Gyógyszertári asszisztensek mennyit keresnek?
Szia! Ha még érdekel akkor leírom.
Én februárban végeztem mint gyógyszertári asszisztens. Nem keresnek valami sokat, mert úgymond felesleges a munkánk. Én is csak azért kaptam jó fizetést (4 órában 65 ezer) , mert családon belül dolgoztam. De amúgy 8 órában minimálbér. Nagyon nehéz az elhelyezkedés. Én vidéken élek, Pesttől 30 km-re, és itt nagyon nincs erre a szakmára kereslet, mert ami nekünk a feladatunk lenne, azt megcsinálja a szakasszisztens, aki már tud gyógyszert kiadni. Így feleslegesek vagyunk. Ha már elvégezted, és vidéki vagy, és nem sajnálod sem az idődet sem a pénzedet, akkor dolgozz Pesten, mert ott van erre kereslet. Nekem lett volna alkalmam Újpesten dolgozni, de 1 óra busszal csak oda az út, és 25 ezer forint a havi busz bérlet, amit nem támogat a munkaadó, így saját pénzemből kellett volna kifizetnem. Minimálbért kaptam volna (85 ezer forint),és 8 órát kellett volna dolgoznom 2 műszakban. 60 ezer forintom maradt volna. Azt ajánlom,hogy jelentkezz a Szechenyi programba,ami segit elhelyezkedni az embereknek a szakmájukban. Ez annyit mond ki,hogy 6 hónapon keresztül az állam állja a fizetésed, a hárulékokaz és minden egyebet, majd utána 3 hónapig a cég fizeti a fizetésed, majd utána eldöntik,hogy szeretnének e veled tovább dolgozni, vagy sem. De ha mégsem,akkor legalább 9 hónapig volt munkád, és tapasztalatot is szereztél.Nekem ezzel sikerült most elhelyezkednem egy helyi gyógyszertárban.
Remélem,hogy tudtam segíteni. Sok sikert a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!