Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mondtatok már fel csak úgy...

Ti mondtatok már fel csak úgy egyik-pillanatról a másikra, csapot-papot otthagyva?

Figyelt kérdés

Tehát mondjuk a főnök felidegelt valamivel, és azt mondtátok, elég, nem csináljátok tovább, és abban a minutumban leraktátok a lantot, és elmentetek. Ha igen, volt valami jogi következmény?

Nekem csak majdnem volt, de akkor fenyegetőzni kezdett, hogy akkor nem fizet ki. Ma már nem hunyászkodnék meg.

2016. szept. 20. 09:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

volt többször is.

Nem volt semmi következmény.

2016. szept. 20. 09:13
 2/16 A kérdező kommentje:
1: De azért fenyegetőzött? Mondogatta, hogy ilyet nem lehet csinálni, nem mehetsz csak úgy el, erre most nincs idő, meg ilyenek?
2016. szept. 20. 09:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer mondtam fel eddig, bár abból a második jogilag nem minősült felmondásnak.

Az első esetben már kilátásba volt helyezve, hogy még egy b...ogatás, és felmondok. Úgy is lett. A főnöknek megint kötekedhetnékje volt, én meg megmondtam, hogy keressenek mást. Utána heteken át könyörgött, hogy legalább még év végéig maradjak. :D

A második esetben egyszerűsített foglalkoztatással dolgoztam, tehát jogilag nem volt felmondás, de ott első nap végén mondtam, hogy másnap nem jövök, mert egyáltalán nem nekem való az a munka.

2016. szept. 20. 09:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Fel bizony. Nem engedtek el betegszabadsagra, mas nap mar mentem be, es azota sem pedig par ev mar eltelt.

Egy legteru iroda volt, mindenki beteg lett 1 hettel kesobb.

2016. szept. 20. 09:19
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként azonnali hatállyal két esetben mondhatsz fel: rendkívüli felmondással, valamint közös megegyezéssel. A rendes felmondásnál van felmondási idő.

Rendkívüli felmondással akkor élhetsz, ha a munkakörülmények - vagy a munkáltató magatartása - lehetetlenné teszik, vagy nagyon megnehezítik a munkavégzést. Továbbá élhetsz a rendkívüli felmondás lehetőségével, ha olyan állapotba kerültél, ami lehetetlenné teszi a munkavégzést.

A közös megegyezést meg gondolom, nem kell ecsetelnem.

A rendes felmondással jössz el, de nem dolgozod le a felmondási idődet, annak bizony lehetnek jogkövetkezményei.

2016. szept. 20. 09:20
 6/16 A kérdező kommentje:
5: Ha kifakadok a főnökre, és közlöm, hogy "Oké, nekem ennyi volt!", és elpályázok, az rendkívüli felmondásnak minősül, nem? Persze elkezdhet szívózni, hogy márpedig le kell dolgoznom a felmondási időt.
2016. szept. 20. 09:24
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, volt. Betelt a pohár. Nem fenyegettek, a közvetlen főnökből lett elegem, a papíromon közös megegyezés szerepelt, és voltak annyira előzékenyek, hogy a felmondási időt sem kellett letöltenem. Ez utóbbi nyilván az összeférhetetlenség miatt. Kérdeztem, nem tudnának-e áthelyezni, mert személyi okok miatt lépnék ki, de nem tudták vagy akarták megoldani.
2016. szept. 20. 09:27
 8/16 anonim ***** válasza:
53%

" Ha kifakadok a főnökre, és közlöm, hogy "Oké, nekem ennyi volt!", "

A hiszti nem szamit rendkivuli felmondasnak. A seggedet is a foldohz verheted, az sem. Vannak korulmenyek amik ha fent allnak akkor azonnal felmondhatsz. Egyeb esetben le kellene dolgozni a felmondasi idot, de ha nem mesz akkor sem csinalhat semmit. a Kb 20 ezer forintert amit arra az idore kellene fizetnie neked be sem perelhet.

2016. szept. 20. 09:34
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

2x is felmondtam így.

