Igaz, hogy a főnökök nem szeretik a kreatív, gondolkodó munkaerőt?
Egyénfüggő.
Nálunk például a munkatársaim/feletteseim lenéznek mert pozitív vagyok. Olyanokat mondanak hogy "te még kis naiv vagy","pár év után te is utálni fogod".
Ezek elég hervasztóak tudnak lenni...
Ezt egy cikkben olvastam, innen jött a kérdés:
"Sok döntéshozót, vezetőt, tulajdonost is riaszt a kreativitás, a humor, az egyéniség, az ész, az intelligencia."
Kíváncsi vagyok ti mit tapasztaltok.
Igaz lehet:
-ha ettől veszélyben érzik a pozíciójukat
-ki vannak égve, és nem szeretik ha más lelkes
Ma már sajnos igaz! Sőt, olyanról is hallottam, hogy valakit azért küldtek el, mert gondolkodni mert, és új javaslatokkal állt elő. Indoklás: nem azért kapja a munkabérét, hogy gondolkodjon, hanem hogy a rábízott munkát elvégezze. A gondolkodás a főnökök dolga!
Ha van valami ötleted, azt akkor is csak úgy "adhatod elő", hogy: mit gondol főnök, ha ezt + azt amúgy csinálná valaki, akkor annak mi lenne az eredménye??
És amennyiben az ötletet jónak találja, majd úgy adja tovább a saját főnökei felé, mintha az ötlet az ő agyából pattant volna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!