Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Köteles vagyok-e bent dolgozni...

Köteles vagyok-e bent dolgozni a munkahelyemen, ha a velem egy irodában ülő beteg, és nem küldik betegállományba?

Figyelt kérdés

Egész nap köhög, hetek óta beteg, nem tudom, hogy még fertőző-e, de szerintem igen. Amikor lebetegedett lázasan, vörös fejjel dolgozott, látszott rajta, hogy totál rosszul van, de nem ment haza, mert gondolom nem akart kevesebb pénzt kapni a táppénz miatt. És még őneki állt feljebb, hogy mit betegezzük le. Most már azóta eltelt 1 hét, de még mindig egyfolytában köhög. Most én menjek beteg szabira, legyen kevesebb a fizetésem, mert ő nem képes felöltözni rendesen, és utána nem vállalja a következményeket (=táppénz)???

Kijelenthetem a főnökömnek, hogy nem vagyok hajlandó a fertőző osztályon dolgozni, és csináljon valamit?

2016. nov. 16. 11:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

Inkább a kollégával beszéld meg, hogy titeket is megbetegít, menjen haza. Lehet erősködni, csak ne tanúk előtt.

Egyébként ennél már csak az rosszabb, amikor a gyereket betegen küldik oviba/suliba, és megfertőzi az összes többit, mert egy szülőpár nem volt képest találni egy bébiszittert, aki figyeli a beteg gyereket.

2016. nov. 16. 20:08
 12/19 anonim ***** válasza:
"mert egy szülőpár nem volt képest találni egy bébiszittert, aki figyeli a beteg gyereket." - vagy mert nem telik rá, nincs mindenkinek közel nagyszülő sem...
2016. nov. 16. 20:28
 13/19 A kérdező kommentje:

Végül csináltam egy laza néhány órás ebédszünetet, amikor rengeteg munkám van amúgy is, nem tudom, hogy van-e összefüggés, de most nincs bent már a héten. Lehet, hogy vette a vezetőség az adást, és hazaküldték.

Amúgy meg eleve nem értem, mi a fenének kell itt dekkolnom minden nap feleslegesen, a munkám olyan, hogy otthonról akár is elvégezhetném, tök felesleges ide bejárnom, pláne úgy, hogy egy tüdőgyulladásos ember köhög mellettem egész nap. Középkor.

Aki meg kitalálta az open office-t az elém se kerüljön, mert lenne hozzá néhány "kedves" szavam, bár most szerencsére nem abban sínylődöm, de volt benne részem bőven. Szerintem az ENSZ emberjogi szervezeteinek kellene betiltania....

Az amerikai irodisták azon panaszkodnak, hogy az egész életüket egy "kalickában" élik le... bárcsak lenne egy olyan SAJÁT kalickám, és nem lihegne valamelyik kollégám folyton a képembe.

De ha nem lennének ilyen dolgok, akkor a szadista lelkületű vezetőség mégis min szórakozna egész nap? Nehogy már megfosszuk őket ettől a kis élvezettől.

#8: tudom, hogy azért lett beteg, mert nem öltözött fel rendesen.

2016. nov. 17. 10:50
 14/19 anonim ***** válasza:

Lehet kapni légtér fertőtlenítőt. Bennem volt annyi, hogy amikor be kellett mennem tüdőgyulladással dolgozni, akkor húztam maszkot és vettem egy ilyen sprayt. Nem csak azért, hogy ne fertőzzem össze a velem egy irodában dolgozó kollégát, hanem azért is, hogy én ne kapjak el mellé semmi mást.

