Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tisztában vagy vele, hogy ki...

Tisztában vagy vele, hogy ki kicsoda a cégnél, ahol dolgozol?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pontosan tudod, hogy a feletteseid közül ki milyen pozícióban van, milyenek a viszonyok? Tudod ki a cég tulajdonosa és ha többen vannak milyen arányban? Nagyvonalakban ismered a cég történetét a kezdetektől?

Ezeket az információkat honnan tudod? Ők maguk közölték vagy csak úgy a folyósói szóbeszédből hallottad?

2016. nov. 15. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Mivel ez egy 130e alkalmazottal rendelkezo globalis multi, ezert nyilvan nem ismerek mindenkit :) A fonokomet ixsmerem, a fonokom fonoket meg szemelyesen, az o fonoket mar csak latasbol, az ofonoket talan eletemben egyszer lattam, folotte meg mar az ugyvezetes van, akik az Olymposzon csucsulnek es nem mutatkoznak halandok elott :)

De miert lenyeges ez?

2016. nov. 15. 09:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk a legtöbb kérdésedre választ kapsz, ha megnézed a cégkivonatot...
2016. nov. 15. 10:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Akik a mi irodánkban dolgoznak (mert van még a cégnek egy másik európai meg vagy 6 más kontinensen lévő irodája), azokról, még ha pontos titulust nem is tudok, de azt tudom, kb. milyen pozícióban vannak. Azt is tudom, ki a cégtulaj, mert jön hozzánk látogatóba gyakran. Ő a feleségével 50-50%-os tulaj. Ezeket elmondásból tudom meg rémlik, hogy a tréningemen is olvastam róla. A tréningemben olvastam és nagyon elnagyolt vonalakban emlékszem is a cég történetére... legalábbis arra, milyen profillal, hol, mikor indult és hogy változott át... nagyon konkrétumokat nem, de a nagyobb változásokat igen.
2016. nov. 15. 11:03
 4/10 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Még hozzátennék pár dolog:

- a mi irodánkban viszonylag kevesen dolgozunk, max. 50-en kb., ha az ideiglenes gyakornokokat, diákmunkásokat nem vesszük (na közülük nem mindenkit ismerek), ezért nem olyan nehéz ismerni mindenkit, meg van kb. 3 alegység, az ő főnökeik, egy HR-es, egy titkárnő, egy sales-es, egy-két IT-s meg az európai irodahálózat operációs vezetője.

- a másik európai irodából ismerek még pár embert, de van olyan, akiről 1 éve után tudtam meg, hogy létezik, pedig 5 éve itt dolgozik, csak nem vagyunk vele napi szintű kapcsolatban

- a többi irodából meg még a saját alegységemnek megfelelő helyről is alig ismerek párat... a többieket meg... hát kb. azokat, akik egyszer már itt voltak Magyarországon, de azokban sem vagyok néha biztos (pl. van a tulaj fia, akinek egy annyira alibiszagú állása van az USA irodában, hogy meg sem jegyeztem a pozíciót, mert tuti az volt amúgy is, hogy anyu-apu beültette vhova)

2016. nov. 15. 11:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Nyilván ez függ a cég nagyságától is, egy 5-10 fős irodában nekem nagyon fura volt, hogy nem mondták el ki kicsoda. Egy nagy cégnél persze hogy nem lehet mindenkit ismerni, de akkor is a dolgozó képben van a szervezet felépítésével, nem? Illetve a fontosabb személyeket tudja, gondolom.

Szerintetek mi az oka ha nem mondanak erről semmit? Pl. első munkanapon veletek ismertettek ilyen dolgokat? Vagy magatoktól jöttetek rá?

Nekem ez fontos, hogy magamat és a feladataimat el tudjam helyezni és hogy lássam magam előtt a célt.

2016. nov. 15. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Jó, mondjuk én normális helyen dolgozom. Volt pl. egy netes tréning, ahol el kellett olvasnom egy rövid betekintést a cégről plusz a munkafolyamatokról voltak prezentációk, a munkakörömhöz közeli emberek mind bemutatkoztak, közös irodai Skype-csoport van infóáramláshoz, a hivatalos e-maileknél van hivatalos aláírás/szignó, így a pozícióneveket is lehet tudni. Mindenkit egyesével nem mutattak be nekünk, de meetingeken azért meg lehetett tanulni.
2016. nov. 15. 11:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Az elso munkanapon az uj fonokom bemutatott az o fonokenek aztan ennyi. A tobbi jott idovel. ha nagy cegnel dolgozol akkor ugyis mindent meg lehet talalni, vannak pl. organigrammok meg iyesmik.
2016. nov. 15. 11:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Én pár hónapja dolgozom a mostani munkahelyemen. Itt középvezető vagyok. Ez egy kis vág, szóval teljesen ismerem a vezetőséget, a tulajt.

Az elősző munkahelyememre 200 főt vesznek fel mi.den szezonra. Van nekik oktatás, hogy tidjanak ezt azt a cégről. Azt az egy két veuetőt meg felismerik arcról ,többnyire. Pletykák alapján.

2016. nov. 15. 17:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Jahh, a szervezeti organogram meg megtalálható az ebédlőnkben.
2016. nov. 15. 17:34
 10/10 Baranka ***** válasza:
Cirka 50 fő +/- néhány fő dolgozik a cégnél. 99 % ban tudom ki milyen munka körben, milyen fizetésért, melyik egységben dolgozik (1 cég de 3 telephelye van). 1 tulaj van.
2016. nov. 18. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!