Hogy tudtok megbízni egy-egy kollégában magánéleti témákban? Pl. Csajozás, pasizás?
1 éve dolgozok a munkahelyemen. Látom, hogy ez is, az is milyen jól elpusmognak egymással, az azonos neműek és a férfi-női kollégák is. Tegyük fel, hogy nem mindig egymást fűzik, nem az esti randi a téma. Vagyis akkor csak a magánélet.
Nem hiszem, hogy nagyon kiteregetném a magánéletemet, hiszen szinte nem is ismerem a kollégáimat, csak a munkahelyen találkozunk, amúgy is pletykásak. De azért néha jó lenne nemcsak hétköznapi témával kapcsolatban beszélgetni. Nem tudom, hogy kiben bízzak meg. De lehet, hogy nem is szeretnék... Ettől függetlenül vannak olyan kollégáim, akiket kedvelek, bírom a stílusukat, de nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak ilyen témában. 30N
5#: igazad van, tényleg nem írtam. Szállodában dolgozok, vannak itt pincérek, konyha, biztőr, szállodai dolgozók, szóval jövök-megyek.
Nem szeretném egyik kollégámra sem a magánéletemet rábízni, nincs beszédkényszerem, csak egyszerűen kíváncsi vagyok, másnál hogy megy ez. Néha nekem felemlegetik a másik, harmadik kollégát, én válaszként nem sokat kottyantok: ok, értem, nahát, stb.
SEHOGY!
A munkahelyet és a magánéletet szét kell választani!
Munkahelyen nem ismerkedünk!
Ha nem akarsz gyorsan és stresszesen állást veszíteni, megfogadod.
Ha magánéletre vágysz, ajánlom neked az ingyenes táncházakat!
Ilyen pl. a Fonó Klub (Fölszállott a Páva, Sebő Ferenc nevekkel fémjelzett) koncert és táncház rendezvényei!
Ezek este 18:00, ill. 20:00 után vannak, menj ilyen helyekre, de ne a munkahelyen éld ki elfojtott szociális igényeidet!
8: Csak ott van a gond, hogy ha nem vagy hajlandó a magánéletedről beszélni, akkor mindjárt elkezdenek pletykákat pusmorogni rólad, meg beilleszkedésre képtelen asszociálisnak bélyegeznek.
Emlékszem, engem az utolsó otthoni munkahelyemen (közmunka volt, ha ez számít) kapásból búzának tituláltak, mert a faggatózásaikra válaszként kijelentettem, hogy nem fogom velük a nőügyeimet és a nemi életemet megbeszélni.
Más egyebek mellett az efféle mentalitás is belejátszott abba, hogy a külföldre menés mellett döntöttem. Érdekes, itt egyik melóhelyen sem tapasztaltam ezt. Talán mert az átlag nyugat-európainak jobb elfoglaltsága is akad, mint hogy a kollégái dolgaiban vájkáljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!