3 hónapig nyomtam a kórházban és otthon az ágyat, annyira beteg voltam. Fiatal vagyok és sosem gondoltam volna, hogy képes lesz valami ennyire ledönteni a lábamról. Iszonyat durván éltem meg ezt a kiesést és a hónapokig tartó táppénz mellett igen is muszáj volt sajnos néha bemennem, amikor már a gyógyulók sorára léptem. Én egyértelműen nem akartam kitenni magamat újabb fertőzésnek és azt sem akartam, hogy más elkapja, szóval én így közlekedtem és óránként fújtunk mindent. A kolléganőmnek is mondtam, hogy nem sértődök meg, ha ő fúj körbe fertőtlenítővel, amikor úgy gondolja. :D

Nyilván 3 hónapos táppénznél már jogosan féltem az állásomat azt hiszem és ezt szerencsére ő is megértette, nem problémázott ezeken az egy-egy napokon. Cserébe én elfogadtam, hogy maszk van rajtam, hogy sokat szellőztetünk és fertőtlenítünk.

Nyilván ez egy szélsőséges eset, de megtanított arra, hogy megfázásokat nem bagatellizálunk és inkább elmegyek két nap táppénzre hétvége előtt és kipihenem a bajt, minthogy így járjak ismét. Ezt a kolléganőmbe is átültettem, tehát nálunk ilyen probléma nincs, lekopogom! :)

Ha ő nem akar ezzel foglalkozni, húzzál te maszkot, hogy ne kapd el, hidd el egyből leesik neki a tantusz :)

2016. nov. 19. 11:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy a ti cégeteknél mik a lehetőségek, vagy milyen a vezetőség hozzáállása, de ez mindenhol egyedi.

Volt, ahol egy hét táppénz után kirúgtak, mert ennyit sem tolerált a főnökség, ahol most vagyok még egy darabig, ott pedig az irodai dolgozóknak lehetőségük van otthonról elérni a hálózatot és dolgozni, így betegség esetén nem kell táppénzt kivenni, nem csökken a fizetés, a munka el van végezve, és közben otthon gyógyulhat az ember. De erre még nem minden cég ad lehetőséget, nem minden cég nyitott, nem minden cég fejleszti ki a távoli elérést. Megjegyzem, egyébként támogatandó az ötlet, hogy ebbe az irányba legyenek törekvések, mert a cégnek is jó és az így dolgozónak is jó. Én pl. így fogok távmunkában dolgozni az eddigi munkáltatómnak a váltás után.

2016. nov. 19. 11:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Nálunk és sok más nagyobb cégnél is erre pl. az információ biztonság miatt nincs lehetőség. Csak a vezetőknek van lehetőségük távoli szerver hozzáféréshez és a törekvés az, hogy ez így is maradjon.

Engem is engedtek már el táppénz nélküli táppénzre azzal a feltétellel, hogy otthon dolgozom. Ezzel csak az a gondom, hogyha annyira beteg vagyok, hogy szeretnék itthon maradni, akkor általában már nem vagyok képes a melóval foglalkozni.

2016. nov. 19. 21:19
 17/19 anonim ***** válasza:
Igazából ez egy idióta indok, elég egy pletykás ember a cégnél és az információ máris nincs biztonságban. A cégek, ha akarják, meg tudják oldani a távmunka lehetőségét úgy, hogy az információ is biztonságban maradjon. Legfeljebb olyan cégeknél indokolt ez a túlzott szigor, mint a rendőrség, a hadsereg és a titkosszolgálatok.
2016. nov. 20. 01:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor fertőtlenítőtök, maszkot veszek vagy keresek egy üres tárgyalót.

De az én főnököm hazaküldi a betegeket.

2016. nov. 20. 15:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Elmentél ebédelni, a fönök meglátta, h elindulsz....látta, hogy letelt a félora, de még nem vagy ott....beijedt, hogy jo kollégáját elveszti, nem lesz meg a munka és nem lesz elég bevétele a cégnek, csödbemegy....odament köhögös Mancikához és négyszemközt megfenyegette, hogy most azonnal menjen haza, csak akkor merészeljen visszajönni, ha már nem köhög,ha nem, akkor .......

Vagy, hogy lehetett ez a sziu?

2017. jan. 28. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!