Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Betegállomány és szabadság...

Betegállomány és szabadság egymást követően - mi köze egymáshoz ezeknek? Ha épp a szabi előtt lettem beteg akkor most mégis mi legyen?

Figyelt kérdés

Hónapokkal korábban még a nyáron kértem és kaptam szabit az őszi szünetre (a gyerek miatt).

Szaros 3 nap egyébként az egész, H-K nem munkanap, Sz-P szabi lenne 3 nap.

Szóval meg is kaptam a szabit, de úgy alakult hogy ledöntött a lábamról egy betegség, melyből kijövőben vagyok de a héten még nem megyek (betegállomány orvosi igazolás stb van).

És ugye az a helyzet hogy lefújták a szabimat mondván nem fogok játszadozni a betegállománnyal.

Mert épp akkor ér véget a betegállomány amikor a szabi kezdődik (a főnök szerint!!)

Mert ugye héten péntekig vagyok betegállományban és jövő hét szerdától szabin. Mivel a kettő között munkanap nincs így a főnök nagy ésszel kitalálta hogy „játszadozok” a betegállománnyal és a szabi meghosszabbításáról szólt az egész.

Szóval a hónapokkal korábban lekötött szabi lefújva nem mehetek.

A családom meg támad hogy mekkora egy puhap---ocs vagyok hogy nem mondom a főnöknek hogy lekötött családi utazásunk van erre az őszi szünetre és mondjam meg a főnöknek hogy ez nem így megy.

De ők meg nem fogják fel hogy ezen a munkahelyen ez bizony így megy. Ha a főnök azt mondja hogy nem, akkor nem.

De hát voltaképp mi köze a szabinak és a betegállománynak egymáshoz?

2016. okt. 27. 08:31
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Biztos voltam benne, hogy nem látszik rajtad a betegség nyoma sem. :D "

Nincs is hozzá köze az atyaúristennek se mi látszik rajtam

Az orvos kiírt ott a papír, ha ő azt mondja beteg vagyok akkor az vagyok és pont. A cégnek két lehetősége van elvileg: elfogadja mert felülbírálati jogköre nincs

- tb csalást vélelmez és bejelentést tesz a tb-nél. Természetesen ez esetben is el kell fogadnia a vizsgálat lezárultáig, szava nem lehet addig.

2016. okt. 27. 12:27
 12/24 anonim ***** válasza:

"Az alapszabadság egynegyedével rendelkezik a munkavállaló, ezt ugyanis kérése szerint kell kiadni, ez legfeljebb két részletben kiadandó 7 munkanap. A munkavállaló távollétére a munkáltatónak is fel kell készülnie (helyettesről gondoskodni), ezért a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal a szabiterveket jelezni kell."

Így ha már elengedett a kérésedre idén annyi szabira, ami kiteszi a negyed részt, sajnos megteheti, hogy nem enged el. Ettől függetlenül lehet köcsög, de a jog is mellette áll.

2016. okt. 27. 12:59
 13/24 A kérdező kommentje:

"Így ha már elengedett a kérésedre idén annyi szabira, ami kiteszi a negyed részt"

Kilőve!!!! Voltam már idén szabin de azt ő adta ki megkérdezésem nélkül!

Vagyis saját kérésem alapján idén még 1 napot ki nem vettem!

Vagyis ha én most azt mondom hogy márpedig elmegyek mert a szabim X részével én rendelkezem és én most ezz bizony kiveszem ő meg köteles kiadni akkor elvileg nem tehet semmit.

Határidő fel se merül mert ezt még júniusbna kértem. Írásban.

Eddig az elv.

Másik a gyakorlat. Ha én ezt megtenném vissza se kéne menni és ezt nem érti (vagy nem akarja érteni) senki.

2016. okt. 27. 13:35
 14/24 anonim ***** válasza:
Hát bakker, akkor irány a munkaügyi bíróság.
2016. okt. 27. 13:37
 15/24 A kérdező kommentje:

Azért írtam hogy elv és gyakorlat.

Elvileg tövbb mindent tehetnék bíróság de akár azt is hogy bemegyek fejbek**rom de úgy hogy leszédül a székről.

Ez az elv.

A gyakorlat meg az hogy csendben lapítok és tűrök mert annyira kell az állás.

2016. okt. 27. 13:41
 16/24 A kérdező kommentje:
Meg semmiből nem áll gyártani egy kamu papírt ami igazolja hogy én idén már kértem és kaptam szabit.... ha netán mégis elmennék bíróságra.
2016. okt. 27. 13:46
 17/24 anonim ***** válasza:
És végül hogy zárod ezt a sztorit? Elhalasztod a szabit és benyeled ezt a dolgot vagy fellázadsz?
2016. okt. 28. 10:16
 18/24 A kérdező kommentje:

"Elhalasztod a szabit és benyeled ezt a dolgot "

Lázadni az lázad aki

a) fiatal is idealista

b) olyan végzettsége van hogy másnapra talál munkát

c) családi háttér /anyagi tartalék lehetővé teszi a megélhetést ha sok hónapig nem talál mást

Én a d) vagyok. Az akinek létkérdés a munka nem engedhetem meg hogy utcára kerüljek még 1-2 hónapra se

Így benyelem

2016. okt. 28. 10:29
 19/24 anonim ***** válasza:

Az én megoldásom: Orvos és elmondanám, hogy még mindig nem érzem magamat jobban sajnos. Kiír arra a három napra is, szabi sem kell, bele sem lehet kötni, szevasz... Ha így is csaltál, ezzel is csalsz, eddig is megvolt a véleménye rólad a főnöködnek, ezután is meglesz. Kész. :D

Nyilván a csalást hülye taktika volt felhozni. Egy főnök ilyenkor mondja azt, hogy a munkám nélkülözhetetlen, így is kiestem már egy hétre, jöjjek be jövőhéten. Mennyivel jobban hangzik...

2016. okt. 28. 15:31
 20/24 A kérdező kommentje:

" bele sem lehet kötni, szevasz"

A szevasz-része stimmel csak aztán nehogy a főnök mondja nekem hogy szevasz.

2016. okt. 28. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!