Mi értelme van idehaza albérletbe költözni és hónapról-hónapra élni?
Nézzük a fővárost R@h@dt drága minden egy normális albérlet 60-80ezer+rezsi és kaja stb. és mennyi a szakmás keresetek allig 120-150ezrek szóval mi?
A diplomásoknak bezzeg könnyű, nem elég, hogy negyed milliókat + - kapnak de még az albit is fizeti nekik a munkáltató. (haverom gépészmérnök tudom miről beszélek).
Szóval hol az igazság? És csodálkoznak, hogy menekülnek innen külföldre...
Bezzeg a diplomások... Te miért nem tanulsz/tanultál?
Nekem nincs diplomám, de attol nem mondom, hogy óóó hát a diplomásoknak könnyü...
Egy jó szakmával nem csak 120ezreket kereshetsz.
Az értelme, hogy albérletbe költözni és hónaprol-hónapra élni? Miért az utcán jobb?
Külföldön se más a helyzet. Minimálbéres, vagy éhbéres melóval ott is kifizeted a lakást/szobát és mi marad belőle?
Hol az igazság?
Szerinted egy olyan embernek aki semmit nem tanult, ugyanannyi fizetést kellene adni, mint aki évekig tanult és nem kevés pénzt fektetett bele?
#1 lidl eladó nem keres 300e-et, a főpénztáros keres, az meg 1 boltban max 2 fő van. Főpénztáros az nem a kasszás néni akinél a vásárló közvetlen fizet!
Kérdező: nos nem sok értelme van. Szakmával megkapod a 120-150nettót az már jó, nekem szakmában eddig Bruttó 130eft volt a max.. pedig hiányszakmáról van szó és Pest megyéről.
#4 "embernek aki semmit nem tanult, ugyanannyi fizetést kellene adni, "
itt most az összes szakmunkást az ápolót, a péket, a kőművest, a festőt, stb, stb, stb leszóltad.. no comment.
annyit kellene nekik adni, miből megélnek és nem csak hónapról hónapra tengenek.
"A diplomásoknak bezzeg könnyű, nem elég, hogy negyed milliókat + - kapnak de még az albit is fizeti nekik a munkáltató. (haverom gépészmérnök tudom miről beszélek)."
Ha mérnök akkor lehet fizetik. De ha közgazdász vagy és nem laksz Pesten akkor kidobják az önéletrajzod a kukába, mert ha bejársz vidékről drága a bérlet, ha bérelsz egy szobát akkor meg félnek tőle hogy lelépsz, amint kapsz a lakhelyedhez közel munkát. Felvesznek egy helyi lakost és részükről meg van oldva.
"Hagyd a Lidl hülyeségedet, mert 120-al töröltem fél évig érettségivel+szakmával."
Nyilvan nem mindenki, de tobb plakat is volt kint 305ezerrol fopenztarosnak. Jo hogy nem varjatok mar el hogy a takarito is 300ezret keressen.
120 ezer egy konnyu betanitott munkara az egyaltalan nem rossz.
"itt most az összes szakmunkást az ápolót, a péket, a kőművest, a festőt, stb, stb, stb leszóltad.. no comment. "
Egy jo festo siman megkeres havi 3-400ezret. (persze nem alkalmazottkent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!