Ti mondtatok már fel csak úgy egyik-pillanatról a másikra, csapot-papot otthagyva?
Tehát mondjuk a főnök felidegelt valamivel, és azt mondtátok, elég, nem csináljátok tovább, és abban a minutumban leraktátok a lantot, és elmentetek. Ha igen, volt valami jogi következmény?
Nekem csak majdnem volt, de akkor fenyegetőzni kezdett, hogy akkor nem fizet ki. Ma már nem hunyászkodnék meg.
8:
"Vannak korulmenyek amik ha fent allnak akkor azonnal felmondhatsz."
Na oké, de ezekre bizonyíték is kellene, amit fel tudok mutatni, ha a főnök perelni próbálna, nemde? Mert hogy bizonyítom például be azt, hogy kizsákmányol, embertelenül sok munkát ad vagy heti hét napot akar dolgoztatni? Pláne ha utóbbi esetben papíron csak öt nap van?
19 évesen a világ legunalmasabb karbantartói munkáját végeztem egy multinál...
Ültem egy székben pont a fallal szemben ahol volt egy rohadt nagy falióra...
Melóm akkor volt, ha a gépsoron valami gond van és valahol felgyullad egy piros lámpa valamelyik munkaállomáson... ez általában 1-1.5 műszakonként egyszer történt meg...
Éjszakás műszakban elkezdtem számolni a másodperceket, 2000 valahányszáznál tartottam, mikor odajött a főnököm és hátbavágott a felkiáltással, hogy így ki lehet bírni...
Megzavarodtam és nem tudtam mennyinél tartok, olyan mérges lettem, hogy felálltam ledobtam a földre a munkásruhámat belépőkártyát mindent.
Egyszál faxban sétáltam be az öltözőbe a fél gyáron keresztül...
Jó azt hozzá kell tenni, be voltam szívva :)
De úgy megundorodtam, hogy leszámolni is levélben számoltam le :)
Szívem szerint megtettem volna egy párszor, de inkább elszámoltam 100-ig és csak akkor mondtam fel, amikor már megvolt a következő munkahelyem.
Egyedülálló anyaként, felelős ember már nem ugrál.
A csekkeket nem lehet önérzetből kifizetni.
Elmentem fordítónak egy kereskedelemmel foglalkozó irodába. Ablaktalan fekete helyiség volt narancssárga dekorációval, utáltam ott lenni. A főnök antipatikus volt (tipikus simlis lúzer aki azt hiszi, hogy nagy dolgokra hivatott) de kifizetett volna 4 órás mellékállásban 150ezret, rábólintottam.
Másnap bementem, 3 szutykos fogatlan cigányasszony ült az asztaloknál és telefonálgattak. Az volt a nagy biznisz, hogy nyugdíjasokat húztak be mindenféle vackok megvásárlására. Az első perctől a rosszullét kerülgetett az egész közegtől, úgy éreztem magam, mint aki fejest ugrott egy medence kőolajba. Aztán megjött a főfarok, a kis cigányasszonyok, mint a kiskutyák körbeugrálták, mire ő dörgedelmesen rájuk ordított, hogy "Na ri**ncok ki mennyi pénzt csinált ma nekem?!"
Elnézést kértem, kimentem a kisboltba zsemléért és soha többet vissza se néztem. Azóta attól a környéktől is undorodok...
Nekem volt 2016-ban egy cég, olyan 10:20-kor felmarkoltam a hátizsákom és leléptem, beültem az autóba azt csá.
Emial-ben beadtam a felmondásom, 1 hét múlva írtak lehet jönni a papírokért. Lepapíroztunk. Kifizettek, utolsó fillérig, azóta nem hallottam róluk semmit. Semmit. Az a történet le is zárult. Aztán jött másik munkahely, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!