Te alkalmazott vagy vállalkozó lennél szívesebben, és miért?
vállalkozó:
-nincs főnök
-nincs fizetési korlát
-én osztom be, hogy mit hogyan
"nem kéne összedolgoznom random hülyékkel"
Vállalkozóként egész nap nettó hülyékkel fogsz találkozni.
Főállásban alkalmazott + mellékállásban vállalkozó. És lehet, hogy így is lesz néhány év múlva, minden esetre hamarosan főállás mellett megbízási szerződéssel is fogok végezni ezt-azt.
Szeretem, ha van egy biztos pont, ami tervezhető, erre alapozom az alap megélhetésemet, ezt a főállás adja alkalmazottként. A tanult szakmámban viszont nehezen tudtam eddig alkalmazottként érvényesülni, ezt mellékjövedelemként kisebb megbízásokkal könnyebben fel tudom építeni, mert lemondani az eddigi tapasztalataim miatt nem szeretnék róla, és erre most végre van esélyem, mert úgy néz ki, egy céggel meg tudok állapodni ilyen megbízásos formában, de alkalmazni nem tudnak, csak így.
Én vállalkozó lennék. Nem kell a főnökhülyeségeit elviselni, nem kell az unatkozó kollégák baromságait, piszkálódásait, pletykáit hallgatni. Valaki írta, hogy vállalkozóként is ilyenekkel találkozom. Igaz lehet, de ott elrendezem velük a dolgot és egy darabig nem látom, a barom kollégákat viszont minden nap el kell viselni. Vállalkozóként ráadásul úgy osztom be az időmet ahogy akarom, nem kell pl. 8 órát ott ülnöm + 20 perc ebédszünetet feleslegesen, mikor a munkával megvagyok 4-6 óra alatt is.
Egy ismerősöm hasonlóan gondolta, mint én, volt tőkéje így elkezdett vállalkozni. Dolgozott alkalmazottként is, de borzalomként élte meg, a vállalkozásával pedig teljesen elégedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!