Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi pénz kellene ahhoz,...

Mennyi pénz kellene ahhoz, hogy Pesten tudjak élni? (szoba ára, kaja stb)

Figyelt kérdés
2016. okt. 1. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
1 hónapra olyan 150 ezer minimum.
2016. okt. 1. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha olcsó albit találsz, amit többen béreltek, és emellett puritán életet élsz, akkor akár havi 50 ezer is elég tud lenni, de talán az első válasza reálisabb.
2016. okt. 1. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Saját magam nézve, ha összehúznám azt a bizonyos szíjat:

-9,5 ezer bérlet.

-55-60 ezer bevásárlás.

-50 ezer szoba.

Ezzel már 120 ezer körül vagyok, és nincs szórakozás, sem esetleges kiadás. Ráadásul én régóta bérelek szobát, ugyanez a szoba mai árakkal +20 ezret is jelentene havonta.

Szerintem is alsó hangon 150 ezer kell a normális élethez.

2016. okt. 1. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Albik ára el van szállva,tömegesen lakva talán kapsz 50-60 ezerért valamit,de ez az alja.A kaja meg annyi amit megeszel óriási különbségek vannak igényekben.Ehetsz krumplistésztát,parizeres zsemlét de járhatsz étterembe is.
2016. okt. 1. 11:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Jól írják a többiek. Pesten ha ügyes vagy, akkor 40 ezer + rezsi (legyen 50e) körül jön ki a szoba, de ez a minimum. Kaja kb. 30-40e, és ez egy átlagos bevásárlás csak kajából (egy főre), vegyes étrend, és nem éttermeztél. 10 ezret számolhatsz a mosogatás, mosás, tisztálkodás, borotválkozás és egyéb költségekre. Ez így kb. 90-100 ezer. Célszerű ráhagyni pár tízezrest (20 ezer) a várható és váratlan plusz kiadásokra: ruha, elromlott eszköz, telefon számla, bérlet. Plusz még ha szeretnél félretenni.

Én is 140-150 ezret mondanék, ezzel érezném magam biztonságban (félretenni nem sokat tudnék, csak picit tartalékolni). Nyilván ki lehet hozni 90-100-ből egy olcsóbb albérlettel, kevesebb hússal vagy egyéb spórolással, de a saját, megszokott életszínvonalamat azért én szeretném elérni.

2016. okt. 1. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi 300bòl vagyunk ketten ès ez bőven jò.

Lakbèr 60e (bár ennyièrt már csak elvètve találni, mi 4 ève bèreljük)

Rezsi telòval nettel 30e

Bkv bèrlet kettőnknek 20e

Kajára kb 50-60e megy el (szerintem 2 emberre könnyebb főzni kihozni a kaját mint egyre,gazdaságosabban lehet.

Szòval 150 simán elmegy az alapokra. (Ezèrt jobb ugye párban lakni mert a bevètel dupla, de a kiadás majdnem ugyanaz mint 1 emberre)

Ìgy marad havi 150 ezrünk amiből rakunk fèlre meg szòrakozunk.

Aki egyedülállò is szerintem 200 körül simán kell, ha nem akar minden fillèrt számolgatni.

2016. okt. 1. 13:15
 7/7 anonim ***** válasza:
150-200 ezer.
2016. okt. 3. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!