Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy tudtok megbízni egy-egy...

Hogy tudtok megbízni egy-egy kollégában magánéleti témákban? Pl. Csajozás, pasizás?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozok a munkahelyemen. Látom, hogy ez is, az is milyen jól elpusmognak egymással, az azonos neműek és a férfi-női kollégák is. Tegyük fel, hogy nem mindig egymást fűzik, nem az esti randi a téma. Vagyis akkor csak a magánélet.

Nem hiszem, hogy nagyon kiteregetném a magánéletemet, hiszen szinte nem is ismerem a kollégáimat, csak a munkahelyen találkozunk, amúgy is pletykásak. De azért néha jó lenne nemcsak hétköznapi témával kapcsolatban beszélgetni. Nem tudom, hogy kiben bízzak meg. De lehet, hogy nem is szeretnék... Ettől függetlenül vannak olyan kollégáim, akiket kedvelek, bírom a stílusukat, de nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak ilyen témában. 30N

2016. okt. 21. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az gáz, hogy egy év alatt nem ismered a kollégáidat. Itt benned van a hiba.
2016. okt. 21. 23:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak, akik jobban elvannak egyedül, vagy ha nem is egyedül, de beszélgetés nélkül. Akik meg szeretnek beszélgetni, azok meg értelemszerűen többet beszélgetnek egymással. Én az előbbibe tartozok, jól elvagyok magamban, igaz, szeretek mindenben precíz lenni.
2016. okt. 22. 19:10
 3/11 A kérdező kommentje:
1#: igen, ezzel tisztában vagyok, de nem ez a kérdésem. Hanem az, hogy dől el, hogy kivel kezdtek magánéleti kérdésben beszélgetni?
2016. okt. 23. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
én mindig megégettem magam, amikor kiadtam magamat egy kollégának, naivan hittem benne, hogy nem adnak ki másoknak. nah pont ellenkezőleg, amikor tudtak keresztbe tettek és a hátamba szúrtak, szóval én nem ajánlom neked, hogy barizz velük. felszínes dolgokat lehet mondani, meg ilyenek, de magánélet nálam kizárt, a munkatársak nem barátok. nekem pont ahogy eljöttem a helyről utána lett baráti kapcsolatom a volt kollégáimmal, mert már akkor nem volt semmi érdekellentét köztünk. én munkahelyen inkább vagyok magányos farkas, minthogy pletykáljak és információt gyűjtsek a másikról, az olyan szánalmas. a munkára fókuszálok, közben csetelek, levelezek az igazi barátaimmal és akkor ki tudom beszélni magamból a napi stresszt.
2016. nov. 1. 05:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem irtad,hogy milyen jellegű a munkád ,mert szerintem attól is függ ,hogy milyen a kollegák közötti viszony.Én pld.olyan helyen dolgozom ahol 10-en vagyunk egy osztályon irodákba elosztva,van aki egyedül van az irodájában ,van ahol 2-3an is vannak,én másodmagammal vagyok mivel napi 8 órát egy irodában ülünk így logikus ,hogy előbb-utóbb magánjellegű témákat is megbeszélünk egymással.Viszont a többiekkel már egyikünk sem,azt hiszem egy idő után az ember megismeri annyira a kollegáit,hogy tudja kivel miről lehet beszélni és ehhez tartja magát.
2016. nov. 4. 11:16
 6/11 A kérdező kommentje:

5#: igazad van, tényleg nem írtam. Szállodában dolgozok, vannak itt pincérek, konyha, biztőr, szállodai dolgozók, szóval jövök-megyek.

Nem szeretném egyik kollégámra sem a magánéletemet rábízni, nincs beszédkényszerem, csak egyszerűen kíváncsi vagyok, másnál hogy megy ez. Néha nekem felemlegetik a másik, harmadik kollégát, én válaszként nem sokat kottyantok: ok, értem, nahát, stb.

2016. nov. 4. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne beszélj a magánéletedről a munkahelyen.
2016. nov. 13. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

SEHOGY!

A munkahelyet és a magánéletet szét kell választani!

Munkahelyen nem ismerkedünk!

Ha nem akarsz gyorsan és stresszesen állást veszíteni, megfogadod.

2016. nov. 22. 17:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha magánéletre vágysz, ajánlom neked az ingyenes táncházakat!

Ilyen pl. a Fonó Klub (Fölszállott a Páva, Sebő Ferenc nevekkel fémjelzett) koncert és táncház rendezvényei!

Ezek este 18:00, ill. 20:00 után vannak, menj ilyen helyekre, de ne a munkahelyen éld ki elfojtott szociális igényeidet!

2016. nov. 22. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:

8: Csak ott van a gond, hogy ha nem vagy hajlandó a magánéletedről beszélni, akkor mindjárt elkezdenek pletykákat pusmorogni rólad, meg beilleszkedésre képtelen asszociálisnak bélyegeznek.

Emlékszem, engem az utolsó otthoni munkahelyemen (közmunka volt, ha ez számít) kapásból búzának tituláltak, mert a faggatózásaikra válaszként kijelentettem, hogy nem fogom velük a nőügyeimet és a nemi életemet megbeszélni.

Más egyebek mellett az efféle mentalitás is belejátszott abba, hogy a külföldre menés mellett döntöttem. Érdekes, itt egyik melóhelyen sem tapasztaltam ezt. Talán mert az átlag nyugat-európainak jobb elfoglaltsága is akad, mint hogy a kollégái dolgaiban vájkáljon?

2016. nov. 23. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!