megy-nem megy. Nyilván tapasztalás közben, nem az iskolából fogod tudni, ne aggódj.
Régen én is azt hittem, hogy nekem x terület kell, mennyire király, -ahogy kívülről meg a filmekből látszott.
Aztán HALÁLRA UNTAM, és sok száraz része volt, na meg a munka árny oldalairól sem meséltek. egyenesen utáltam.
25 vagyok. Annyit értem el, hogy a szakma egy részét kizártam. :) Egy kicsit másik részére meg most fogom megtudni, ha nem lesz jó, vagy elbukok, van c tervem is.
Javaslom mindig legyen B és C terved is. Bármi alakulhat még. És ezen kár aggódnod, csak nagyon kevesen tudják nem hogy 18, de húszon évesen, hogy mi is a nekik való hely/terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!