Infóznátok magatokról egy volt kollégának az alábbi esetben?
A munkahelyemen volt egy kolléga, akivel sokat beszélgettünk, néha találkoztunk is a magánéletben, amolyan imerős féle kapcsolat lett, barátinak nem mondhatnám a részemről.
Amikor eljöttem erről a munkahelyemről, mert összevesztem a főnökkel, aznap ez a kedves kolléga azt sem kérdezte meg tőlem este(szinte minden este is beszélgetünk), hogy vagyok, hogy viselem(itthon majdnem bőgtem), mik a terveim ezek után (tudja, hogy van másodállásom)stb, pedig örültem volna, ha valaki meghallgat, vagy pár szót is beszélnénk. Egyszerűen eltűnt pár napra..
Később, amikor hivatalosan is lerendeztük a felmondásom, aznap írt, hogy sajnálja, hogy már nem vagyok és arról faggat, hogy átmegyek e a másik m.helyemre napi 8-ba, mennyit fogok keresni, mit csinálok. Szóval egyáltalán nem baráti érdeklődésnek tűnik, hogy a fizetésemről, stb érdeklődik csak.
Ti válaszolnátok neki egyáltalán ezek után??
és azt is kérdezte, hogy kifizetett e rendesen a volt főnököm.
Szóval másképpen, pl mint emberi magatartás, vagy empátia, semmi nincs benne..csak a pénzem érdekli..
Ha sose volt barátod, akkor nem értem, miért vársz el tőle baráti gesztusokat. Egyértelmű, hogy ő sem kezel téged barátként, ezért nem hívott.
Vannak emberek, akik kicsit többet szeretnének mindig tudni, mint amennyi rájuk tartozik. Ez az ember is ilyen. Térj ki a válaszadás elől, ("nem tudom, majd kialakul"), vagy ha attól jobban érzed magad, mond meg neki egyenesen, hogy semmi köze nincs hozzá.
Ha kicsit se szimpatikus, szerintem nem.
Információk melyeket megtud és ki tudja hogy ad tovább, vissza is üthetnek.
Ha igazán érdekelte volna mi van vleed akkor a legnehezebb pillanatban nem tűnik el hirtelen fura módon.
Szerintem te ezt túlreagálod. Te sem tartod őt barátnak, csak ismerősnek, ő se tart téged barátnak, akkor minek vigasztalgasson meg lelkizzen veled és kérdezgesse, hogy bőgtél-e.
Amiket kérdezett, azok (szerintem) egyáltalán nem olyan intim dolgok, amikre ne lehetne válaszolni, maximum ne legyél teljesen konkrét, ha nem szeretnél.
"átmegyek e a másik m.helyemre napi 8-ba,"
Egyáltalán nem kínos kérdés, egy szimpla igen vagy nem a válasz.
"mennyit fogok keresni"
Itt sem hiszem, hogy konkrét választ vár, hogy 125 520 forint, hanem egy közelítést. Kicsit jobban mint eddig/úgy mint eddig, stb.
"mit csinálok"
Ez megint csak nem értem miért olyan durva, hogy ne lehetne rá válaszolni.
"és azt is kérdezte, hogy kifizetett e rendesen a volt főnököm. "
Ez megint nem értem miért olyan nagy ügy.
"Szóval másképpen, pl mint emberi magatartás, vagy empátia, semmi nincs benne..csak a pénzem érdekli.."
Leszek kicsit az ördög ügyvédje: és ha azért érdekli a pénzed, mert érted aggódik, hogy hogy leszel meg ezután? Mit gondolsz, mégis mi a francért másért érdekelné, hogy mennyi pénzed van? Hisz mint ahogy mondtad nem vagytok barátok, valószínűleg a kapcsolatotok is meg fog szakadni ezzel, hogy nem lesztek már kollégák sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!