Első alkalommal, még fiatalon amikor 21 éves voltam, és a nagyfőnök behívott, hogy megbeszéljük az éppen aktuális fizetésemelésemet. (szerződésemben benne volt, hogy 6 hónap próbaidő után ha véglegesítve lesz a szerződés, akkor kötelező a fizetésemelés) Bementem, majd a főnök közölte, hogy elégedett, és ennél többet akar. Ha a szeretője leszek, persze közölte , hogy amikor munka helyett vele kell menni "üzleti útra" akkor szexelek vele. Ez az ára a fizetésemelésemnek. Persze hozzátette, hogy teljesen belebolondult a fenekembe, és a melleimbe. Na akkor közöltem vele, hogy én a seggem, a melleim azonnali hatállyal kilép, és ha nem közös megegyezéssel távozom akkor feljelentem szexuális zaklatásért. (akkor még volt munkakönyv, és fontos volt a közös megegyezéssel való kilépés a későbbiekben) Még aznap kisétáltam. Hétfőn apukámmal mentem be a papírokért, és mivel a főnök tudta, hogy az apám rendőr, így nem szemétkedett. Nem csak, hogy közös megegyezéssel jöttem el, de kifizette az adott hónapot is.

A következő esetnél már majdnem 30 éves voltam. Kis nyomdai cégnél dolgoztam. Karácsonyi leállás után amikor januárban újra kezdtünk dolgozni, 2 kolléga közölte boldogan, hogy milyen jól jött a karácsonyi pénz jutalom. Rajtuk kívül senki nem kapott. Rájuk nem haragudtam, mert ők azt hitték mindenki kapott. Az egyik kollégám rákérdezett a főnökasszonyra, hogy a többiek miért nem kaptak jutalmat amikor mi is a belünket dolgoztuk ki karácsonykor. Óráztunk, hajtottuk magunkat. Erre a főnökasszony vitázott, és lehordott mindenkit nagy nullának, hogy arra sem vagyunk jók, hogy a lábát belénk törölje. Majd közölte, hogy az idei évünkben is a belünket fogjuk kidolgozni, és fizetésemelésről se álmodjunk. Csak lestem. A gépterembe 8 gépmester dolgozott, és mind a 8 férfi reggel munkakezdés helyett összepakolta a dolgát, majd közölték, hogy azonnal kilépnek. A kolléganőm erre felbátorodott, és mondta, hogy ha a fiúk kilépnek akkor mi is. Mi könyvkötők 6-an voltunk. A főnökasszony nem hitte el, hogy bárki megmeri tenni, a képünkbe röhögött, hogy lehet menni. Így a 2 dolgozón kívül mindannyian kiléptünk. Másnap hívott a főnök, hogy vagy visszamegyek dolgozni vagy bírósághoz fordul, hogy cserben hagytuk, és törvényt sértettünk, mert ugye van felmondási idő 30 nap, és mi megkárosítottuk. De elkésett a fenyegetőzéssel, mert az egyik gépmester már szólt, hogy ne aggódjunk..

A vége az lett, hogy a nagyfőnöknek komoly pénzügyi gondjai lettek, mert nem lett meg időben a munka, és hiába mondta, hogy az utcáról bárki bejön vagy 1 ember helyett 10 embert is tud alkalmazni, nem volt képes a megrendeléseket időben befejezni. Senki nem ment vissza. Fizetnie nem kellett se neki, sem nekünk. Pár évvel később találkoztam az egyik kollégával (aki maradt mert ő jutalmat kapott), hogy hónapokig őrjöngött, és nem talált jó szakembereket. Végül ők ketten is 3 hónappal később kiléptek.

42/N

2016. szept. 20. 09:47
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Volt néhány ilyen, de nem ez volt a többség, amit viszont így hagytam ott, az jogos távozás volt. Vagy nem jelentettek be, vagy nem fizettek ki rendesen, sumákoltak a bérezéssel, vagy a munka és a bérezés nagyon aránytalan volt, esetleg olyan, ami csalás vagy csalásgyanús.

Egy cégnél volt olyan, hogy "jogi" következmény, akiket bejelentettem az OMMF-nél, miután engem nem jelentettek be és feketén alkalmaztak, és ez az orvosnál derült ki egy rutinvizsgálaton, hogy nem vagyok biztosítva. Ránéztek a cég körmére, én voltam tanúskodni, engem nem büntettek meg végül.

2016. szept. 20. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!