Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit mondjak a felmondáskor?

Mit mondjak a felmondáskor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy hete dolgozok egy új munkahelyen. Az állásjelentkezéskor és az interjún is arról volt szó, hogy irodai munkára vesznek fel, 8 órában, igaz, váltott műszakban. Elviekben angol hívásokat kellett volna fogadnom, emaileket írnom angolul, stb. Ehelyett a 8 órából lett 14 óra, a munkaköröm pedig, hát... mellékhelyiségek takarítása körülbelül 6 órán keresztül majd a fennmaradó időben a lépcsőház és a szintek kitakarítása, a vezetők utáni elpakolás, mosogatás, stb. Szerződést nem kaptam, hiába kérdeztem rá, azt mondták, hogy majd megbeszéljük, mindezt 60 ezer forintért. A 7 napból eddig 5-öt dolgoztam (20.án is, hiába ünnep vagy hétvége). Bevallom sem fizikailag, sem mentálisan nem bírom tovább. A kezemet szétmarta a hipó, a derekam beszakad és ha meglátok egy vécét rám jön a sírógörcs. Tegnap már úgy jöttem haza, hogy komolyan azt hittem lemarom az arcbőröm. Úgy volt, hogy a holnapi napom szabad, erre kaptam egy emailt a kisfőnöktől, hogy vasárnapig kell dolgoznom, szünet nélkül és majd hétfőre leszek offos. Bevallom, elbőgtem magam. Semmiféleképpen nem vagyok hajlandó bemenni sem holnap, se soha többet, de nem merem megmondani. Nem tudom, hogy mit kamuzzak. Azt még sem mondhatom, hogy olyan Sz@r ember vagyok, hogy ennyi nap után felmondok. Ráadásul számítanak rám, emberhiányban vannak. Ezzel jól aláteszek a kollegáimnak is, ami miatt meg iszonyatos lelkiismeret furdalásom van. Megtehettem volna, hogy szólok ma, de nem volt vér a pucámban. Reggel 7-kor kezdenék, gondoltam dobok egy sms-t, aztán elsüllyedek szégyenemben. Sajnos ront a helyzeten, hogy a főnök folyton piszkál, hogy béna vagyok és nem pörög a kezem alatt a munka. Esküszöm a Jóistenre, hogy kihoztam magamból a maximumot, de eddig a könyvforgatáson kívül nem sok mindent csináltam. A fizetésemet nyilván nem fogom megkapni, mivel a számlaszámomat sem kérték el, de mindegy is, csak menekülni akarok. Megtehetem? Vagy lesz valami következménye? Feljelenthetnek a munkaügyi bíróságon? Ez életem első munkája, fogalmam sincs, hogy mit szabad és mit nem. Itthon nem merem megkérdezni, mert nem akarom elmondani, hogy mit kellett csinálnom. Kinézem anyumból, hogy megfojtaná a főnököt. Köszönöm előre is, és légyszi ne kövezzetek meg!

2016. aug. 24. 00:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell mondanod. Ha nem volt szerződésed, egyszerűen nem mész be többet, és kész.

Ez a "cég" átb....tt téged nagyon csúnyán, a munkakörrel, a munkaidővel, mindennel... és ne aggódj, a pénzedből se fogsz semmit látni, tök feleslegesen melóztad le azt a pár napot is. Nehogy még neked legyen lelkifurdalásod!

Az hogy a többiekkel mi lesz, ne érdekeljen, ez csúnyán fog hangzani, de ők neked senkik, 5 napja ismered őket. A saját egészséged és lelki jóléted lebegjen a szemed előtt, na meg ne is dolgozz ingyér senkinek.

Ha mégis felhív a főnök, megmondod hogy inkorrektek voltak és te ezt nem csinálod tovább, ennyi. Mit tud tenni? Kirúg? :D

Ne edd magad egy percig se, mobil kikapcs, holnap aludj délig és pihenj legalább a hét végéig! Sok sikert!

2016. aug. 24. 00:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyreszt ha nincs szerzodesed akkor csak kuldj egy sms-t hogy holnaptol nem mesz es kesz.

Ne aggodj semmit nem csinaltal rosszul. En az elso nap delelott hazajottem volna.

Ne legyen lelkiismeret furdalasod, teged vertek at. Ha valoban emberhianyban lennenek akkor nem vertek volna at.

Tenyleg nincs mit szegyellned.

