Mi az amitől a főnökök a leginkább rettegnek?
"Szerintem az a főnök amelyik gonoszkodik másokkal, az igenis fél valamitől. Különben miért csinálná?"
Azért mert kegyetlen és szeret gonoszkodni. Az ilyen főnököknek nincs semmi baja. Van barátnője, vannak haverjai, az összes szemétkedő munkatársával jóban van, van rendes fizetése, hiszen főnök. Nem tudom mitől félhet, de azt tudom, hogy egy olyan ember, aki fél valamitől, biztosan nem fog gonoszkodni olyan emberekkel, akiktől nem kell félnie. Fél? Akkor nézzen szembe a félelmével!! Ha a kib*szott szemétkedő viselkedése helyett az energiát a problémák megoldására fordítaná, akkor nem ez lenne!
Attól, hogy tönkremegy a cég és emiatt elveszíti az állását. Illetve hogy nem saját cégnél dolgozik, akkor valószínű ő is attól fél, hogy kirúgják! Az egyik ismerősöméknél (állami cég) nem rég cserélték le (rúgták ki) majdnem a teljes vezetőséget mindenféle ok vagy ésszerű indoklás nélkül! Szóval ez is megtörténhet...
Az alkalmazottaitól tuti nem fél, miért is félne? Ha valakivel nem jön ki v. ő rosszul dolgozik, akkor kirúgja és vesz fel helyette másikat. Ez fordítva sajnos nem működik, az alkalmazott nem rúghatja ki a főnökét, ha nincs megelégedve a munkájával.
Érdekes. Épp ma írtam (vagyis ma fejeztem be, bár még biztos eszembe jut valami hozzá) egy nem éppen a kérdésre választ adó-, de az itt lévő hozzászólásokhoz illő cikket.
Én főnökként a megélhetésem elvesztésétől félek és az ostoba és alattomos emberektől.
Adóhivataltól nem, mert befizetem az adót. Kulcsemberek elvesztésétől sem, mert ha jól szervezi az vezető, akkor nincs pótolhatatlan kulcsember, nem szabad hagyni, hogy bármit csak 1 ember tudjon megcsinálni a szervezetben.
A beosztottak hülyeségétől félek, mert nekem is kárt okoznak, és ezzel veszélyeztetik a megélhetésemet.
"Az okos alkalmazottól, akinek megvan a magához való esze és nagy pofája." No attól nem félek: ha valakinek akkora a pofája akkor nincs esze, csak hiszi magáról.
Kedves #17!
Keresel véletlenül egy lelkiismeretes közgazdászt kontrollingos munkatársnak? (Majdnem) MSc-s diplomám van, ezen kívül reg.mérl.könyvelő vagyok + tb.szakelőadóim is van :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!