Mennyi pénz kellene ahhoz, hogy Pesten tudjak élni? (szoba ára, kaja stb)
Saját magam nézve, ha összehúznám azt a bizonyos szíjat:
-9,5 ezer bérlet.
-55-60 ezer bevásárlás.
-50 ezer szoba.
Ezzel már 120 ezer körül vagyok, és nincs szórakozás, sem esetleges kiadás. Ráadásul én régóta bérelek szobát, ugyanez a szoba mai árakkal +20 ezret is jelentene havonta.
Szerintem is alsó hangon 150 ezer kell a normális élethez.
Jól írják a többiek. Pesten ha ügyes vagy, akkor 40 ezer + rezsi (legyen 50e) körül jön ki a szoba, de ez a minimum. Kaja kb. 30-40e, és ez egy átlagos bevásárlás csak kajából (egy főre), vegyes étrend, és nem éttermeztél. 10 ezret számolhatsz a mosogatás, mosás, tisztálkodás, borotválkozás és egyéb költségekre. Ez így kb. 90-100 ezer. Célszerű ráhagyni pár tízezrest (20 ezer) a várható és váratlan plusz kiadásokra: ruha, elromlott eszköz, telefon számla, bérlet. Plusz még ha szeretnél félretenni.
Én is 140-150 ezret mondanék, ezzel érezném magam biztonságban (félretenni nem sokat tudnék, csak picit tartalékolni). Nyilván ki lehet hozni 90-100-ből egy olcsóbb albérlettel, kevesebb hússal vagy egyéb spórolással, de a saját, megszokott életszínvonalamat azért én szeretném elérni.
Mi 300bòl vagyunk ketten ès ez bőven jò.
Lakbèr 60e (bár ennyièrt már csak elvètve találni, mi 4 ève bèreljük)
Rezsi telòval nettel 30e
Bkv bèrlet kettőnknek 20e
Kajára kb 50-60e megy el (szerintem 2 emberre könnyebb főzni kihozni a kaját mint egyre,gazdaságosabban lehet.
Szòval 150 simán elmegy az alapokra. (Ezèrt jobb ugye párban lakni mert a bevètel dupla, de a kiadás majdnem ugyanaz mint 1 emberre)
Ìgy marad havi 150 ezrünk amiből rakunk fèlre meg szòrakozunk.
Aki egyedülállò is szerintem 200 körül simán kell, ha nem akar minden fillèrt számolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!