2016. aug. 24. 00:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek! Ment a zöld kezecske! :)
2016. aug. 24. 00:38
 4/13 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
Elég, ha annyit írsz: Eddig bírtam, keressetek más balekot!
2016. aug. 24. 01:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, mindenhol van próbaidő, az alatt pedig úgy tűnsz el, ahogy nem szégyelled :)

Én fornettisnél tettem ezt, de ott aztán nagyon felhúztak.

Rögtön első nap másfél órát túlóráztattak, de azt is úgy, hogy már én akasztottam fel a szögre a kötényem, a főnök még lazán bent tartott volna továbbra is.

Talán ez még belefért volna - egy alkalommal -, ha a többiek nem árulják el, hogy ott ez a módi minden nap, méghozzá plusz fizetés nélkül...

Az ígért szerződést többszöri felszólításra sem kaptam meg, egyébként be sem jelentettek, holott jóelőre elkérték az adataimat, hogy biztosan be leyek jelentve, első nap nehogy elkapjon az "ellenőrzés", amit egyébként csak hazudtak.

Fogtam egy linzert, beírtam a napi 250Ft-os egetrengető kajakeretbe, kisétáltam, és akkor hallottak rólam utoljára :D

Persze fizetést sem kaptam aznapra, remélhetőleg gyógyszerre költötték.

Nem értem, hogy ha a főnök paraszt, akkor miért neked van lelkiismeret-furdalásod.

Szerinted miért van ott emberhiány? :) Nem te cseszel ki a többiekkel, hanem a főnök.

Talán egyszer állít magán, ha nem, előbb-utóbb komoly bajban lesz. Egyszer mindenki megemberli magát, és otthagyja.

Én a helyedben most küldeném azt az smst, hátha felébreszted vele megérdemelné :P

2016. aug. 24. 02:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerződés nélkül még smst se írnék, hogy nem megyek.Bár tény hogy szerződés nélkül egy órát sem dolgoozok...
2016. aug. 24. 02:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Legyél tökös, mert ilyen felfogassal mindenhol kihasználnak, eltaposnak majd! Maradj otthon pihend ki magad, egyél egy sajtburgeszt, és gondolkodj el ezen. Emberhiany van? Egy hete vagy csak ott, és szívatnak keményen, min is lelkizel tzlajdonképo?! Kocc!
2016. aug. 24. 06:07
 8/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz! Na, nagy nehezen felmondtam. Nem tudom miért érzem magam ennyire kellemetlenül, sokat kell még tapasztalnom. :) SMS-ben írtam meg, aztán le is tiltottam a számot. Tudom, ez nyomiság, meg minden, de első lépésnek megteszi. A béremet meg dugják fel a seggükbe.
2016. aug. 24. 08:31
 9/13 anonim ***** válasza:
teljesen megértem min mész át, de szerződés nélkül úristen ne dolgozzon senki sem! még aznap alá kellene írnod, amikor kezdesz vagy előtte való nap. Én a helyedbe még egy szép elbocsájtó üzenetet írnék, hogy d-ö-ljön meg a r-hdt főnök :) amúgy a munkaügyi központban simán mond el az ügyintézőnek, hogyan jártál, ezért téged büntetni nem lehet! de azért következőleg nézz utána, milyen jogaid vannak, sajnos szakközépben ezeket nem tanítják se egyetemen nagyon, pedig ezeket minden fiatalnak kellene tudnia, mert kihasználhatják, hogy még nem tapasztaltak. sok sikert a következőkben.
2016. aug. 24. 08:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél süket, nem hogy téged jelenthetnek fel, hanem te fordulhatsz munkaügyi bírósághoz. Sőt, ezt is kéne tenned, valaki úgyis le tudja igazolni, hogy oda jártál x napig melózni és see szerződés se semmi, ráadásul nem is azt csináltad, amiben megegyeztetek, ezt hívják munkaköri leírás szóbeli megegyezéssel. A munkaügyis bíróság majd kikéri a papírjaidat, mert kell lennie szerződésnek már, max nem kaptad meg azért, hogy ne lásd a konkrét munkaköri leírásodat, amiben valószínű benne van a takarítás is stb. Ha meg nincs szerződés sehol, kegyetlenül megb asszák a céget. Szóval én már csak juszt is feljelenteném őket. Amit ledolgoztál, az jár neked, a boltban ők sem vesznek ingyen kenyeret, hogy tegyem a kopaszo közé őket...

Legyél keményebb, és ne legyél ilyen naív. Fenyegesd meg őket, ha nem kapsz pénzt, mész a munkaügyi bíróságra. Ma már sokkal jobban van védve a munkavállaló, mint a munkáltató pont az ilyen átverések miatt.

2016. aug. 24. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!