Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Be voltam jelentve, de nem...

Be voltam jelentve, de nem kaptam munkaszerződést, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A munkáltatóm egy hónap után, indoklás nélkül SMS-ben felmondott nekem. Addig értem, hogy nem kell indokolnia, mert még próbaidő alatt voltam. Bár még előző héten se szólt, hogy nem kell jönnöm, inkább leírta. A gondom az, hogy be voltam jelentve, de nem kaptam munkaszerződést. Meg volt csinálva, de nem íratta alá velem, és nem is adott egy példányt. Gondolom ezt majd utólag akarja bepótolni. Érvényes ez így?

2016. aug. 22. 09:03
 1/2 anonim ***** válasza:
ülep
2016. aug. 22. 12:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha aláírod, igen, érvényes, ha nem írod alá, akkor lesz mit találnia egy munkaügyi ellenőrnek idővel a cégnél. :)

Ha aláírod utólag, ha nem, a ledolgozott időre jár a bérezés. Kapott SMS-re vigyázni!, hátha jogvita alakul ki köztetek, és akkor az egy bizonyítékként szolgálhat!

Ha nem kapsz leszámolási papírokat és bért, akkor a Kormányhivatalokban található Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél tegyél panaszt, majd ők intézkednek.

2016. aug. 23. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!