Betegállomány és szabadság egymást követően - mi köze egymáshoz ezeknek? Ha épp a szabi előtt lettem beteg akkor most mégis mi legyen?
Hónapokkal korábban még a nyáron kértem és kaptam szabit az őszi szünetre (a gyerek miatt).
Szaros 3 nap egyébként az egész, H-K nem munkanap, Sz-P szabi lenne 3 nap.
Szóval meg is kaptam a szabit, de úgy alakult hogy ledöntött a lábamról egy betegség, melyből kijövőben vagyok de a héten még nem megyek (betegállomány orvosi igazolás stb van).
És ugye az a helyzet hogy lefújták a szabimat mondván nem fogok játszadozni a betegállománnyal.
Mert épp akkor ér véget a betegállomány amikor a szabi kezdődik (a főnök szerint!!)
Mert ugye héten péntekig vagyok betegállományban és jövő hét szerdától szabin. Mivel a kettő között munkanap nincs így a főnök nagy ésszel kitalálta hogy „játszadozok” a betegállománnyal és a szabi meghosszabbításáról szólt az egész.
Szóval a hónapokkal korábban lekötött szabi lefújva nem mehetek.
A családom meg támad hogy mekkora egy puhap---ocs vagyok hogy nem mondom a főnöknek hogy lekötött családi utazásunk van erre az őszi szünetre és mondjam meg a főnöknek hogy ez nem így megy.
De ők meg nem fogják fel hogy ezen a munkahelyen ez bizony így megy. Ha a főnök azt mondja hogy nem, akkor nem.
De hát voltaképp mi köze a szabinak és a betegállománynak egymáshoz?
"Biztos voltam benne, hogy nem látszik rajtad a betegség nyoma sem. :D "
Nincs is hozzá köze az atyaúristennek se mi látszik rajtam
Az orvos kiírt ott a papír, ha ő azt mondja beteg vagyok akkor az vagyok és pont. A cégnek két lehetősége van elvileg: elfogadja mert felülbírálati jogköre nincs
- tb csalást vélelmez és bejelentést tesz a tb-nél. Természetesen ez esetben is el kell fogadnia a vizsgálat lezárultáig, szava nem lehet addig.
"Az alapszabadság egynegyedével rendelkezik a munkavállaló, ezt ugyanis kérése szerint kell kiadni, ez legfeljebb két részletben kiadandó 7 munkanap. A munkavállaló távollétére a munkáltatónak is fel kell készülnie (helyettesről gondoskodni), ezért a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal a szabiterveket jelezni kell."
Így ha már elengedett a kérésedre idén annyi szabira, ami kiteszi a negyed részt, sajnos megteheti, hogy nem enged el. Ettől függetlenül lehet köcsög, de a jog is mellette áll.
"Így ha már elengedett a kérésedre idén annyi szabira, ami kiteszi a negyed részt"
Kilőve!!!! Voltam már idén szabin de azt ő adta ki megkérdezésem nélkül!
Vagyis saját kérésem alapján idén még 1 napot ki nem vettem!
Vagyis ha én most azt mondom hogy márpedig elmegyek mert a szabim X részével én rendelkezem és én most ezz bizony kiveszem ő meg köteles kiadni akkor elvileg nem tehet semmit.
Határidő fel se merül mert ezt még júniusbna kértem. Írásban.
Eddig az elv.
Másik a gyakorlat. Ha én ezt megtenném vissza se kéne menni és ezt nem érti (vagy nem akarja érteni) senki.
Azért írtam hogy elv és gyakorlat.
Elvileg tövbb mindent tehetnék bíróság de akár azt is hogy bemegyek fejbek**rom de úgy hogy leszédül a székről.
Ez az elv.
A gyakorlat meg az hogy csendben lapítok és tűrök mert annyira kell az állás.
"Elhalasztod a szabit és benyeled ezt a dolgot "
Lázadni az lázad aki
a) fiatal is idealista
b) olyan végzettsége van hogy másnapra talál munkát
c) családi háttér /anyagi tartalék lehetővé teszi a megélhetést ha sok hónapig nem talál mást
Én a d) vagyok. Az akinek létkérdés a munka nem engedhetem meg hogy utcára kerüljek még 1-2 hónapra se
Így benyelem
Az én megoldásom: Orvos és elmondanám, hogy még mindig nem érzem magamat jobban sajnos. Kiír arra a három napra is, szabi sem kell, bele sem lehet kötni, szevasz... Ha így is csaltál, ezzel is csalsz, eddig is megvolt a véleménye rólad a főnöködnek, ezután is meglesz. Kész. :D
Nyilván a csalást hülye taktika volt felhozni. Egy főnök ilyenkor mondja azt, hogy a munkám nélkülözhetetlen, így is kiestem már egy hétre, jöjjek be jövőhéten. Mennyivel jobban hangzik...
" bele sem lehet kötni, szevasz"
A szevasz-része stimmel csak aztán nehogy a főnök mondja nekem hogy szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!