Betegállomány és szabadság nem üti egymást? Kettő együtt nem lehet és a betegállomány az erősebb-nem lehetek betegség alatt szabin még ha akarnék se?
Megbetegedtem szóltam vittem orvosi papírt. Ennek ellenére kiírtak szabira és még be is maygarázták volna hogy jobb az nekem mert betegállra kevesebbet kapnék. AZ lehet de én meg nem akarom hogy a szabim fogyjon.
Szabályos ez? Úgy tudom hogy jelentett betegáll alatt még akkor se lehetnék szabin ha én ezt külön kérném,de erről szó sincs.
Másik kérdés: mit tehetek ez ellen? Szólni felesleges már szóltam nyomatékosan hogy ne írják ki szabira-kiírták.
Így kell elképzelni, igen. Tőlem egy korábbi munkáltatóm ki akarta csalni a táppénzes papírt a teljes táppénzes időszakra (hónapokról beszélünk), és meg voltak sértődve, amiért a tb-hez juttattam el, mert nem volt kifizetőhely a munkáltatóm.
Kérdező. ennek nézz utána, hogy a te céged tb-kifizetőhely-e? Ha nem az, add le a tb-nek a tápos papírt, oszt csá.
" Ha nem az, add le a tb-nek a tápos papírt, oszt csá."
Ha ezt megteszem akkor nekem lenne "csá".
" Ha ezt megteszem akkor nekem lenne "csá"."
Innentől okafogyottá válik a kérdésed: mit tehetek ez ellen?
Abban a pillanatban, hogy a legtöbb helyen a dolgozó ellenszegül a munkáltatójának bármilyen ügyben, ma a következménye a " nekem Csá".
Nem értelek, miért is rúgnának ki, ha a tb-hez viszed a tápos papírt? Ott kell leadnod, ha a céged nem tb kifizetőhely.
C terv: felmondasz, nem rinyálsz.
" dolgozó ellenszegül a munkáltatójának bármilyen ügybe"
Agy van. Ezért is kérdés mi lehet tenni ha az állás meg kell.
Többnyire kussolni és nyelni mást nem
Névtelen bejelentés? nem értem ezt hogyan érted? Életszerűség!!!
jelentsem be hogy kovács pistikét betegállománya alatt szabira küldték? és szted a főnök nem "sejtené" ki is lehet a bejelentő?
innentől fogva még az is mindegy névtelenül jelentem-e mert nyugodtam jelenthetem nevesítve hiszen úgyis tudható hogy én voltam a jelentő.
Ó volt itt már munkaügyi ellenőrzés. Volt olyan amiről tudom hogy ki jelentett (volt kollega)
Volt olyan hogy feketemunkát jelentettek ellenőrök jöttek bementek a főnök irodájába semmire rá se néztek majd távoztak és jött a jegyzőkönyv hogy minden rendben.
Az ellenőrök pár lépésre mentek el a feketemelósok mellet!!! Rájuk se néztek, pedig csak személyit kellett volna kérni és megnézni van-e ilyen névre szerződés. és bukta lett volna a cégnek.
A főnök meg azt is megtudta ki volt a jelentő és az meg repült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!