Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A feleségem olyan helyre ment...

A feleségem olyan helyre ment dolgozni, ahol nem minden időt írnak be, amit ledolgozik, ő próbaidőn belül ki is lépett. Érdemes feljelenteni ezt az élelmiszer üzletet?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat hogy olyan üzletben, ahol blokkolókártya rendszer van, ott a kiblokkolás után visszamennek dolgozni az emberek, mert féltik az állásukat. Mit lehetne ezekkel a cégekkel tenni? Hol lehetne őket feljelenteni, hogy legyen érdemleges hatás is. Kereskedelmi boltokról van szó.

2016. nov. 26. 17:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Teljesen megértem, inkább előre nézzen.

Remélem hamar megtalálja újra a helyét!

2016. nov. 27. 22:11
 12/13 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok.

Azt még hozzá teszem, hogy november 23.-val lépett ki, és a mai napig nem küldték ki postán a tb kis könyvét és egyéb papírjait. A bérét aznap délután megkapta, mikor először betelefonált, hogy meddig kell várnia,gondolom,gyorsan átutalták és így 4 órán belül megjelent a számlán, de azóta lassan megint egy hét eltelt, és semmi. Ha betelefonál,hitegetik, hogy már postán van, várjon türelemmel. Szerintem ez ügyben viszont lépni fogunk. Csak nem tudom megéri-e. Szerintetek kap tényleges büntetést ezért a cég,vagy csak ejnye-bejnye? Az 5 munkanap lassan 3-szor eltelt. :(

2016. dec. 10. 23:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért elég lazán veszik a dolgokat...

Nekem elég volt megrebegtetnem, amikor elfelejtették ezt is, hogy törvény szerint legkésőbb 5 munkanapon belül meg kellett volna kapnom, aminek mulasztásáért büntetés is járna..

Akkor egyből összekapták magukat sűrű elnézések közepette.

Tudtommal ezeket ajánlva kell feladni, szóval elkérheti a az ajánló szelvény sorszámát tőlük, amivel a postát ha felhívjátok, pikkpakk kiderül, valóban úton van-e, és hogy mikor adták fel.

(Valószínűleg a kamu elszámolt órákkal cseszelődhettek tovább, és már 1-2 napon belül tényleg meg fogjátok kapni.

A gyakorlatban pedig azt olvastam, hogy az ellenőrök legtöbbször csak figyelmeztetnek vagy kötelezik a munkáltatókat a munkavédelmi és munkaügyi szabályok betartására. Szóval ha eddig senki nem jelzett róluk ilyesmit, valószínűleg csak kapnak egy enyje-benyét.

Szerintem még várjatok ki ezt az 1-2 munkanapot, biztos hogy megérkeznek már a papírok is.

2016. dec. 11. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!