Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit mondjak a felmondáskor?

Mit mondjak a felmondáskor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy hete dolgozok egy új munkahelyen. Az állásjelentkezéskor és az interjún is arról volt szó, hogy irodai munkára vesznek fel, 8 órában, igaz, váltott műszakban. Elviekben angol hívásokat kellett volna fogadnom, emaileket írnom angolul, stb. Ehelyett a 8 órából lett 14 óra, a munkaköröm pedig, hát... mellékhelyiségek takarítása körülbelül 6 órán keresztül majd a fennmaradó időben a lépcsőház és a szintek kitakarítása, a vezetők utáni elpakolás, mosogatás, stb. Szerződést nem kaptam, hiába kérdeztem rá, azt mondták, hogy majd megbeszéljük, mindezt 60 ezer forintért. A 7 napból eddig 5-öt dolgoztam (20.án is, hiába ünnep vagy hétvége). Bevallom sem fizikailag, sem mentálisan nem bírom tovább. A kezemet szétmarta a hipó, a derekam beszakad és ha meglátok egy vécét rám jön a sírógörcs. Tegnap már úgy jöttem haza, hogy komolyan azt hittem lemarom az arcbőröm. Úgy volt, hogy a holnapi napom szabad, erre kaptam egy emailt a kisfőnöktől, hogy vasárnapig kell dolgoznom, szünet nélkül és majd hétfőre leszek offos. Bevallom, elbőgtem magam. Semmiféleképpen nem vagyok hajlandó bemenni sem holnap, se soha többet, de nem merem megmondani. Nem tudom, hogy mit kamuzzak. Azt még sem mondhatom, hogy olyan Sz@r ember vagyok, hogy ennyi nap után felmondok. Ráadásul számítanak rám, emberhiányban vannak. Ezzel jól aláteszek a kollegáimnak is, ami miatt meg iszonyatos lelkiismeret furdalásom van. Megtehettem volna, hogy szólok ma, de nem volt vér a pucámban. Reggel 7-kor kezdenék, gondoltam dobok egy sms-t, aztán elsüllyedek szégyenemben. Sajnos ront a helyzeten, hogy a főnök folyton piszkál, hogy béna vagyok és nem pörög a kezem alatt a munka. Esküszöm a Jóistenre, hogy kihoztam magamból a maximumot, de eddig a könyvforgatáson kívül nem sok mindent csináltam. A fizetésemet nyilván nem fogom megkapni, mivel a számlaszámomat sem kérték el, de mindegy is, csak menekülni akarok. Megtehetem? Vagy lesz valami következménye? Feljelenthetnek a munkaügyi bíróságon? Ez életem első munkája, fogalmam sincs, hogy mit szabad és mit nem. Itthon nem merem megkérdezni, mert nem akarom elmondani, hogy mit kellett csinálnom. Kinézem anyumból, hogy megfojtaná a főnököt. Köszönöm előre is, és légyszi ne kövezzetek meg!

2016. aug. 24. 00:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

:D

Jó nagy marha vagy, nekem ahol 2 nap után nem írnak egy fecnit legalább céges bélyegzővel, onann fordulok is ki!

Én nem mondanék semmit, egyszerűen be se mennék!

Kapjanak a fejükhöz.

Totál hülyérevettek...

Egyébként hogy végezhetted el ezt a munkát, amikor nem is erről volt szó?

Mondták neked, hogy csináld? Vagy önszorgalomból?

Ki mondta? Ki az neked?

Amíg nincs szerződésed, addig munkáltatód sincs, sem közvetlen felettesed, uh gyakorlatilag semmit sem kellett volna megcsinálnod amit mondanak!

Egyébként számolj azzal, hogy egy vasat se adnak az eddigiekre.

2016. aug. 24. 22:54
 12/13 anonim ***** válasza:
2016. aug. 24. 23:05
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Ezt elbénáztam, valóban nem kaptam egy vasat sem. Legközelebb okosabb leszek.
2016. aug. 29. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!