Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Voltmár, hogy nem betegség...

Voltmár, hogy nem betegség miatt mentél el táppénzre?

Figyelt kérdés

Amikor nem voltál beteg, mégis elmentél táppénzre?

Mi volt az ok?

2016. szept. 20. 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt kedvem bemenni dolgozni. Odatelefonáltam, hogy bekaptam valami vírust és lázam van, délután lementem az orvosomhoz, mondtam, hogy az éjszakát végighánytam/f.stam, ezért nem mentem dolgozni, ellátott jótanáccsal, hogy igyak sok ásványvizet, egyek almát meg krumplit, és adott táppénzes papírt (előfordult, hogy egész hétre kiírt, hisz "fertőzök")
2016. szept. 20. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem voltam táppénzen.

Nem volt még olyan munkahelyem,ahol fizetik.

2016. szept. 20. 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vizsgaidőszak miatt. Megbeszéltem a cégnél is és a dokival is, és két hétig "beteg" voltam.
2016. szept. 20. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Volt, többször is. Volt amikor csak nem volt kedvem és volt amikor suli miatt kellett hiányoznom. Sőt már középiskolás koromban is volt ilyen évente egyszer-kétszer, az orvosnak azt mondtam, hogy hányok/hasmenésem van, esetleg éjjel lázas voltam és eljátszottam a megfázást mellé, ő elhitte, az is előfordult, hogy kiírt egész hétre.

A páromnak rendesebb az orvosa, ő is volt mikor vizsga miatt hiányzott, de előfordult, hogy apukáját kellett vizsgálatra vinnie (rákos) és emiatt az orvos adott neki igazolást.

2016. szept. 20. 19:38
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

Nem volt. Egyszerűen a táppénz csalás nem fér bele az erkölcsi normámba.

Az ilyen csalók éves szinten több mint 3 milliárd forintot lopnak ki a TB kasszából, amivel a tényleg beteg embereknek ártanak. Engem ez a mentalitás felháborít. Lenézem a betegeket meglopó tolvaj csalókat.

2016. szept. 20. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Nem.

Egy részről a háziorvosom nem olyan, aki belemenne ilyen csalásokba. Csak akkor ír ki, ha tényleg már-már fél lábbal a sírban vagyok. Megfázással, hasmenéssel, ilyesmivel simán elküld dolgozni.

Más részről a munkahely sem fizetné. Az a bevett szokás, hogy aki beteg, az a rendes szabijából vegyen ki rá napot. Ha az elfogyott, akkor fizetés nélküli szabi van és kész. :/

2016. szept. 20. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
6! Szerinted az erkölcsösebb, hogy az állam mennyi pénzt nyúl le a TB-ből, mennyire rosszak a kórházi helyzetek, valamint az ellopott adókból miért nem fejlesztik az egészségügyet, miért nincsenek normális orvosok, akik maradtak miért nincsenek rendesen megfizetve? Nem hiszem, hogy azon múlna az egészségügy és az elhalálozottak hibája, hogy az ember évente 1-2 alkalommal ilyen erkölcstelenséget követ el.
2016. szept. 20. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:

7!: Ez erkölcstelenek fura módon mindig meg tudják maguknak indokolni miért is jó úgy ahogy tesznek. Ettől függetlenül erkölcstelenek maradnak!

" állam mennyi pénzt nyúl le a TB-ből"

Nem tudom miről van szó. Az elcseszett stadionokat ne a TB számláról származó pénzből építik. Esetleges kormány politikusok sikkasztása pedig nem az állam!

"ellopott adókból miért nem fejlesztik az egészségügyet, "

Az adót a vállalkozók lopják (az állam csak beszedi-nem lopja), talán ezekkel a vállakozókkal beszéld meg mire költik amit elloptak!

" Nem hiszem, hogy azon múlna az egészségügy és az elhalálozottak hibája, hogy az ember évente 1-2 alkalommal ilyen erkölcstelenséget követ el."

Buszon is ezzel a gondolattal zsebeled ki az embereket? "Ez a pár ezer forint úgyis kevesebb mint amit az állam "lopott" ki a zsebéből".

A TB kasszában kevés a pénz, mert a feketén és szürkén foglalkoztatott melósok miatt nem folyik be elég, Ebből a düledező épületből kilopni még néhány téglát szerinted belefér, szerintem nem. Engem így nevelt a saját anyám, hogy nem lopjak és ne csaljak. Mást meg nem így neveltek.

2016. szept. 21. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!