Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy őt előbb...

Miért van az, hogy őt előbb felveszik akárhová, mint engem?

Figyelt kérdés

Haverommal együtt jártunk egyetemre, ő jövőre tervez elkezdeni egy másodikat is, addig is kerestünk munkát. Most had mondjak egy konkrét példát. Volt 2 hely, ahova mind a ketten jelentkeztünk és iránta jobban érdeklődtek, sőt mind a két helyen felajánlottak neki egy lehetőséget, míg engem szinte elhajtottak, nem is érdkelődtek felőlem.

Egyik ismerősöm szerint az egyik alapvető oka az lehet, hogy a haveromnak alapjáraton eléggé férfias a kiállása, meg a kinézete is, míg én inkább nőies vonásokkal rendelkezem. Másrészről ő egy parányi százalékkal magabiztosabb nálam és valahogy jobban be tud illeszkedni új társaságba, mint én.

Szerintem az előnyös kinézet nem feltétlenül játszik szerepet, viszont az igaz, hogy kicsit határozottabb nálam.

2016. nov. 14. 12:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha már az önéletrajz alapján jobban érdeklődtek iránta, akkor jobban megírta.

Ha személyes találkozás után érdeklődtek jobban utána, akkor a magabiztosabb, jobb fellépése miatt.

Az szerintem sem mérvadó, hogy férfiasabb-e a kinézete vagy sem.

2016. nov. 14. 12:16
 2/2 anonim ***** válasza:

A kinézet nem is, de a határozottság, magabiztosságon nem is gondolnád, mennyi múlik. Simán lehet ez az oka.

Neked el kell adnod magad nekik elvégre is. Szóval ha úgy érzed, ezen van javítanivaló, akkor gyakorolj, gyakorolj a várható szituációkra és légy felkészült. Sok múlhat apróságokon. Egy jó kommunikátort pedig előbb felvesznek, mert az önbizalma, és az, hogy tud laza is lenni, jó benyomást kelt.

2016. nov. 18. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!